Tok en liten treningsøkt inne på stuegulvet i kveld. Begynte med neseprøve, der la jeg først ut 7-8 pinner i hytt og vær og la en godbit. Sendte ut, og Misty søkte opp godbiten uten å smake på pinnene. Ingen problemer. Kjørte 3-4 repetisjoner på dette. La så min pinne pluss fem andre ut på rekke. Misty gikk rett ut og plukket opp den rette. Klikket og belønnet på vei inn, trenger ikke å terpe innsitten.
Jeg synes framdeles hun er for lite nøye, og går litt for rett på. Jeg vil jo helst at hun skal begynne i en ende og metodisk jobbe seg over pinnene til den andre sida. Mulig jeg må til med en markering som hun må gå rundt for å lære henne å begynne i fra den ene sida. Skal snakke litt med Odd-Geir om det.
Ellers så øvde jeg på å snu meg vekk fra pinnene mens Misty ble sittende og se på dem. Det er jo slik det er i konkurranse, så det må også øves på. Kommanderte Bli! før jeg snudde meg, men ved sjekk av reglene så står de ingenting om at Bli Sittende er lovlig kommando. Må sjekke dette også med Odd-Geir, som jo er dommer selv. Jeg kan jo også bare prøve å se hvordan Misty reagerer om jeg ikke gir kommando. Jeg vender meg jo inn mot henne, så det ligner ikke på noe annet vi gjør. Kan godt være det ikke er nødvendig med Bli!-kommando.

Fant så fram metall-apporten. La et teppe på parketten for å unngå å få merker om hun slapp den. Litt styr siden det ble ganske glatt, slik at teppet krøllet seg opp under apporten. Men Misty er rask på apporten, og viser ingen uvilje mot å ha den i munnen. Så jeg tror ikke denne øvelsen skal by på problemer. Hadde et par repetisjoner, samt et par repetisjoner med å bare sitte og holde, samt plukke opp fra sitt og holde. Helt flott.

Ha jobbet litt mer med Fri ved foten, og jeg synes det er framsteg. Hun er mer aktiv med bakparten i venstrevendingene, og ikke minst: Hun holder mye bedre kontakt og fokus. Og det er faktisk litt utfordrende for henne inne i stua, for det er ganske trangt mellom møbler etc. Jeg prøver å strekke tida før jeg belønner nå, for å prøve å venne henne til å holde fokus over litt lenger tid. Jobbe, jobbe, jobbe! Nå bryter jeg henne straks hun mister kontakt eller posisjon. Og begynner på ny. Forhåpentligvis så har vi noe som vi kan være stolte av til neste trening. Jg begynner å få dreisen på venstrevendingene selv også. Men jeg gjør det ikke helt som Odd-Geir har vist, det får jeg rett og slett ikke til. Gjør det slik at jeg begynner vendingen på høyre fot og lar den venstre foten svinge inn bak meg. Misty gjør fine vendinger når jeg gjør det slik, synes i hvert fall jeg selv. Får se om de andre er enige…. ;-)

Planlegger å sette opp kamera og filme FvF i helga, slik at jeg selv kan se hvordan det ser ut. Om det ikke blir alt for galt kan det hende filmen havner opp her på bloggen. Jeg vil også prøve å få tatt litt bilder av Misty i aksjon i forskjellige momenter – apport, metallapport, kjegle etc… – for å prøve å få bilder som kan brukes til å lage ny header. Får se hvordan det blir med været. de ymter om mildvær og regn. Blir det mildvær så skal i alle fall metallapporten i aksjon ute!