Her er leksene jeg fikk av Siv på lydighetsleiren:
* Ferdig neseprøve
* Hel fri ved fot med kontakt (LP3/LP Elite)
* Frivillig utgangsstilling ved hver øvelse

Litt flytende frist, ble enig om til neste kurs eller jeg kunne sette en frist selv. Jeg lar den flyte litt til, kommer tilbake på denne. Men sånn sett så henger den jo litt sammen med det jeg hadde tenkt å blogge om i dag….

Jeg sjekka terminlista, og det er LP-konkurranser i distriktet her helga den 27.+28. august (Dalane + Klepp hver sin dag). I tillegg arrangerer både schæferhundklubben og belger-klubben prøver helga etter, 3.+4. september. Jeg kommer til å trene fram mot disse prøvene med mål om opprykk til elite. Jeg er kanskje litt tøff i trynet nå, men jeg synes at Misty og jeg har fått en helt ny gnist igjen, minner litt om den driven vi hadde da vi gjorde oss ferdig med LP1 og LP2 i fjor sommer/høst (er det virkelig ikke lenger siden?)….

Tirsdag begynner fellestreninga igjen hos Odd-Geir. Da vil jeg sette sammen en kjede av tre øvelser for å styrke utholdenheten. FvF skal være en av dem, de andre får vi se på. Får være innstilt på å slippe gjennom litt rusk i detaljene, men ikke hva som helst. Da bryter vi heller og begynner på ny.

Neseprøven skal jeg jobbe videre med hver dag i løpet av helga, så håper å ha gjort framskritt igjen.
Er en stund siden vi har trent på avstandskommanderinga (sitt/ligg/stå), må ikke glemme den helt.

De tre siste dagene har jeg prioritert framsending rundt stol, den begynner å komme seg. Hadde problemer med at hun alltid stoppet opp rett etter runding (stor forventning til belønning på det punktet). Har fått luket vekk dette, delvis ved å hjelpe henne litt og delvis ved å belønne litt tidligere. Har også kjørt med maks belønningsverdi (saueskinnet og den nye pelsen jeg kjøpte i danmark). Så nå kommer hun helt inn etter runding, Synes nok stadig at tempo er litt lavt, så jeg tror jeg må ta denne helt i begynnelsen av treninga (gjerne rett ut av garden) og med få repetisjoner så hun ikke går lei.

Jeg har allerede fått se verdien av å kunne denne framsendinga, er et glimrende hjelpemiddel i stoppmomentene ligg/sitt/stå. Fint når man vil terpe stoppmomentene i innkallingsøvelsen ute av øvelsen.

Så da har vi jo litt å henge fingre/klør i framover, Misty og jeg.

Lovte å ta med noen bilder fra lydighetsleiren, så here we go:


Lydighetsleir

Treningsområdet vi brukte på Løddesøl Skole.


Lydighetsleir

En liten pust i bakken og gjennomgang av foregående og neste økt med Siv…

En bildesekvens som viser hovedpoenget til Siv og Amokk: Det skal være gøy å trene hund. Lek er viktig for å få ut det beste i hunden. At det er slitsomt er det ingen tvil om, men jammen ER det gøy!
Akkurat dette er leken 1-2-3 som jeg vel har skrevet litt om før. Lærte den av Amokks blogg, og har hatt mye gøy med den. Det gjelder å sørge for å vinne selv noen ganger, men akkurat her er det Misty som er raskest. Dere ser jo at det er litt risikosport, holdt på å snuble over Misty her. Det gjorde jeg faktisk i omgangen før, men det synes jo Misty er enda mer gøy, så da er det vel verdt det da. Noen skrubbsår må man vel regne med…..


Lydighetsleir


Lydighetsleir


Lydighetsleir


Lydighetsleir


Lydighetsleir


Lydighetsleir


Lydighetsleir


Lydighetsleir


Lydighetsleir