Var på trening på Hognestad som vanlig i kveld, og er virkelig imponert over Misty! Fant et ledig teppe som vi hadde som base, og hun lå fint på teppet hele tida. Kun 2-3 ganger at hun fant andre hunder som trente så interessante at hun bare måtte være med….
Belønnet hyppig for at hun ble liggende med godbit, og passet på (nesten) hver gang fristelsene ble veldig store. Da fikk hun ekstra belønning for at hun ble liggende. Selv satt jeg i en stol et stykke unna og snakket med de andre, men med et halvt øye på henne hele tida. Må si at det var veldig behagelig å slippe kavet med å holde henne på plassen sin!
Ellers så begynte vi på inntrening av neseprøven. Odd-Geir la det opp som en todelt tilnærming:
1. Finne rett pinne
2. Apportere pinnen.

For å finne rett pinne så begynte vi med en haug med pinner, og la en godbit i nærheten av dem (ca 10-20cm fra). Sendte så Misty fram fra ca 3-4 meters avstand, og med det samme hun plukket godbiten var det om å gjøre å få henne inn uten at hun begynte å rote med de andre pinnene. Ikke kalle inn på plass, bare “Jippi” og “Jada!” og belønne videre med drakamp inne hos meg. Etter hvert så flyttet Odd-Geir godbiten inn mellom pinnene, samme prosedyre. Misty feilet ikke her en eneste gang, med unntak av en gang der hun rotet og lette etter godbiten vekk fra pinnene. Da tok jeg henne bare inn til meg uten å si noe, og sendte henne på ny.

Apport av pinnen bød på en overraskelse. Har ikke hatt noen særlig problemer med tygging, men gjett om pinnen var god å tygge på! Hun tok den helt inn mellom de bakre jekslene, og rullet og tygde. Så her måtte vi gå tilbake og belønne for å holde uten å tygge, med belønning inn i munnen over pinnen. Det kom seg etterhvert, og jeg jeg jobbet litt med den hjemme også. Ser ikke så mørkt på dette.

Vi jobbet også med Avstandsdirigering, der vi jobbet helt oppe i hunden. Utfordringen her er å veksle mellom Stå/Ligg og Stå/Sitt med låste bakbein uten å få framdrift. Ser for meg at denne må jobbes en del med. Og må være voldsomt nøye, aldri belønne dersom bakbeina beveger seg.

Fikk også prøvd Misty på apport over hinder, og det ser veldig lovende ut. Ser ikke for meg at denne skal by på de helt store problemene. Metall-apport burde vi også øve på, men det begynner å bli veldig kaldt nå (-5) så da må vi i alle fall passe på å varme opp metallapporten før vi øver på den.

Alt i alt en veldig bra treningskveld, med mye bra!