På søndag hadde jeg en treningsøkt med Misty, med resultat at hun plukket riktig kun 2-3 av 10 forsøk. Her måtte jeg i tenkeboksen, og bestemte meg for å sende epost til Siv. Hadde tenkt meg fram til at jeg måtte gjøre dette enklere for Misty. Det var Siv ening i, men i tillegg tipset hun om å gjemme pinnen i høyt gress slik at Misty var nødt til å slå på nesen for å løse oppgaven.
Har hatt to problemer i denne øvelsen:

1. Misty går for mye på synet og tror hun kan løse oppgaven på den måten. Men faller selvfølgelig igjennom i konkurranse.
2. Hun mister for fort tålmodigheten, og tar bare første beste pinne. Ikke uvanlig for retrievere har jeg hørt.

Så vi må få til to ting i treninga:

Slå på nesa!
Gjøre henne tryggere på å fortsette å lete selv om hun ikke finner pinne med det samme.

Gårsdagens trening delte jeg i to økter, brukte helt nye pinner og belønnet med våt hundemat.
I den første økta gjemte jeg ikke pinnen veldig mye, og det er tydelig at hun nok går på synet i alle fall i de fleste oppgavene. I økt to gjemte jeg pinnene bedre og hun jobbet fint for å løse oppgavene. Særlig de to siste var veldig bra, synes jeg.

Siv anbefaler i de neste øktene å gradvis flytte pinnen inn blant de andre. Stå nærme, og helst filme, slik at jeg kan se hva hun gjør dersom det blir feil. Så det blir planen videre.

Her er film fra gårsdagens treningsøkter:

Get the Flash Player to see this content.