Oppdatering: Har sett raskt på filmen, så jeg har fjernet de tingene jeg husket feil….

Vær: Regn- og vind-byger, opphold mens vi gikk.
Sted: Dalane Hundeklubb sitt område på Fotland utenfor Eigersund.
Forberedelser:
Torsdag: Fokus kun på frivillig kontakt, med masse lek og bra godbiter som belønning. Mulig jeg burde ha jobbet litt med sitt og dekkmomenter ute av øvelse?
Fredag : Kun lek, belønnet frivillig kontakt/innsitt, men tullet meg til å prøve å få henne til å tilby mens ballen lå synlig på bordet. Ikke lurt.

Konkurransedag:
Opp 08:00, lufte Misty godt. Ekstra lufting før avreise.Ankomst ca 10:15. Tilbudt vann, drakk ikke før vi kom hjem. Lot Misty ligge i bilen stort sett hele tiden pga været. Dårlig oppvarming, gjorde ikke det jeg hadde planlagt! Varmet med litt Fvf, drakamp. La vekt på kontakt og kontroll under innmarsj, belønnet med litt skinke rett på utsiden av ringen før vi gikk inn.

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører 9 2 18 2
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 7,5 3 22,5 7,5
Fri ved foten 6,5 4 26 14
Sitt under marsj 0 2 0 20
Innkalling fra dekk, med dekk 6 3 18 12
Fremadsending med dekk og på plass 7,5 4 30 10
apportering over hinder 5 3 15 15
Apportering av metallgjenstand 8,5 3 25,5 4,5
Neseprøve 0 3 0 30
Kontroll over hunden på avstand 7,5 4 30 10
Helhetsinntrykk 7,5 1 7,5 2,5
Sum poeng: 192,5

Premie: 3.
Nr. i klassen: 1 (eneste i klassen)
Dommer: Jan Odd-Geir Sørmarken
Arrangør: Dalane Hundeklubb
Sted: Fotland, Eigersund.

Kommentar til de enkelte øvelsene som jeg husker dem, kommer film etter hvert. (DK=dobbelkommando), karakter i parantes ():

Fellessitt 1 minutter med synlig fører (9,5):
Flyttet en labb når jeg gikk inntil, tror jeg.

Fellesdekk 3 minutter med skjult fører (7,5):
DK på neddekk, snuste litt, Dårlig oppsitt!.

Fri ved foten: (6,5)
Fytti for et surr! Var veldig nervøs i dag helt fra morgenen av. Klarte visst ikke å riste det av meg, for jeg surret igjen på dommers kommanderinger.
På høyre om gjorde jeg helomvending, tror det var 2 eller tre ganger. Dommer måtte minne meg på hva en vending var (sukk!). Dermed ble jeg irritert og usikker på meg selv, som selvfølgelig smittet over på Misty. Hun svarte med å melde seg litt ut, men hun går faktisk veldig mye bedre enn jeg gjør!
(Men vi dro det med oss, og det ble litt masing og snusing mellom øvelsene.)
Har jobbet mye med frivillige innsitter og adferder i det siste, lurer på om det kan være grunnen til at jeg glemte å gi de lovlige kommandoene?
Ble en eller to DK.
Det positive var stegforflytningene, de var fine. Springmarsj var også ganske bra, tror jeg.
(Men vet ikke om jeg husker alt, skal bli morsomt(?) å se filmen…)

Sitt under marsj: (0)
Satte seg ikke, ga stoor DK for å få henne ned. Mener å huske at hun brøt kontakten akkurat rett før jeg kom til merket og ga kommando.

Innkalling med dekk og på plass: (6)
Nølende start, men kom opp i tempo etterhvert. Jeg kommanderte neddekk alt for sent, men dekken var flott! Alt for nærme på siste strekk, så nølende tempo.? Pittelitt skjeiv innsitt.

