På dag to av sporkurset fikk Misty to spor som jeg gikk opp selv, med kun sekken i enden, samt ett med figurant (takk Steven). Begge de to første som jeg gikk opp selv var i skog/kratt, og Misty gikk veldig bra. Særlig på det siste, men også litt på det første hadde jeg gjort en dum feil når jeg avsluttet sporet:
Jeg hadde litt problemer med å finne en naturlig plass å skjule sekken (den må ikke være lett synlig for hunden), så jeg lente meg litt ut av sporet og la den ned på det mest naturlige stedet. Dette førte i det siste av de 2 sporene til at Misty gikk forbi. Plassen jeg hadde funnet var bra, men jeg burde gått på andre sida av treet der jeg gjemte sekken, slik at sporet fortsatte over gjenstanden. Jeg lar bildene snakke, her er det siste av de to jeg la ut selv, dette sporet hadde vinkel til høyre (ut av vinden) omtrent midtveis. Hadde også lagt meg ned på et sted midtveis i sporet for å se hvordan Misty reagerte på det. Svar: Halen gikk som en propell, og hun snuste rundt for å finne utgangen videre. Misty løste både vinkel og liggegrop helt uten problemer.
misty_sporkurs_dag2_8november2009Ser ut som jeg har litt problemer med alt det tekniske her ;-)

misty_sporkurs_dag2_8november2009Lina klipses på og så er vi klar…

misty_sporkurs_dag2_8november2009Misty er satt på sporet, men sliter litt pga lukter som kommer inn fra skogen til venstre. Utreder på overvær, så jeg holder henne igjen.

misty_sporkurs_dag2_8november2009Her slår Misty på sporet etter å ha blitt ferdig med andre lukter..

misty_sporkurs_dag2_8november2009Gi gass far, vi har en sekk som skal finnes…

misty_sporkurs_dag2_8november2009Hei far, du har vel ikke lurt meg vel? – Sekken ligger i krattet litt utenfor sporet, til høyre for bjørka på høyde med Merete. Legg merke til at Merete tar kontroll på situasjonen og instruerer meg om å gå videre på sporet og sette i gang med ros. Hun fikk fisket fram sekken og kastet den fram til oss.

misty_sporkurs_dag2_8november2009Der var sekken, ja!

misty_sporkurs_dag2_8november2009Ja, skal vi se hva som er oppi?

misty_sporkurs_dag2_8november2009Leke oss tilbake til bilen, flinke bisken..

Utstyr:
Denne dagen gikk Misty med vanlig sele med lina festet på ryggen. Lånte “god” line på det første og siste sporet, fungerte veldig bra, men brukte den gulgrønne lina på de midterste sporet. I krattet var den gulgrønne lina helt crappy, og satte seg fast rundt alt mulig, særlig når Misty tok seg noen avstikkere i begynnelsen. Aldri bruke igjen!

Info om sporene:
Spor 1 ca 80-90 meter, spor 2 ca 120 meter. Åpen skog, med en del kratt og tørre strå. Oppholdsvær. første spor nokså rett, andre med vinkel til høyre. Moderat til lite vind.Spor 1 ferskt, men spor 2 ca 20-30 minutter gammelt.
Spor 3 ferskt ca 60-70 meter over mark, med ende i tørt gress i utkanten av marka. Dette var et vanskelig spor for Misty, så jeg måtte holde henne en del igjen. Måtte oppmuntre henne med stemmen 2 ganger, samt vise henne sporet med hånda en gang. Etter at hun kom i gang igjen gikk det mye bedre, og hun fant figurant greit.
Det siste sporet tror jeg viste tre ting: Ett eller maks to spor er nok på en dag (avhengig av sporlengde), det er viktig å få en rutine i forberedelsene, og viktig med god kommunikasjon med sporlegger om hvordan/når spor/belønning skal være.