Ny veldig bra treningsøkt i dag, med hovedfokus på Fri ved foten og Avstandsdirigering. Fulgte opp suksessen fra i går med å ta opp en ny kalkun/kyllingpølse fra fryseboksen. Delte i dobbelt så mange biter i dag. Jobbet inne i stua, siden det har vært et ufyselig vær. Ikke mange forstyrrelser altså, så desto mer grunn til å være streng og ikke belønne middelmådig innsats. Tror jeg klarte det sånn noenlunde.

Fikk mange bra sekvenser og lite feil, mye mindre enn i går. Det jeg stadig er minst fornøyd med er Oppsitt. Litt sånn totrinns-rakett med dårlig tenning. Altså: Hun setter seg ikke opp fort og i ett hopp, annet enn rent unntaksvis. Enten setter hun seg opp i to hopp eller så tripper hun seg opp på annenhver framfot, eller så blir det en kombinasjon. Konklusjon:
Hun kan det ikke! Hun har fått lov til å gjøre det slik så altfor, altfor mange ganger, så hun tror at det er sånn det skal være. Og jeg sliter med å finne ut av hvordan jeg skal løse det. Men jeg gir ikke opp, her er det bare å jobbe videre. Til slutt så løser det seg nok.

Fri ved foten går også bedre og bedre, så jeg har faktisk et (velbegrunnet?) håp om å forbedre karakteren en del på denne øvelsen. På de to startene jeg har hatt i klasse 2 har jeg fått hhv. 7,5 og 6,5. Har mål om å klare meg med vesentlig færre dobbeltkommandoer (helst uten) og med en Misty på nett gjennom hele øvelsen. Litt usikker på hvor streng Odd-Geir er, har faktisk aldri sett ham dømme. Men regner i alle fall ikke med å få noe gratiis. Tror jeg skal si meg fornøyd med 8,5 eller bedre (kanskje litt vel optimistisk?). Må jo ikke glemme at det blir vesentlig mer forstyrrelser og mye dårligere vær enn her hjemme i stua…..

Tok også en Stå under marsj og en Dekk under marsj, bare fram til selve stå- og dekk-momentene. Veldig bra, synes hun stopper mye raskere enn før, så her bør det vel også kunne være litt framgang.

Etter en lang og god pause der vi så Norge vinne over Japan i håndball-vm og Misty åt kveldsmaten sin, så tok jeg fram noen neseprøvepinner. Hadde bare 3 ubrukte igjen. Silje la ut de fire pinnene for meg med klypa, min pinne som nummer to fra venstre. Sendte ut, Misty gikk rett ut til ytre høyre og slo på nesen. Snuste seg raskt fram til min pinne der hun frøs til litt før hun plukket den. Klikka med det samme hun hadde den i munnen og belønna med ballen. Dette vil jeg si var så perfekt som det går an! Veldig gøy med tanke på hvor mye vi har slitt med denne. Fristet IKKE skjebnen ved å sende en gang til, men ga meg med den ene perfekte slik Odd-Geir har fortalt at det bør være. Veldig fornøyd, selv om denne må jobbes videre med.

Med LP2 start på søndag skal jeg ikke trene så veldig mye i morgen, men vil i det minste prøve litt på Ruta for å få den litt opp i minnet. Også litt Fri ved fot ute, slik at det blir litt mer forstyrrelser. Mest vendinger, starter og holdter. Ikke så mye lange strekk. Og fokus på gøy gøy gøy og masse lek.. I morgen kveld blir det redusert matrasjon på Misty, også en del av forberedelsene.

Det blir forøvrig spennende å se hvordan den endrete vektingen av de forskjellige øvelsene slår ut. For eksempel så gir jo siste karakter – Helhetsinntrykk – nå mulighet for å kapre 20 poeng i stedet for de 10 som var i de gamle reglene. Her har vi jo stort sett alltid fått bra score. Betyr det at vi nå nesten automatisk vil få 8-10 poeng “gratis” i forhold til tidligere? Lar den sånn sett bare henge i lufta. Har ikke tenkt å bruke så mye tid på å tenke karakterer, det får dommerne styre med. Jeg får gjøre så godt jeg kan med å være konsentrert og tilstede i ringen, så kommer sannsynligvis resultatene….

Så til de fulle muggene:
Oppdaget på onsdag at Misty har melk i jurene. Hmmm, hva er dette? Er vel ikke valper på vei, det ville jo ikke være så bra. En liten recap på omstendighetene:
I november/desember skulle Misty hatt løpetid. Da den ikke kom bestemte jeg meg for å få veterinærhjelp med å utsette løpetida, og sprøyta ble satt 23. november. I løpet av desember og nå i begynnelsen av januar har hun blitt vaksinert mot rabies og leptospirose. I perioden 14. desember til 3. januar gikk hun sammen med min brors to hannhunder. Så ingen tegn til løpetid eller parringsforsøk.
Men nå er det altså melk i jurene. Håper (og regner med) at det kun er innbilt svangerskap eller total ubalanse i hormonene pga. all medisineringen. Men det er jo ikke så mye fra eller til som kan gjøres, naturen må bare få gå sin gang. Snakket med sekretæren ho dyreklinikken, og dette var hennes konklusjon. Ultralyd kan tidligst foretas 4 uker ut i en evt. drektighet. Skal til siste vaksinering mot leptospirose neste uke, så jeg vil ta det opp med veterinæren da.