I forbindelse med innlæring av øvelser til klasse 3 og evt. elite – f.eks. framsending til ruta – så ønsker jeg å bruke musmatte som target. Vi har trent på dette tidligere med Misty, men desverre på en litt ustrukturert måte. Det jeg vil er at hun raskt skal oppsøke matta, og trampe-hoppe på den med begge framlabbene uten å søke ned med snuten eller gå etter den med tennene. Vi er et stykke derfra, og har nok desverre forsterket feil adferd litt vel mange ganger.
Å få henne til å sette en labb på den er ikke så vanskelig. Men under forsøk på å få ønsket adferd ved å vente henne ut så har hun en tendens til å snuse, bite, grave. Ja, velg hva du vil utenom det jég vil at hun skal gjøre. Prøvde igjen i dag, men uten mye suksess.
Ragnhild kom forbi og lurte på hva vi holdt på med, så jeg spurte om hun kunne prøve. Etter å ha forklart hva jeg ville ha så sier hun enkelt og greit: “Da må vi få opp hodet først.” Så enkelt! Så satte hun i gang med klikkeren, og klikket først i det hodet kom opp og Misty så på henne. Etterhvert kom hodet mer og mer opp. Slutt på å belønne når nesa er i gulvet.
Etter en pause overtok jeg, og etter masse frustrasjon der Misty prøvde en masse forskjellige adferder (sitt, ligg, stå, kontakt, rygging osv.) kom det faktisk en med skikkelig tramp med begge labben kontant i matta. Jackpot! Ballen fikk virkelig gjennomgå. Prøvde igjen, og på ny gjorde hun det hun skulle. Ny jackpot. Deretter så gikk det nedoverbakke igjen. Men jeg har egentlig fått igjen trua på at vi skal få dette til. Men MÅ! passe på å kun belønne når hodet er oppe!