Vi har kjøpt oss steinovn til å bake brød, pizza og alt mulig annet som måtte falle oss inn. Ovnen ankom for en uke siden, og nå klarte jeg ikke å holde meg lenger. Vidunderet måtte brennes inn, slik at den er klar til å besørge diverse kulinariske(?) underverk(??) i løpet av jula. Innbrenningen skal skje ganske så kontrollert, og hensikten er todelt: Ovnen skal får kvitte seg med fuktighet og “sette” seg, og forskjellig grums ot remedier skal brennes vekk slik at ikke maten får “ovnsmak” eller andre vederstyggeligheter. Første innbrenning skal gå over minst 4 timer, og temperaturen skal helst ikke bli for høy. Jeg holdt fyr i den i 5-6 timer før jeg lot glørne dø ut. Totalt hadde den nok varme i nærmere 8 timer. Må nok innrømme at temperaturen ble noe høyere enn den ideelt skulle vært, men dette er jo ganske vanskelig å beregne. På et av bildene kan det ses at ovnen har fått seg en utvendig sprekk, Dette var jeg advart om på forhånd. Det er ikke noe å bry seg om, er bare et rent kosmetisk problem. Slike sprekker kan fylles/males over med en diffusjonsåpen fasademaling.
Som dere ser så var det en litt provisorisk arbeidsplass. Vi skal selvfølgelig bygge oss en fast plass for den, med arbeidsbenk og sånt. Men det får vente til det våres litt mer. Vi har heller ikke helt bestemt oss for hvor den skal plasseres. Vi har to alternative plasseringer som det står om..
Nå skal den brennes inn en gang til, helst i morgen. Den tredje gangen er ovnen klar til full fyr. Jeg må likevel passe på å ta dette gradvis og ikke kjøre temperaturen alt for fort opp. Dette blir spennende!

Tok noen bilder, legger dem bare ut som ett galleri uten ytterligere kommentarer.