Dette året har vi lagt oss til grønnsakhage for første gang, og på veien hjem fra jobb fikk jeg en ide om et bilde av squash’en vår, som trives noe voldsom.
Ideen var å vise alle stadiene av fruktens utvikling i et bilde, fra blomst via små fruktansatser til ferdig frukt. Planten vår har alle disse, men planten var slik skrudd sammen at det ble vanskelig å få til, i alle fall med mine kunnskaper, selv om jeg prøvde å ommøblere litt på den. Men bildet jeg endte på ble vel noenlunde brukbart:
fotos i hagen 16 august 2010

Etter å ha brukt litt tid på squashen gikk jeg over til blomsterkassene på terrassen, men slet med å få til det jeg ville med fokus i en blomst og sløret bakgrunn. Nok ikke rette objektiv for det, trenger nok en Makro av noe slag. Og blomsterkassen er ikke så dyp. Det ble slik:
fotos i hagen 16 august 2010

Mens jeg klødde meg i hodet for å finne ut hvordan jeg kunne få til noe bedre (kanskje bilde på skrå inn mot blomsterkassen, dukket plutselig denne krabaten opp:
fotos i hagen 16 august 2010

Fikk satt på blitsen (Sigma EF500DG Super), og fikk til dette:
fotos i hagen 16 august 2010

Alle bildene i denne posten tatt med Canon EOS 350D på stativ. På disse 4 første brukte jeg Canon EFS 17-55mm f/2.8 IS USM, med IS slått av og manuell fokus. Brukte blenderprioritet, og holdt blender så åpen som mulig for liten dybdeskarphet.

Fant så ut at jeg kanskje kunne prøve med mitt Sigma 70-300mm f/4.5-5.6 APO DG, som jo kan låses som macro med en egen knapp mellom 200mm og 300mm. Bruker nesten ikke dette objektivet, av 2 grunner: Det er ikke så lyssterkt, og jeg klarer omtrent ikke å få tatt skarpe bilder med det, hverken med autofokus eller manuell.
Var litt skeptisk, siden lyset begynte å forsvinne, men tenkte at det vel gikk med blits. Men dette ble altså det skarpeste jeg klarte:
fotos i hagen 16 august 2010

La meg legge til at jeg til vanlig bruker briller. Disse måtte av i dag siden det regnet, så det kan godt være årsaken til problemene med skarpstilling, selv om jeg ikke tror det…
Men fant i alle fall ut at mitt neste kamera skal ha skikkelig øyemusling…

Hadde for øvrig bestemt meg for å skyte i RAW format denne gangen, men glemte å stille om, så det ble kun jpeg i kameraet..
Sorrehåve!