Hadde bestemt meg for å trene neseprøve rett ut fra hundegarden i dag, og etter tips fra Siv kjøret jeg to kjeder. Så da ble treninga slik i dag:

1. Neseprøve
Her hadde jeg bestemt meg for å kjøre fire repetisjoner med våtfor (lever) belønning og med følgende progresjon:
1. Target på hånd uten pinne
     - For å minne henne på target, løste det greit men kunne hatt bedre fart inn.
2. Innsitt fra avstand uten pinne
     - Forskjell på target og innsitt. Gira henne litt mer, så hun hadde bra fart. Pittelitt skjev..
3. Full neseprøve avslutte med target på hånd
     - Litt rotet søk, men rett pinne. Fin fart tilbake på target!
4. Full øvelse inklusive innsitt.
     - Bedre søk, rask og fin retur men begynner å “tygge” pittelitt i siste del av innsitten.

Var litt mer vind enn jeg hadde trodd, så var på nippet til å avlyse. Men var nøye med å sende henne ut i medvind, og prøvde etter beste evne å passe på at det ikke var vindkast på tvers av pinnene. Hun valgte altså rett pinne i begge forsøkene, og returen var også mye bedre enn jeg har sett i konkurranse. Kanskje kombinere dette med enda mer “Hold fast!”? Har jobbet endel med bare det den siste måneden, og mener jeg ser forbedring i alle apport-øvelsene der hun har hatt høy forventning til belønning i avleveringsfasen. Kanksje legge på en kort fri-ved-foten i stedet for avlevering av og til for å bygge ned denne forventningen og være uforutsigbar?

Kjede 1: Kort Fvf – Sitt under marsj – Innkalling fra dekk med dekk. Belønne med kong i snor- drakamp lenge….

Noen små utfall i fvf, minnet henne på hva vi holdt på med, men lot henne fortsette.

Sitt under marsj var veldig bra. Flott og rask sitt, men hun snudde seg da jeg gikk bak og dermed flyttet hun en labb eller to. Tjuvstarter hun i opptaket, mon tro? Også lurer jeg på om jeg burde hatt litt lenger fvf før jeg satte henne? Et av problemene er jo at hun ofte faller ut rett før jeg skal kommandere Sitt.

Innkalling var også bra, med fin hastighet i begge innkallingene og en bra neddekk.

Kjede 2: FVF – Apport over hinder – Metallapport. Belønne med kong og drakamp her også.

Fvf: Bedre enn forrige, hun virker veldig oppmerksom, men slurver litt i venstrevendingene. Burde jeg brutt henne, mon tro?
Apport over hinder var kontrollert og fin, hun fant veien tilbake over hinderet fint selv. Kunne kanskje hatt litt bedre fart i returen?
Metall: Også denne er kontrollert og fin, kanskje litt tregt opptak? Men det virket som om hun konsentrerte seg om å få det rett første gangen.
Kommentar: Har hatt noen tilfeller av slurvete opptak, så har hat et par økter med klikkeren og klikka fram raskere og bedre opptak.

Alt i alt en fin treningsøkt, Misty virket motivert og fin hele tida.
I kjedene lot jeg være å klappe henne, roste bare og tok henne med til neste stasjon. der jeg måtte hente ting la jeg henne ned og gikk fra, fortsatte kjeden når jeg var klar.
Brukte håndtarget i utgangsstilling for å få henne rett og med labbene godt innunder seg.