Som jeg skrev i denne posten så har jeg i forrige uke hatt hoved-fokus på to ting:
* Bedre neddekk og oppsitt
* Forbedre neseprøven.

Begge disse har gitt uttelling i helga. Først og fremst neddekk som har vært veldig mye bedre i begge konkurransene. Her kommer jeg til å fortsette. om enn med litt lavere prioritet. Men jeg vil stadig jobbe slik at det lønner seg for Misty å ta i litt.
Når det gjelder neseprøven så nulla vi jo på lørdag, men på søndag gikk vi til karakter 6. Siden jeg ikke har film av neseprøven lørdag er det vanskelig for meg å vurdere om hun “slo” på rett pinne i det hele tatt. Jeg vet jo ikke hvilken hun skulle ta…. Men jeg synes uansett at vi har hatt framgang, så dersom ikke vindforholdene blir altfor gale vil jeg prøve ett par økter i løpet av uka. Helst på gress, siden det blir underlaget på Orre.

Hva ellers da?
Har diskutert fri-ved-foten med Siv, og det er definitivt framgang! Her er det bare å fortsette å jobbe videre med de samme tingene. Har fått noen tips til hvordan jeg kan jobbe med utholdenhet i øvelsen. Kommer ikke til å gjøre noen som helst dramatiske endringer. Har ingen panikk, tvert i mot føler jeg stor ro og tillit til Misty-vovven.

Så hvor skal jeg da plukke noen ekstra poeng? Misty er jo retriever, og elsker å hente/bære ting. Lørdag tapte vi 6 poeng totalt på apport over hinder og metall-apport (9′er i begge to). Søndag tapte vi 12 poeng (8′er på begge). Kan vel ikke skade å jobbe litt med disse?

I tillegg fortsetter vi jobbingen med avstandskontroll. (Jobbr på nært hold for å hjelpe henne å lykkes…)

Vi må også legge inn noen innkallinger – både med og uten dekk – for å opprettholde dekk-moment og fart.

Når det gjelder ruta er jeg litt usikker på om jeg skal pirke på noe i det hele tatt. Kanskje ta en sending eller to med ball over hodet for å opprettholde hastighet slik at hun ikke begynner å gjette?

Tittelen var prioritering. Med så mange øvelser listet så blir det jo egentlig en helt normal uke. Med trening på litt av hvert…

Enkelte kan kanskje reagere på at jeg synes å være fornøyd med mindre enn 9-9,5 i øvelser. Dette må ses i lys av mange ting, ikke minst at jeg er ganske fersk i lydighet. Har jo tross alt ikke holdt på selv med dette i mer enn ca halvannet år. Langsiktig mål kan selvfølgelig å være i stand til å gjennomføre så bra, men det er faktisk ikke så mange ekvipasjer som konsistent klarer å hente hjem poeng på 280-290 og høyere.

Nei, akkurat nå ser jeg at vi har hatt en enormt bra framgang (nå tenker jeg ikke først og fremst på konkurranse-resultater) siden juni og gleder meg over det. Kjenner også på at både Misty og jeg trives med det vi holder på med og det er faktisk viktig for meg. Om jeg ikke klarer å opprettholde det så er det jo ikke vits i…

Så hva har vi gjort i dag, da?
Jo, vi hadde en ganske kort økt på plenen. Vi pleier ikke å trene så mye der, men følte det var på sin plass nå siden neste konkurranse går på gress. Fokus her var på kontakt. Både under forflytning (ingen snusing, takk!) og noen Fvf-strekk og vendinger. Misty var sulten og på hugget, og hadde skikkelig lyst både på godbitene vi vant i går og lekefilla. Synes kontakten var kjempebra, men posisjon ble litt så som så. Antakeligvis fordi hun var så ivrig. Men jeg pirket ikke på det, fokus og iver var det viktigste. Etterpå tok vi et par framsendinger rundt stol bare som lek og for å opprettholde øvelsen. Ville gjerne hatt litt mer tempo, så jeg gjorde 2 ting jeg ikke har gjort før:
1. Stilte Misty 10 meter fra stolen, meg selv bak stolen. Kommanderte Fram! og slapp ned leken når Misty var i bra driv.
2. Stilte Misty bak stolen og gikk selv 10 meter fra (vi byttet altså plass). Kommanderte Fram! og belønnet igjen med filla for “akseptabel” fart. Gjorde dette bare en gang hver vei.
Vil prøve det samme en gang til i morgen eller onsdag og så kjøre full øvelse igjen.
Vil ikke dille så mye med det, men det er noe som Misty synes er ganske gøy, så da gjør vi det. Selv om det ikke er noen øvelse vi får direkte poeng for i konkurranse… ;-)

Tenkte Misty kanskje var trett etter helgens strabaser så jeg hadde ikke tenkt å gjøre noe annet enn å leke i dag. Men hun var riktig så pigg etter å ha hvilt i går kveld + hele dagen i dag.
I morgen er det fellestrening i treningsgruppa. Spørs om Urd svever oppunder skyene enda etter 1. premien i Elite på Sviland. Jeg synes vi er en fin gjeng som støtter hverandre bra, og gleder oss over de andres framganger. Slik det skal være!