Hadde en bra treningsøkt i dag, der jeg jobbet med framsending til ruta. Men la meg begynne med å forklare tilbakeslaget jeg hadde på lørdag….
Var godt i gang med framsending, hadde hatt ett par bra repetisjoner. Skulle så sende fram en gang til, og hadde bestemt meg for å klikke og sende ballen over hodet på Misty akkurat i det hun var på rett plass. Prøver etter beste evne å holde belønning skjult i forkant av øvelsene. Så her sendt jeg fram Misty, og mens hun løp skulle jeg gjøre klar ballen. Klarte å klemme ballen så hardt at den pep, og Misty bråstoppet på veien før hun var kommet i ruta. Jeg avbrøt henne, men da jeg prøvde å sende på ny luntet hun framover, og stoppet før hun kom til ruta i påvente av ballen. Her måtte det tenkes, så jeg stoppet økta før jeg rotet det enda mer til.
Samlet inn kjeglene og jobbet med andre ting, bestemt på at jeg måtte finne en skikkelig plan på dette.

Så jeg brukte søndagskvelden på å lese meg opp, bl.a. på Canis. Det som gikk igjen var bruk av musmatte som target, og ikke minst rask reduksjon og fjerning av target. Mens target brukes skal avstanden være kort, ikke øke før target er trenet vekk. Så jeg hadde planen klar:
Satte opp ruta, og spikret fast (Misty er retriever, må vite) musmatta i bakkant inne i ruta. Stilte meg 2 meter fra ruta, og hvisket til Misty om ruta. Brukte ikke kommando, men lot henne finne ut av det selv. Kjørte noen repetisjoner med godbit som belønning. Endelig kom det en rask og kontant gallopp med stå. Den belønnet jeg med ball og tjo og hei. Mens Misty koste seg med ballen rev jeg løs musmatta, og delte den i en stor og en liten bit. La ut den store biten, og fikk Misty inn i ruta på target. Deretter nytt forsøk med den lille biten, det virket helt fint.
Ny pause, der jeg flyttet ruta til ny plass. La så ut den lille biten, og Misty gjorde helt riktig 3 ganger etter hverandre. Ny pause, der jeg byttet retning, og kjørte så 3 reps. Den ene gangen gikk hun til kjegle i bakkant, da avbrøt jeg bare og startet på ny. (Var noen sånne i løpet av treninga, avbrøt konsekvent og ga henne nytt forsøk.)

Etter en pause var det nå vi skulle se om hun begynte å få noe forhold til midten. Giret henne opp ved å sette meg ned med henne og hviske om ruta. Så at hun kikket på kjeglene i bakkant litt fram og tilbake, men plutselig så frøs hun til med blikket på midten av ruta. Da sendte jeg fram og hun løp rett til midten og stoppet! Superbelønning, wow for en fantastisk hundevofse og det var ikke måte på. Husket nå hva Morten Egtvedt hadde skrevet om å jobbe med target – uten target – med target – uten target. Så jeg la mattebiten ut igjen og kjørte ny repetisjon. Så en til uten, der jeg igjen så at hun orienterte seg mot først den ene, så den andre kjegla i bakkant. Men så førs hun til på midten, og da sendte jeg fram. Fytti så bra! 2 nye med mattebit, så en til som gikk akkurat likt.
Cluet var å ikke sende mens hun fokuserte på kjeglene, men la henne lete og finne midten og så sende fram.
Med det ga jeg meg og samlet inn kjeglene mens Misty koste seg med ballen.

Tok et par minutter Fri ved fot, starter og venstrevendinger. Det kommer seg, men hun er litt “høy” av og til (langt framme altså), hun blir litt ivrig… Men alt i alt en veldig bra treningsøkt!