I går hadde regn på formiddagen, men ettermiddagen ble knallfin på den “nye” terrassen. I dag har det derimot vær øs-pøs regn og vind. Er jo bare en uke igjen til start i konkurranse, og med sist prøve på Sviland (der det var skikkelig drittvær) frisk i minne fant jeg ut at vi ville ha godt av å trene litt i dårlig vær. På Amokk oppmuntrer de til å trene masse kjeder, så jeg bestemte meg for å kjøre 3 øvelser:

1. Fvf – vanlig, springmarsj, sakte marsj, 2 steg i alle retninger, vendinger (altså nesten en hel konk-fvf)
2. Rute – hele øvelsen
3. Treapport over hinder

Belønning med kos, klapp og oppmuntring mellom øvelsene – ball + lek med saueskinn etter fullført kjede.
Grunnen til at jeg la opp i den rekkefølgen var at apporten har vært bra i det siste, og Misty synes det er en morsom øvelse. Den øvelsen i seg vil dermed bli en form for belønning for forrige øvelse.

Misty hadde stått i hundegarden hele formiddagen, så uten at hun så på satte jeg opp rute og hinder. Gikk så og hentet henne og hun var klar som et egg. For at hun ikke skulle tisse midt i øvelsene “tvang” jeg henne til en tissepause før vi begynte.

Det begynte ikke veldig bra, på første start på Fvf kom hun aaalllt for langt fram og snudde seg tilbake mot meg. Så jeg brøt henne etter bare 7-8 skritt og gikk tilbake til start. Neste start var nesten lik, da skjente jeg på henne og minnet henne på stundens alvor.

Ny start, og nå gikk det veldig mye bedre. Fin kontakt hele veien (nesten i alle fall). Framdeles litt for lang framme, men valgte å fortsette siden det nå var utholdenhet/lengde vi trente på. Alt i alt slett ikke verst.
Gikk videre og stilte opp for ruta, Misty peilet den fort inn, så jeg sendte nesten med det samme. Pang rett ut mot bakkant (tror nesten hun ville fortsatt ut av ruta om jeg ikke hadde kommandert). Kommanderte stå! og hun tverrvendte og sto. Akkurat rett før jeg kommanderte Ligg begynte hun å sette seg ned. Ikk bra, men jeg kommanderte Ligg! mens hun bøyde knærne for å sette seg, hun la seg rett ned. Det går jo veldig fort, så jeg fortsatte og gjennomførte øvelsen. Brukte to høyrevendiger før innkallinga fordi de er vanskeligst. Hjalp henne litt inn på plass med 2 klapp på låret, men tror nesten hun ville kommet fint inn uten også. Bra gjennomført!
Videre mot hinderet. Siden jeg måtte hente apporten selv la jeg henne ned et stykke fra startpunktet. Kalte henne så til meg og gikk til start. Apporten landet litt til høyre for den rette linja, og tenkte fort på om det kunne bli et problem. Men bestemte meg for å ta sjansen uten å hjelpe henne. Hun løste oppgaven perfekt. Fint tempo begge veier og et bra opptak. Ingen nøling på returen, bare rett på hinderet og tilbake på plass. Fin innsitt, men framdeles litt løst grep på slutten samt litt rulling på apporten.
Kjempebelønning med ball og lang lek.

Er egentlig veldig fornøyd selv om det var litt smårusk. Starten i fvf var jo ikke helt topp, men er heller ikke så realistisk at vi skal starte på den måten, nesten uten oppvarming etc.
Regnet så ikke ut til å hemme eller dempe henne i det hele tatt. Nå hadde det roet seg litt mens vi hold på, men det var dråper hele tida.

En ting jeg er litt obs på er at Misty er klar over at jeg går med skinn og ball i lomma. Så jeg tror jeg vil gjenta denne kjeden, men nå uten belønninger i lomma, og heller løpe sammen med henne for å finne dem etter gjennomført kjede.

Ting å jobbe med:
Ruta: Når jeg kommanderer stå så skal hun bli stående til jeg gir ny kommando. Ikke sette/legge seg på eget initiativ, og heller ikke søke videre etter midten/target.
Apport: Jobbe videre med innsitt, samt grepet når hun har satt seg på plass.
Fvf: Det var de venstrevendingene, da… (sukk)