Som nevnt noen ganger så har vi byttet til Royal Canin fór. Misty legger innpå av den nye maten så det er en fryd å se på. Godt å slippe å bekymre seg om det mer. Hun legger på seg sakte men sikkert, med tilvekst på 1.2 kg sist uke. Legger også merke til at pelsen blir blankere. Hun har stadig litt flass i pelsen, men synes det minker på det også.

Vi har valgt å bruke Royal Canin Junior32 Medium, som egentlig er for litt mindre hunder enn flatcoats, nemlig hunder fra 11-25kg voksen vekt (rød sekk). Royal Canin har et fór – Junior32 Maxi  (blå sekk) - tilpasset litt større hunder fra 26-44kg voksen vekt.   Grunnen til at vi bruker Medium er at jeg antar at Medium er et kraftigere og mer energirikt fór enn Large, og vi har jo behov for å fete henne litt opp. Tror også hun er over gjennomsnittet aktiv, med alle turene vi tar, og hun trenger derfor litt kraftigere kost. Men jeg ser nok for meg at vi går over til Large (blå sekk) når vi har brukt opp denne sekken. Ønsker jo ikke å ha for rask tilvekst eller feit hund….

Røyal Canin har for øvrig litt underholdende info om flatcoated retriever  , bl.a.:

Denne hunden er veldig bevegelig, robust, livlig, aktiv og energisk. Den er å anse som “Formel 1 blant retrievere”. 

Tøfft!

PS: Denne posten kan kanskje oppfattes som reklame for og anbefaling av Royal Canin, og nedrakking av Specific. Det er ikke ment sånn, jeg forteller bare om hva som virker og ikke virker for min hund. For andre kan det godt være motsatt.