Etter en fin tur til Oslo på fredag, opprant lørdagen med strålende sol og ett par og tyve graders varme. Vi hadde brukt fredagen til å sondere terrenget slik at vi visste hvor vi skulle være, ganske greitt å slippe dét stresset på utstillingsdagen. Kaos nok fra før, med dobbelt så mange påmeldte hunder som det på forhånd var regnet med. I vår ring skulle det bedømmes 71 hunder, og det var bare flatcoat tisper. Hannene hadde sin egen ring, med tilsvarende antall. Her var det lurt å være ute i god tid for å sikre seg plass ringside. Vi var altså meldt på i UnghundKlasse (UK), men først skulle JuniorKlassen (JK) med 14 hunder bedømmes. I UK var det kun 2 hunder. Misty var oppe mot Flat Garden’s Gyda XVIII, en flott tispe på 22 måneder som fortjent stakk av med seieren i UKK med CK (siden åpner litt dumt, klikk heller her for å for å se hele Flat Gardens webside.)
Misty fikk også denne gangen 1.premie UK, og ble 2. UKK og fikk også denne gangen HP. Her er dommer Ray Strudwik sin vurdering av Misty (har tolket forkortelsen etter beste evne):

Mr. Ray Strudwik’s kritikk:
Balanced and feminine in head. Lengthy neck. Good length of upper arm. Well placed shoulder. Short coupled. Level topline. Prefer more rear angles and slightly more strength to quarters. looked good on the move.
1st UK , 2nd UKK, HP

Er litt usikker på om det er komma eller punktum mellom “Short coupled” og “Level topline”. Så vidt jeg har kunnet finne ut så er “Short coupled” positivt, og indikerer at ryggen ikke er for lang.

Altså mye av det samme som forrige gang, Misty har litt for rette vinkler og mangler litt muskler i hofte/bakføtter. Hode og forkropp får skryt.
Det var veldig gøy, og vi er godt fornøyd med resultatet. Ragnhild syntes det var kanongøy å være med, selv om nervene igjen kom på rett før hun skulle utpå. Jeg synes hun er veldig flink med Misty, vi må bare øve litt på få Misty til å stille seg litt mer flatterende opp. Og ikke minst hadde det vært fint om vi kunne få halen tilgå litt. Misty lar den som regel bare henge rett ned, og det trekker litt ned på inntrykket. Her er det bare å jobbe videre… ;-)
Til slutt noen bilder fra dagen: