I går tok Stig og jeg med vofsane ned til friluftshuset på Orre for å la dem få kose seg litt sammen(?), samt kanskje gå et lite spor. Som noen kanskje husker så var ikke alt bare velstand mellom Misty og Mira. Misty virket å dominere voldsomt, med knurring, høy hale og reist nakkebust. Framdeles i tvil om hva dette kommer av, men tror mest at det er fordi Misty er usikker i situasjonen vilter valp/unghund (Mira er 1 år nå, men framdeles ganske propell). Siden det er båndtvang på jærstrendene hele året så tok vi på langliner på begge to for å ha litt mer kontroll og samtidig gi dem mer frihet enn kort kobbel. Ble jo litt styr med sammenfiltrede liner i begynnelsen, men etterhvert gikk det seg til. Misty inntok samme knurrende holdning som sist, Mira samme underdanige. Vi bestemte oss for å se dette an, det var ikke tenner involvert, men mye tunge ;-) .
Etterhvert gikk det i grunnen bedre å bedre, og de løp litt sammen, litt hver for seg. De er jo litt ville begge to, så det er ikke fritt for at hjertet var litt oppe i halsen når de løp mot hverandre i full fart, hadde jo ikke lyst til at de skulle skade seg i sammenstøtene. Men det gikk egentlig ganske greit.
Her er noen bilder av dem, ikke verdens beste, men får duge (bloggen fortsetter under bildene…):


misty og mira på stranda

Mira poserer…


misty og mira på stranda
Misty inspiserer..


misty og mira på stranda
Nok snart?


misty og mira på stranda
Skal vi fortsette?


misty og mira på stranda
Misty fant en bløre fra en ball. Kjempegøy!


misty og mira på stranda
Fint på stranda!


misty og mira på stranda
Villjenta Mira…


misty og mira på stranda
.. med fire bein i lufta :-)


misty og mira på stranda
Misty (t.v.) og Mira.


misty og mira på stranda
Mer lek, Mira oppå…


misty og mira på stranda
Misty tolerer det, men er det ikke nok snart?


misty og mira på stranda
Ok, da…


misty og mira på stranda
Here we go again…(Misty t.v.)

På slutten satte jeg Misty i bilen, og gikk opp et spor for Mira. Hun tok sporstarten greit, og fulgte sporet fint med nesen i bakken. Desverre hadde ikke Stig sett hvor jeg gikk (men han visste hvor jeg lå), så han måtte stole på at Mira var i sporet. Desverre kom hun av sporet på slutten, så vi avbrøt uten å gi henne løsning/belønning. Tror at neste gang vil det være lurt om Stig ser hvor sporet blir lagt, med Mira bundet i skjul. Eller evt. bruke godbitspor, slik at det er lettere å se om hun fortsatt er på sporet.
Jaja, vi har jo ikke all verdens spor-erfaring noen av oss, så da er det bare å prøve seg litt fram.