Jeg har tidligere prøvd å bruke ball bak Misty i innkallings/stopp-momentene, men har hatt dårlig resultat. Ballen har nesten virket som en magnet på Misty, så hun har snudd seg mot den og generelt virket mer opptatt av ballen bak enn av meg. Hadde en liten diskusjon om dette med Odd-Geir på tirsdag der han mente dette var et nyttig/viktig verktøy. Jeg anførte at det ble mye stress, og ukonsentrert hund ut av det. På treninga den dagen så jobbet vi mye med kontakt med forstyrrelser. Jeg strødde leker, kjegler etc. utover et område, og beveget meg mellom alle disse forstyrrelsene med Misty i en løselig fvf og krevde at hun beholdt fokus på meg. Litt varierende resultat, men det ble bedre etterhvert.

Etter dyrlegebesøk var Silje og jeg innom og kikket på elite-gruppa som trente, og da snakket vi igjen om dette. Anne-Beth viste hvordan hun trener innkalling med Oskar med ball bak og en annen ball i hånda. Så jo at dette hadde vært et nyttig verktøy. Så da vi kom hjem hjalp Silje meg litt:

La ned Misty og la ballen ca en halv meter bak henne. Rett bak ballen sto Silje klar til å snappe ballen dersom Misty prøvde seg, hun må absolutt! ikke få tak i ballen og belønne seg selv. Jeg gikk så 20-30 meter ut og kalte inn, belønnet med “min” ball rett bakover (bak meg selv). Fy søren for et bra tempo på Misty! Ingen som helst magnet i ballen bak nå. Tok to repetisjoner med strk innkalling, på tredje forsøk kommanderte jeg Dekk! midtveis, og belønnet tvert på stoppen at hun fikk løpe tilbake og ta ballen bak. Fjerde og siste innkalling var strak inn til meg, og jeg belønnet fra meg igjen. Vi ga oss der, ser ut som Odd-Geir har rett. Kommer til å bruke dett litt mer, er jo absolutt åpen for at dette er et bra hjelpemiddel. Har bare vært så stress tidligere at jeg hadde gitt det opp.