Fremadsending med dekk og på plass: (7,5)
Skal vi se….
Jobbet litt med Misty før øvelsen for å få henne til å oppdage ruta, hun snudde seg litt i alle retninger da jeg hvisket om ruta til henne. Men til slutt “låste hun inn” på ruta, vi fikk klarsignal og sendte ut. Litt tregt tempo ut, men hun fortsatte helt til hun var innenfor, og stoppet fint på Stå! Kommanderte Ligg!, men hun ble først stående, begynte så å rygge videre innover i ruta. La seg på DK, og ble fint liggende. Kommer fint på innkallingen så vi avslutter fint! (Selv om vi nok kunne hatt litt mer tempo på slutten også….)

Apportering over hinder: (5)
Her ble jeg overrasket og nesten satt ut, for denne gikk kjempebra på trening tirsdag.
Kastet som vanlig apporten langt ut.
Flott tempo ut. Tror hun subbet hinderet med klørne. Bra opptak, fint tempo tilbake. Var i ferd med å gå utenom hinderet, men fikk dirigert henne over med håndtegn. Dårlig tak på apporten, så hun slipper eller mister den inne ved føtten mine. Tar den litt nølende opp igjen.

MetallApport: (8,5)
Husker ikke, tror hjernen fikk en “Buffer overflow” eller noe omtrent her. Kan jo ikke ha vært så helt galt, får se på filmen.

Neseprøve: (0)
Misty løser oppgaven fint fram til riktig opptatt pinne. Deretter gikk det ikke så bra. Tok den opp som en slikkeplinne, fortsatte ut så jeg måtte kalle på henne. På vei forbi pinnene igjen ville hun innom dem, så en innkalling til. Det ble litt tygging underveis inn, særlig på slutten. Jeg avbrøt henne, og tok fra henne pinnen, og DK’et henne inn på plass. Egentlig litt synd. Hun hadde jo tatt riktig pinne, og det burde hun fått belønning for!
Vi hadde ikke fått ferdig hele øvelsen her, men jeg hadde ikke tenkt over dette utfallet. Kanskje jeg burde latt være denne øvelsen?
Uansett, hun tok riktig pinne, og søkte fint. Litt usikker på om hun “smakte” på en av de andre pinnene.

Kontroll over hunden på avstand: (7,5)
Hadde gruet litt for denne, for hun på trening har hun i det siste ofte blitt liggende dersom første skifte er oppsitt. Generelt har vi jo ikke allverdens oppsitter, setter seg ikke skikkelig opp og inn med føttene.
DK på neddekk, men vi traff på det første skiftet fra dekk til sitt. Av alle ting så reiste hun seg ikke på den første ståen, så måtte til med DK på den.
Flyttet litt på en baklabb fra stå til dekk. Bare pittelitt framdrift fra stå til sitt.
Ved på Plass (oppsitt) på avslutningen kom hun bare halveis, og lurer på om jeg måtte ha DK der også, husker ikke helt.

Helhetsinntrykk: (7,5)
Ble litt masete igjen, vi jobbet ikke sammen slik vi kan på det beste. Og vi hadde ikke det spruttempoet vi har hatt på trening i det siste.
Knut filmet konkurransen for meg i dag ogs. (Takk skal du ha!). Skal prøve å få den lastet opp litt senere i kveld.

Var som nevnt eneste hund i klassen, fikk derfor klasseseieren og masse premier (fór, skåler, godbitbag m.m.). Men følte det egentlig litt flaut å ta i mot det. Følte meg ikke som en vinner i dag!.

Så nå er det å brette opp armene og finne ut hvordan vi skal få løftet oss til de to prøvene neste helg.

Det som virkelig gledet i dag var de to treningskameratene som gjorde det så bra:
Anna med dvergpuddel Hedda klarte opprykk til LP2 samt sølvmerket (alle øvelser bestått).
Helene og Omega deburte i Elite i dag. Også hun: 1. premie og bestått på alle øvelser (Gull med blått).
Hun var minst like nervøs som meg, men klarte å holde roen. Det så veldig kontrollert og fint ut!

Oppdatering2: Etter å ha sett filmen har jeg rettet på det jeg husket feil. Så faktisk mye bedre ut enn slik det føltes mens vi gikk, og rett etterpå.
Oppdatering3: Har lastet opp filmen. Klikk her