Vær: ca 9-11 grader , opphold, lite vind.

Forberedelser:
Dagen før: Lett trening, mye kos og gode godbiter. redusert (2/3) matrasjon kveld, fungerte bra. Stilt klokka for vintertid!
Konkurransedag:
Opp tidlig, lufte Misty godt. Ekstra lufting før avreise for nummer 2. Ankomst ca kvarter før, ca. 09:45, oppstart i ringen klokka 10:00 klasse 1. Tilbudt vann, men ville ikke ha.
Ikke hilse/leke med andre hunder. Lot for det meste Misty ligge i bilen før start. Fungerte bra.
Varmet opp med: Vendinger, ett par avstand (fra sitt til dekk til sitt. Pølse som belønning, skinn som super. Bra kontakt, men snuser etter belønning, som vanlig. Ligg og bli, med trekk i kobbel for å prøve mer stødig ligg. Belønnet utenfor ringen etter fellesdekk samt etter endt program.

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 5 3 15 15
Fri ved foten 7,5 3 22,5 7,5
Dekk under marsj 0 1 0 10
Innkalling fra sitt med stå 10 3 30 -
Stå under marsj 8,5 2 17 3
Apportering 8,5 2 17 3
Fritt hopp over hinder med sitt 9,5 2 19 1
Fremadsending med stå og på plass 10 1 10 -
Kontroll over hunden på avstand 9 2 18 2
Helhetsinntrykk 10 1 10 -
Sum poeng: 158,5

Premie: 2. (Blå sløyfe)
Nr. i klassen: 4 (av 9 frammøtte)
Dommer: Bjørn Ivar Svendsen
Arrangør: Sør-Rogaland Brukshund-Klubb
Sted: SBK, Åsen, Stavanger

Kommentar til de enkelte øvelsene som jeg husker dem, kommer film etter hvert. (DK=dobbelkommando), karakter i parantes ():

Fellesdekk 3 minutter med skjult fører (5):
Fin nedlegg. Misty lå fint til 30 sekunder igjen, da reiste hun seg opp, men satte seg ned. Grei oppsitt. Uventet! Trene, trene, trene. Men har ikke jobbet så mye med denne fordi jeg følte den kunne komme i konflikt med avstandskommanderinga som jeg jo har prioritert.

Fri ved foten: (7,5)
Mye bedre enn sist, men blir jo bedømt strengere i klasse 2. Faller ut på slutten, og tar en sving innom teltet på siste helomvending, så må jobbe veldig for å få henne inn…

Dekk under marsj: (0)
Kjempebra kontakt under marsj, satte seg. Jeg så rett fram, jeg så ikke at hun satt! Dette var uventet…

Innkalling med stå og på plass: (10)
Veldig fornøyd! Kommer som et skudd, stopper kontant fra stor fart. Rask videre innkalling, fin innsitt. (Hadde glemt å gi beskjed om håndsignal og fikk beskjed fra dommeren om å huske det neste gang…).

Stå under marsj: (8,5)
Fin kontakt under fvf, tripper igjen ett par små skritt etter at kommando er gitt. Står fint og logrende resten. Kommer greit med når jeg tar henne med i fvf. Ok holdt.

Apportering: (8,5)
Sitter fint. Raskt ut, men feiler/slurver i opptaket. Rask tilbake, grei innsitt og avlevering. Ok øvelse tross alt.

Fritt hopp over hinder med sitt: (9,5)
Hun er litt vanskelig å få kontakt med før øvelsen, men vi tar oss inn. Flott hopp. Setter seg litt nær hinderet, så farten tilbake blir litt for lav. Fin innsitt. Veldig fornøyd.

Fremadsending med stå og på plass: (10)
Veldig bra øvelse!

Kontroll over hunden på avstand: (9)
Denne hadde jeg bekymret meg veldig for på forhånd, og jobbet mye! med de siste 2 ukene. Det ga resultat. Dommeren kunne tenkt seg litt raskere og mer kontante/komplette oppsitt. Veldig gøy å få uttelling for jobbingen!

Helhetsinntrykk: (10)
Litt overrasket over at vi ikke får trekk, føler jeg må jobbe og håndtere Misty litt mye mellom øvelsene.

I dag var nervene i aller høyeste grad tilstede! Bra at dommeren ga beskjed om hva neste øvelse var hele tida, selv hadde jeg ikke peiling. Var fokusert nok, og jobbet bra, men var helt skjelven etter at vi var ferdig.

Veldig morsomt med alle de fine tilbakemeldingene fra både kjente og ukjente. Det varmet veldig. Tror nok jeg var litt preget selv av fellesdekk og særlig dekk under marsj. Når jeg fikk summet meg litt så må jeg likevel si meg fornøyd, både med Misty og egen innsats. Følte jeg var bestemt og tydelig, med unntak av Dekk under marsj, kanskje….

Så ja, jeg må innrømme at det var litt surt å mangle bare 1,5 poeng på opprykket. Men vi bretter opp armene og står på videre…
Jeg filmet konkurransen i dag også (takk Knut). Får se om den ikke kommer etterhvert.