Etter nedtur på tirsdag, litt oppyur men så nedtur igjen i går bestemte jeg meg for å diskutere litt med Siv.
I går begynte det bra, med direkte opptak og rask retur på første utsending. Belønning med kjøttbolle bak etter at hun hadde kommet et stykke på returen. Så ble hun mer avventende og søkte lenge på etterfølgende reps.
Etter å ha snakket om det kom vi fram til at jeg hadde gjort en feil og brukte doble kriterier:
Raskt søk og rask retur. Det vi skal konsentrere oss om nå er den raske returen. Det betyr at selv om hun søker lenge så skal hun belønnes for å komme tilbake. Selv om hun har tatt pinnen opp og sluppet den igjen.

Så jeg gikk på med friskt mot inne på stuegulvet…. La Misty slik at hun ikke kunne se meg i det hele tatt mens jeg la ut pinnene, gjorde det hver gang.

Utsending nr1:
Søker over pinnene, markerer veldig kort på riktig pinne, tar 2-3 skritt på returen med forventning i blikket, men får ingen respons fra meg. Så hun snur tilbake, søker over en gang til, plukker riktig pinne og returnerer. Jeg slenger kjøttbolle bak meg etter 4-5 skritt og roser lenge. forer henne med små biter etter at hun har spist bollen jeg kasta.

Utsending nr2:
Hun søkte over pinnen til enden av rekka, gløtta raskt opp på meg før hun søkte videre tilbake. Fant fort riktig pinne og plukket den på direkten og returnerte raskt. Ca 1 meter fra meg belønna jeg med å dra leke-filla opp av lomma. Belønnet lenge med drakamp. byttet filla med godbit. Forte henne videre med godbiter før jeg la henne ned igjen, mens jeg gjorde klar til …

Utsending nr3:
Hun søkte fra høyre til venstre. Plukket vår pinne (nummer 2 fra venstre) umiddelbart da hun kom til den! Returnerte raskt! Jeg viste håndtarget etter at hun hadde tatt ca tre skritt tilbake mot meg og hun kom inn med pinnen. Jeg gelønna med kjøttbolle først, deretter forte jeg henne med ett par biter til. Tenker i etterkant at jeg her kanskje burde gått mer av skaftet og strødd godbiter og leker rundt henne.

Utsending nr4:
Nå la jeg vår pinne som nr. 1 fra høyre. Hun har hatt en tendens til å komme inn på pinne nummer to, vil gjerne at hun får med seg at pinne nummer 1 også er med.
Hun begynte søket på pinne to fra høyre, søkte over all, søkte over alle tilbake og plukket pinne 1 på direkten da hun kom til den. Fikk kjøttbolle-biter og masse skryt inne hos meg.

Utsending nr5:
Begynte søket mellom pinne 2 og 3 fra høyre, søkte til endes og altså forbi “vår” pinne som lå som nummer 1 fra venstre (hun var innom den, så hun burde vel ha plukket den….) Søkte tilbake over rekka til pinne 1 fra høyre. Denne plukket hun nærmest på direkten, men slapp den med det samme og snuste litt på den samtidig som hun kikka litt opp på meg. Jeg holdt meg rolig så hun søkte videre, nå dobbeltsjekket hun hver eneste pinne pinne før hun kom til vår pinne som hun da plukket rett opp og returnerte med.
Her hadde jeg bestemt meg på forhånd for at jeg ville ha henne helt inn på plass. Hun kom helt inn, men litt nølende på innsitten, og satte seg skjeivt. Skulle ønske jeg hadde latt henne jobbe seg inn på plass før jeg belønnet, men det gjorde jeg altså ikke.. Men belønna kjempemye, med resten av godbitene og lekepelsen og full pakke.

Nå er jeg veldig spent på morgendagens sesjon, der må jeg huske å gå litt tilbake, altså belønne tidligere igjen.
NB! Men ALLTID vente til hun selv begynner på returene før jeg belønner eller viser håndtarget!!.
Lurer på om det kan være lurt å prøve å få opp intensiteten litt før utsendingene, men det er en vanskelig balansegang. Det er definitivt bedre med et litt lavere tempo og alltid riktig pinne, enn å ta sjansen på at hun begynner å plukke tilfeldig pinne. Tempo/intensitet i søket kan vi heller jobbe mer med senere.

Også er det sånn at når jeg sier raskt tempo ut og inn så er det ikke full galopp jeg snakker om, snarere et middels trav. Men ser det i sammenheng med glatt underlag og relativt kort avstand.

Ellers var det veldig nytttig å filme det jeg gjorde, hadde jeg ikke gjort det ville jeg aldri ha klart å gjengi så nøyaktig hva hun gjorde i hvert søk. O dersom det nå skulle ha gått annerledes (i negativ forstand) ville jeg kunnet analysert situasjonen før jeg trente videre…