Torsdag i forrige uke begynte dressurkurset med teori. Skal oppdatere denne posten med litt om innholdet senere. Den kvelden var hundene hjemme, men i kveld har vi hatt første praksisdel. Hadde fått lekse:

* Kontakt (viktigst av alt – ingenting virker uten kontakt!)

* Begynne innlæring av innsitt

* Begynne innlæring av på plass

I kveld skulle vi vise at vi hadde vært flinke til å øve på leksa. Odd-Geir begynte med å gå runden og hilse på alle hundene. Han tok seg god tid hos hver enkelt hund, særlig de som var litt reserverte. Han sjekket tenner, ører og labber. De fleste fikk beskjed om å klippe klørne, mer eller mindre avhengig av klørnes lengde selvfølgelig. Etter kurset ba jeg om litt hjelp med kloklipping siden jeg har hatt en uheldig opplevelse tidligere der jeg klippet til blods. Så jeg har gruet meg til hele greia. Odd-Geir viste meg på to klør, så da fikk jeg mot til å ta resten hjemme senere. Nå tripper Misty rundt på nyklipte klør. But I digress:

Etter hilserunden demonstrerte Odd-Geir øvelsene fra leksa med de forskjellige hundene, og gikk deretter runden og hjalp hver enkelt mens de andre øvde. Vi må passe på å ikke overdrive, det tar ganske lang tid å gå runden for hver øvelse, så hver enkelt av oss må ta pauser etter hundenes behov!

Til slutt hadde vi innkallingsøvelse der Odd-Geir hold hunden i bånd, og eier løp fra hunden og kallte inn. Odd-Geir slapp hunden når den viste respons på eieren. Poenget her er masse ros, god kroppsnær kontakt, og selvfølgelig GODBIT! Føler oss som godbit-automater, men det er slik det skal være…

Apropos godbiter: Vi har brukt vanlige, renslige godbiter, men mistenkte at de kunne bli for uinteressante med alle de gode luktene og masse andre hunder og folk. Så vi hadde tatt med pølsebiter for sikkerhets skyld, selv om vi håpet å slippe pølseklisset. Men Ragnhild fant fort ut at her er det kun pølse som nytter, i alle fall så tidlig i kurset. Så da vi kom hjem skar vi opp bittesmå biter med pølse, og tørket i bakerovnen for å prøve å få det litt mindre klissete. Vi får se om det hjelper….

Ragnhild gikk med Misty hele tida, jeg så på og tok noen bilder. Pga av regnværet var vi inne, og det var ikke de beste lysforholdene for fotografering, så beklager kvaliteten. Men her er i alle fall bildene: