Nå var det godt å komme i gang igjen, og få vekk juleflesket.. Har blitt minimalt med trening i løpet av jula, men det tror jeg vi har hatt godt av begge to. Men i kveld var det på an igjen på Hognestad, og det var godt. Vi begynte klokka 17:00, men da var det kun oss og en hund til, så det ble mye trening på hver av oss, kjempebra! Snakket litt med Odd-Geir om evt. start i klasse 2 på SBK nå i midten av Januar (den 16.). Han så ikke noe problem med det, men var tydelig på at jeg ikke skulle prioritere trening på klasse to øvelser. Jobbe kun med klasse 3 nå! Tenker litt selv på å stille i klasse to for å holde konkurransetreninga ved like (og så er det jo gøy å konkurrere…) Får jobbe litt med ruta (selve framsendinga til ruta er jo lik i LP2 og LP3), og om det går noenlunde greit så kan jeg jo alltids melde på. Fristen er nå på søndag den 9. Tror det er Odd-Geir som skal dømme, så det kunne jo vært litt kult….

På treninga i dag fikk vi gått gjennom alt dette:

Fellesdekk (synlig fører):
Treg, to-trinns neddekk. Gjorde om, mye bedre. Lå rolig og fint tross forstyrrelser fra Odd-Geir. Flyttet en labb helt på slutten. Litt treg, to-trinns oppsitt. Trenger ikke trene så mye på selve liggingen, eneste er å forsvinne vekk mens hun ligger, skal jo ha skjult fører i konkurranse. Men neddekk og oppsitt må jobbes med. Ta disse ut og jobbe med utenom øvelsen.

Metall-apport:
Rota litt i opptaket, og holder litt for lett i metallen, så det må vi jobbe litt med. Men hun var ivrig og rimelig rask begge veier.

Apport over hinder:
Hun jukser et par ganger og går utenom hinderet. Så her må vi jobbe litt på skrå, gjøre det vanskeligere enn å bare jobbe rett fram og rett tilbake. Ting kan jo gå galt i utkast av apporten slik at den havner ut til siden, så da er det greit å være “overtrent”.

Avstandskontroll:
Sannsynligvis den vanskeligste øvelsen! Vanskelig å få til fastlimte bakføtter i veksling Stå-Sitt-Stå og Stå-Dekk-Stå. Så her må det jobbes grundig. Det vanskeligste for meg er sånn sett å være tydelig, og være konsekvent på tegnene som skal brukes. Prøve å huske å gi tegn før kommando, da kommandoen kan være “ladet” fra før. F.eks. Ligg! : På den kommandoen smeller hun jo rett ned, men om hun gjør det her så blir det framdrift. Må derfor prøve å få gitt tegn først, som betyr legg deg bakover.
Misty har en tendens til tripping og å flytte på en av bakføttene, så det må jeg passe på å ikke belønne for. Samtidig må belønningsfrekvensen være rimelig høy….

I pausen jobbet jeg litt Fri ved foten. Mye bra, og det har definitivt vært framgang. Passer på å belønne fra venstre hånd og i posisjon, for å ikke få den framdriften som vi har slitt med. Aldri belønne framover! Hun faller ut av og til, så det jobber vi med. Men hun er mer utholdende i kontakten nå, så det er bra.

Etter pausen jobbet vi med:

Neseprøve:
Vi jobbet med godbit mellom pinnene. Her kjørte vi øvelseslikt, der jeg måtte vende meg vekk mens Odd-Geir la ut godbit. Dette gikk helt fint, Misty satt fint når jeg vendte helt om mes hun satt. I søket er hun litt lite målbevisst, og hun vil nok helst søke videre etter å ha funnet godbiten. Så jeg må jobbe hardt for å få henne inn og ikke søke videre. Dette er nok litt fordi jeg har jobbet med mange godbiter der ute tidligere. Viktig å ha kun en, og så rett inn! Denne kan (og må) vi jobbe med hjemme i stua. Vi prøvde med en pinne også, og selv om søket var litt rotete så fant hun rett pinne til slutt. Jeg var nok litt ivrig, så jeg belønnet før hun hadde plukket opp pinnen, men hun markerte tydelig, så da var det sånn sett greit. Ha litt is i magen….

Innkalling fra dekk (med dekk):
Hadde et par strake innkallinger i en pause, så med Odd-Geir jobbet vi videre med å la henne ligge mens Odd-Geir ga meg høylytte kommandoer (som jeg skulle ignorere). Hun ligger stadig litt “på letten”, men hun ligger stødigere og stødigere, så vi fant mye å belønne her. Må passe på å belønne i posisjon, slik at vi får belønnet ligg’en. Ellers kan vi komme til å belønne oppsitten. Og de er jo ikke kanonbra, akkurat, så da kan det være at det ikke blir belønning i det hele tatt. Fikk en helt perfekt bli liggende som jeg belønnet med ball. Her viste også de “sløve” neddekk og oppsitt igjen. Ta dem ut og jobbe med!

Det var vel omtrent det? Jeg jobbet litt innimellom med framsending over hinder, Fvf etc. Ellers så er Misty blitt veldig! flink til å bli liggende på teppet mellom øvelsene. Jeg passer på å belønne litt i hytt og pine nå, men være nokså observant på å belønne når hun har mestret store forstyrrelser. Det er jo noen av dem gjennom en treningskveld, med pipeballer, dra-kamper, hunder som kommer innom for å hilse/snuse. Men hun er kjempeflink!

Ellers så var det hyggelig å treffe igjen dem på partiet som trener etter oss. Prøver alltid å ha tid til å snakke litt og se på dem etter at vi selv er ferdige.