Da er sporkurset ferdig, og det var kjempegøy. Merete (merete.stokkenes.com) er en kjempeflink instruktør, med gode tilbakemeldinger, og opplegg tilpasset hver enkelt. Det var god tid til gjennomgang av hvert enkelt spor, med gode tilbakemeldinger på ting som gikk bra, og de tingene som bør rettes på. Merete holder kurs igjen om 2 uker, så her er det bare å melde seg på for dem som har lyst til å prøve seg.
sporkurs_presentasjon_7-8nov2009Merete og 3 år gamle Drina. Drina er en av de flottere schäferne jeg har sett. Så flott å se en schäfer med rett rygg og som ikke går på hasene!…

sporkurs_presentasjon_7-8nov2009Drina på vei for å demonstrere…

Vi var 4 hunder på kurset, den ene var Rhodesian Ridgeback Libby på 10 måneder. Hyggelig gjensyn med hund og eiere, vi gikk sammen på begynnerkurset i lydighet.
sporkurs_presentasjon_7-8nov2009Ikke forstyrr nå, jeg holder på å gjøre meg klar…

sporkurs_presentasjon_7-8nov2009Libby på sporet, Steven har nok med å holde seg fast, for Libby er sterk!! Merete bakerst hjelper til med lina, og gir instruksjoner underveis i sporet.

Libby har fått selskap i familien av en 7 måneder gammel Hollandsk Gjeterhund Cnertn (uttales knerten).
sporkurs_presentasjon_7-8nov2009Cnertn er en flott hund, ikke så ofte man ser Hollandsk gjeterhund i Norge…

sporkurs_presentasjon_7-8nov2009Cnertn leker seg tilbake fra sporet etter å ha løst oppgaven. Tone og Steven leker og roser ham opp i skyene.

Kursets grand old lady var niårige Bella, en Nova Scotia Duck Tolling Retriever (toller).
sporkurs_presentasjon_7-8nov2009Bella og Benthe Karin gjør seg klar for godbitspor på jordet…

sporkurs_presentasjon_7-8nov2009Bella i godt driv på stram sporline. Hvem sa at man ikke kan lære gamle hunder å ……. spore? Det gjelder bare å finne den rette motivasjonen.

Jeg skal ikke skrive så mye mer om de andre hundene, det har Merete gjort på sin sporkurs side, men det var interessant at vi fikk se forskjellige måter å få hundene i gang med sporinga. Også interessant hvordan de forskjellige individene (rasene?) løste oppgavene de fikk.

Misty gikk som ventet greit på sporet med figurant/leke i enden. Glad for at vi slapp å bruke godbitspor, for det er en del mer “dill” å legge ut. For Misty brukte vi en liten ryggsekk med ett par favorittleker og noen pølsebiter i som belønning i slutten av sporet, i tillegg til at figuranten lekte med henne der figurant ble brukt. Tydelig at den blå pipeballen er favoritten, men jeg prøvde å variere litt (skinnfilla bl.a.), for at hun ikke skal bli for opphengt i bare ballen.
sporkurs_presentasjon_7-8nov2009Her venter Misty og jeg i skjul mens det første sporet gås opp.

sporkurs_presentasjon_7-8nov2009Det skal være en hund et sted i andre enden av lina… Dette var et ganske langt spor med vinkel. Misty løste det fint…

Sporline:
Jeg hadde med denne lina fra canis, men den viste seg å være totalt ubrukelig for bruk i sporet. La seg rundt greiner, trær, kvist og kvas, så det ble litt surrete hele greia. Flettet glatt nylontau viste seg å være mye bedre, så det har jeg nå kjøpt inn (ca 160 kroner hos Tropehuset på Braut).

Sporsele:
Prøvde to forskjellige typer. Først prøvde jeg en (Böttcher-sele?) som festes i halsbåndet (med halsbåndets festering ned mot bakken) , går mellom forbena, rundt brystet og festes i seg selv. Sporlina festes under/på siden. Poenget med denne er at den presser ned på nakken når hunden dra, så den hjelper på en måte med å holde nesen nede i sporet. Ser at det er mange som anbefaler denne, da den gir mindre rykk som kan oppfattes som korreks av hunden. Den jeg lånte var kanskje litt for stor, så den havnet litt langt bak (nesten helt under buken). Misty gikk veldig bra spor på de to sporene der jeg brukte denne, og det var lite kav med lina, så kanskje jeg skal prøve denne litt mer? Den andre var den tradisjonelle som ser ut som en sykkelsele, og lina festet på ryggen. Misty surret seg litt mer inn i lina de 3 sporene hun gikk med denne. Fordelen var at den satt bedre på Misty. Tror jeg vil skaffe meg en Bøttcher-sele for å prøve det ut litt mer. Koster jo ikke så allverden, så får heller bytte om det viser seg å bli for mye herk. Var en runde hos flere dyrebutikker i dag uten å finne den, så jeg må nok ta nettet i bruk.

Denne posten er lang nok, lager heller nye poster for sporene vi gikk de to dagene kurset varte. Flere bilder følger også.