Vi vant igjen, men det var en berg-og-dalbane tur i dag…

LP1 1. premieFlotte premier i dag!

Vær: ca 12-15 grader , for det meste opphold, lite vind.

Forberedelser:
Dagen før: Lett trening, mye kos og gode godbiter. tredels matrasjon morgen + tredels matrasjon (= 2 tredeler av full dagsrasjon, fungerte bra).
Konkurransedag:
Opp tidlig, lufte Misty godt. Avreise slik at vi er der 09:00, 1 time før oppstart i ringen. Gitt Misty et par småskvetter med vann etter ankomst, hun fikk fri tilgang til vann så snart vi var ferdig, men var heller ikke nå særlig tørst.
Ikke hilse/leke med andre hunder. Hadde med stoffburet, men brukte det bare litt. Lot for det meste Misty ligge i bilen før start. Fungerte mye bedre enn sist, hun fikk slappet mer av.
Varmet opp med: Vendinger, en stå, ligg, sitt opp. Pølse som belønning, ball som super…. Vanskelig å finne kontakten skikkelig! Sitt og bli, med trekk i kobbel for å prøve mer stødig sitt, ga i alle fall 10 på tannvisning. Samme med Ligg og bli, trekk i kobbelet. Igjen bra uttelling, 9,5 på fellesdekk. Belønnet utenfor ringen etter fellesdekk samt etter endt program.

Øvelse Karakter Koeff Poeng Poengtrekk
Visning av tenner 10 1 10 -
Fellesdekk 2 minutter 9,5 3 28,5 0,5
Lineføring 7 2 14 6
Fri ved foten 6,5 4 26 14
Dekk fra holdt 9,5 2 19 1
Innkalling 10 2 20 -
Stå under marsj 8,5 3 25,5 4,5
Fritt hopp over hinder 9,5 2 19 1
Helhetsinntrykk 8 1 8 2
Sum poeng: 170

Premie: 1. (Rød sløyfe)
Nr. i klassen: 1 (av 2 frammøtte)
Dommer: Stein Feragen
Arrangør: Sør-Rogaland Brukshund-Klubb
Sted: SBK, Åsen, Stavanger

Kommentar til de enkelte øvelsene (DK=dobbelkommando), karakter i parantes ():

Tannvisning (10):Først på linja i dag. Fikk beskjed av dommer at det var lov å gi kommandoer helt til han hadde tatt meg i hånda, ingen etter det. Bli sitt rett etter å ha bekreftet klar.Dommer hilste på meg, deretter ned mot Misty og jeg sto klar til å holde Misty igjen, men WOW! I dag ble hun sittende! Perfekt start på dagen….

Fellesdekk (9,5):
Littegrann treg nedlegg. Begge hundene lå helt fint (makker i ringen var 10 år gammel, så h*n hadde nok gjort unna de verste sprellene). Misty lå igjen veldig støtt, snudde kanskje på hodet et par ganger, snuste litt i lufta, men ikke i bakken. Litt treig oppsitt. Veldig fornøyd! Bekrefter igjen treningsinnsatsen.

Lineføring: (7)
Dårlig kontakt, vimser og snuser, samme som sist. Veldig bra når det er bra, men ville gjerne sett mer av det.

Fri ved foten: (6,5)
Huffda, kan vi glemme denne? Samme som sist, men i tillegg så satte hun seg ned rett etter siste høyrevendig og begynte å klø seg. Måtte kommandere henne skarpt inn. Tror jeg trenger hjelp med å få litt mer konsistens i dette. Igjen er hun veldig bra på det beste, men alt for lite!

Dekk fra holdt: (9,5)
Kjempebra kontakt under marsj, fin holdt, rask neddekk! Ligger rolig, snur vel kanskje litt på hodet, men uten betydning. Litt treg oppsitt, tror jeg.

Innkalling: (10)
Kommer som et skudd, liten bump under innsitt kjente jeg, men tror ikke dommeren så det.

Stå under marsj: (8,5)
Fin kontakt under fvf, tripper igjen ett par små skritt etter at kommando er gitt. Står fint og logrende mens jeg går fra, under holdt og gå inntil. Bra! Men må få litt hjelp til å jobbe vekk trippingen etter kommando.

Fritt hopp o/hinder: (9,5)
Bra posisjon opp mot hinder, hun behersker seg virkelig i dag. Flott hopp element, Fin fvf på slutten. Fin og rett holdt. Veldig fornøyd.

Helhetsinntrykk: (8)
Trekk fordi Misty ikke jobber sammen med meg mellom øvelsene, hun forlater meg faktisk og går såvidt utenfor ringbåndet for å sjekke et eller annet. Kommer relativt raskt tilbake på første kommando. Trenger å få henne mer rettet mot meg, kan ikke tillate at alt annet er mer interessant. Må i tenkeboksen her. Knekker jeg denne så regner jeg med at mye løser seg rundt fvf også?

Opplevelsen i dag ble for meg preget av det som skjedde under lineføring og fvf, samt mellom øvelsene. Det er litt synd, for det meste andre var jo kanonbra. Jeg taper 30 poeng i dag, og 20 av dem forsvinner i de to øvelsene. Så vil prøve å fokusere på det andre, og finne ut av hva som trengs for å forbedre kontakt etc…
Jeg filmet konkurransen i dag også (takk Bess og Kristin). Får se om den ikke kommer etterhvert.