Fikk i siste liten meldt på til Norsk Belgisk Fårehundklubb sitt lydighetsstevne som arrangeres hos SBK på Åsen søndag 19. september kl. 10:30. 5 påmeldte i klasse I, dette blir spennende. Har terpet en del på vendinger, start, stopp, temposkifter etc. så forhåpentligvis går lineføring og fri ved foten litt bedre denne gangen. Har også jobbt mye med “Bli liggende” (fellesdekk, men alene…). Må prøve å få Misty til å forstå at det ikke er greit å begynne å snuse etc. . Men er ikke lett…

Fikk også terpet litt på hopp over hinder i dag, med å gå opp mot hinderet, men vende like før, for å lure/tvinge Misty til å følge bedre med på meg, og ikke bare ruse fram mot hinderet. Gikk ganske bra..

Også prøvd å jobbe vekk “bumping” i innkallingen.
Hadde tre innkallinger i dag, den første i full,ukontrollert fres og BUMP!!! inn i foten min. Ingen belønning.
På neste markerte jeg “ta det rolig” med hånda da hun nærmet seg, men hun løp for langt bak meg før hun satte seg inn: Ingen belønning for det der!
På den siste så det ut som om hun hadde lært: God galopp, men kontrollert, og perfekt innsitt (nesten, da). Yes! Lang lek med ballen!
Stoppet der, men vil prøve noen flere slike sesjoner i løpet av uka nå.

Stå: Hervrir jeg hjernen for å finne en måte å få henne til å stoppe litt mer kontant. Etter tips fra de andre på treninga i dag så prøvde vi med å kaste ball bakover i det jeg gir kommando. Men syntes ikke det fungerte så bra?
Får prøve å tenke litt mer, og lese litt, vi skal nok få det til.