Blir litt travelt med andre ting, og litt lite tid for blogging. Men vi trener altså videre.
Har meldt på både SBK Stavanger og Ølen (Ølen Etne Vindafjord Hundeklubb) søndag, og jobber for å forbedre det litt nedslående resultatet forrige helg. I dag hadde jeg en økt med trening på innkomst på neseprøven. Tanken er at med kun en uke til neste start så kan en ikke gjøre all verdens dramatiske endringer, men finpussing er helt ok. Mange hunder, inkludert Misty har en dårlig retur på neseprøven. Dommerne ønsker seg samme fart i returen som i utsendingen. Så det tenkte jeg å pusse litt på. Tanken er å lage et bilde hos Misty av at “her står jeg med en pinne i munnen, og 5 pinner foran/rundt meg. Nå må jeg løpe fort inn til far!”.
I et forsøk på å skape det bildet stilte la jeg ned 5 pinner, og stilt Misty opp bak dem med front mot meg og med pinne i munnen. Selv sto jeg et stykke fra (10-15 meter, kanskje), for å gjøre det enklere for Misty å få opp farten. Første gangen kommanderte jeg søk samtidig som jeg viste henne håndflaten som target. Hun kom rett inn og fikk kjøttbolle som belønning. (Hadde egentlig tenkt å bruke enda bedre belønning, men boksen med våtfor jeg tok med ut luktet så råttent at den gikk i søppelen istedet.)
Gjentok dette 3 ganger, mens jeg gradvis fjernet håda som target. Kommanderte bare Søk! og hun kom inn. Tempoet var enda litt lavt, men det positive var at det ikke var tygging. Så for å få farten opp enda mer så tok jeg fram kongen i 2 nye repetisjoner. Farten kom merkbart opp.

Nå ble det ganske interessant:
I alle de følgende 3 utsendingene søkte hun perfekt inn fra venstre og gikk pver pinnene mot høyre. Det ser ut til å ha etablert seg som et fint mønster:
1.
Jeg la ut nye pinner, for å ta full øvelse. Første var veldig bra, hun tok den rette og med god fart inn smelte jeg kongen bak meg. Masse ros, og lekte og jaget henne. (Eneste minuset er lit “smaking” i søket, men det er ikke tema her så jeg lot det passere. Men må nok tilbake og se på det senere…)
2.
La ut nye pinner, sendte ut, og nå begynte hun igjen fra venstre, men da hun kom til pinnen helt til høyre plukket hun den med seg i full fart og kom inn. Jeg tok den rolig fra henne mens jeg sa beklager…
Dette er jo sånt man kan få litt dårlig følelse av , men siden hun har vært såpass trygg på å ta den rette pinnen i det siste så valgte jeg å se positivt på det: Yes, en mulighet for å la være å belønne. Det blir jo en tilbakemelding om at “nei, det var ikke det vi skulle gjøre”. Men passet på å ikke skjenne på henne, da ville hun kunne bli usikker og slå ned på tempo inn igjen.
3.
Nye pinner igjen, perfekt søkt og rask retur. Litt dårlig opptak (sigar), men valgte å ignorere det og belønne bra tempo og fin innsitt. Ingen tygging!
Belønnet med lang drakamp/lek, og byttet til slutt kongen i 3 kjøttboller.

Sluttkommentar:
Tror det er viktig å jobbe mye med tempo i returen, særlig i den fasen vi er nå. Dersom Misty fokuserer på tempo og fin,rask innsitt så kommer hun ikke på at hun skal tygge. Tanken er også at jeg ikke må plukke mer fra hverandre enn at jeg rekker å sette sammen igjen til ferdig øvelse.

PS: Jobbet også litt med fvf, sitt under marsj og dekk under innkalling. Bra resultat syntes jeg….