Uff, dette har vært en lang dag…. I morgen tidlig braker det løs med LP1 debuten nede på Orre, og nervene har meldt seg.
Ikke sånn at jeg er i ferd med å bryte sammen, mer som at jeg går og gru-gleder meg til det, og nesten ikke kan vente.. Har trent godt de siste par ukene, så jeg føler meg ganske trygg på øvelsene, er egentlig bare to ting som jeg ikke føler vi er helt enige om, Misty og jeg:
På Fellesdekk har hun ligget urolig, snust og rullet på skinka de siste gangene. Og i Fri ved foten er ikke kontakten så god som jeg gjerne vil. Hun melder seg litt av innimellom om strekkene blir for lange uten action. Dessuten er jeg litt usikker på mellom øvelsene, om hva som er riktig. Hun må i alle fall ikke få lov å gå og snuse og tulle mellom øvelsene, da risikerer jeg nok både tissepause og det som verre er.. Får se det litt an, evt sette meg på huk med henne inntil meg, eller legge henne ned og bli. Hmmm….

Fra prøvereglementet:

 • Ved forflytning mellom øvelsene skal hunden være under kontroll og sammen med føreren.
 • Hvis en hund lufter seg (gjør ifra seg) i løpet av bedømmelsestiden i klasse I, II eller III, og dette skjer under utførelsen av en øvelse, skal den ha 0 i øvelsen og ikke mer enn 5 i ”Helhetsinntrykk”. Dersom dette skjer mellom to øvelser, blir karakteren i ”Helhetsinntrykk” satt til 0. I klasse Elite skal en hund som lufter seg i ringen utvises.
 • I dag har vi hatt helt treningsfri. Ragnhild har gått tur med henne, og jeg har hatt henne med ut på marka to ganger, men uten å trene. På onsdag satte jeg opp kjegler som vi brukte som forstyrrelse under lineføring, fvf og de andre øvelsene. Gikk da gjennom alle øvelsene med henne, med litt varierende resultat. Kan nok bli en utfordring å gjennomføre et helt program uten å kunne belønne med godbit eller lek. Men vi får ta det som trening.
  I går gikk vi en lang tur, der hun gikk litt i line og litt løs, trente diverse øvelser med henne under turen, og syntes hun gjorde det ganske så bra.

  Var nede på Orre i kveldinga og tok inn Roamy og Cougar, og benyttet anledningen til å sjekke ut området. Bobil- og Caravan-folket var rykket inn og hadde rigget seg til. Var også satt opp en del telt rundt ringene, som var rigget opp, men ikke nummerert. Tror likevel jeg fant lydighetsringen, det er vel den nest største etter agility-ringen, og befant seg i det nord-østre hjørnet av hovedbanen. Var ellers veldig flott bane der nede, grønn og tett gressmatte, tørt og fint og passe kortklippet. Men så var det det med værmeldingen da. I følge yr.no skal det begynne å regne i løpet av natten, og med fare for kraftig regn mellom 8 og 10, når vi skal i ringen. Det kan bli utrivelig! Det var ellers litt merkelig å kjøre hjem i dag og se åpen/lettskyet himmel overalt, unntatt et belt som la seg fra sør-øst og med de mørkeste skyene over nettopp Orre. Utgjort!
  Jaja, ikke noe å gjøre med været, annet enn å ta med gode klær, og tett bur til Misty.
  Nå er det leggetid, tidlig opp (halv sju) for å ha god tid.