Bestemte meg for at det nok kunne være greit å planlegge treninga litt i dag, ikke bare gå ut og finne på noe. Er alt for dårlig til å planlegge skikkelig, men altså ikke i dag. Så jeg klorte disse punktene ned på papir:

1. Varme opp med lek/drakamp. Ikke bruke ball!
2. Kjede: Innmarsj – Fvf – Sitt u/marsj – Innkalling med dekk. Belønne med lek/drakamp.
3. Pause
4. Innkomst neseprøve – baklengskjede (klikker). Belønning: mat

Så hvordan gikk dette da?

Misty sto ute i hundegården, og var helt klar med det samme jeg tok henne ut. Bestemte meg derfor for å hoppe over oppvarminga og klemme i vei med kjedetreningen.
Begynte på Fvf, men hun (jeg?) surra litt på første vendingen (hun tjuvstarta på vendingen), så jeg brøt og gikk tilbake til utgangspunktet. Neste start gikk veldig mye bedre, litt smårusk og kanskje litt for langt framme, men jeg fortsatte likevel. Gjorde en del vendinger (hele og halve), og temposkifter.
Belønna kort med ros, kos og klapp før vi gikk videre til Sitt under marsj. Jeg passet på å kommandere på rett fot (den venstre) og jeg følte at hun smalt i bakken (hun har ganske høy forventning til belønning for det). På veien tilbake gikk jeg litt bue rundt henne og brukte stemme og tegn for Bli sittende!, siden hun har hatt problemer med å sitte i ro (flytter labb, vrir seg mot meg). Opp på siden, tok henne med, holdt – alt var kjempefint. Ny ros,kos,klapp og klem.
Videre til innkallinga. Super neddekk på første kommando (kanskje pittelitt utovervridde forbein?). Går fra (ganske langt) vender og kaller inn. Pangstart på første kommando, flott tempo, rask reaksjon på kommando, men kunne nok tenkt meg at hun var raskere ned. Vil gjerne at hun skal ta litt mer i på dekk-momentet. Kaller videre inn, bra start og tempo, så jeg belønner med laaaaaannnngg lek der og da. Vil ikke spolere hele greia med en dårlig innsitt eller treig oppsitt.
Ang. drakamp: Hun henger skikkelig i fleece-filla, lenge. Og jobber skikkelig bakover hele veien.
Men merker at hun “låser seg” og ikke vil slippe når vi holder lenge på. Men hun tåler mer og mer, og det blir enklere og enklere å få henne til å slippe.

La Misty ned mens jeg forberedte neste del, men før det hadde jeg selvfølgelig ikke greid å holde meg, måtte selvfølgelig gjøre litt mer fvf (vendinger, starter, stopper)….

Etter en kort pause, var det tid for å jobbe med neseprøve-innkomsten. De ble jo synlig i går på prøven at vi har jobbet kun med søket i det siste, og belønnet i det innkomsten egentlig skulle kommet. Tror det er lurt å jobbe med disse to separat noen økter, og heller sette det sammen senere. Så jeg hadde bestemt meg for å bruke klikker med Misty inne foran meg, og belønne holding uten tygging/rulling til å begynne med. Fikk til noen bra repetisjoner, og holdt pinnen gradvis lenger ned mot bakken. Men da jeg la den på bakken gikk det ikke så bra. Hun tok den skjevt eller feil. Og da ble det rulling, småtygging og alt det der. Antar at jeg gikk for fort fram? Flyttet på meg og lot henne bære på pinnen mens vi beveget oss men det ikke så bra videre. Går ikke i detaljer, men etter å ha surret rundt litt så avbrøt jeg det hele. Får tenke litt videre på dette, men lurer på om jeg var for knipen på belønningen? Brukte noen nye tørre godbiter som det så ut som hun likte ganske godt, men i eterpåklokskapens lys: Hun var ikke akkurat propell etter dem… Tror jeg får prøve med våt katte/hundemat eller noe. (Vil ikke bruke lek på denne, siden vi da får for få repetisjoner, og jeg tror presisjonen kan bli for dårlig.)

Selv om det ikke endte på beste måte, så fikk vi gjort mye bra i dag.