Tørrere blogg enn denne skal du lete etter, og kan desverre ikke love at det skal bli så mye bedre heller. Prioriterer andre ting enn blogging for tida.

Hadde egentlig ikke tenkt å stille i konkurranse på en stund enda, men synes det har sett så lovende ut på trening i de siste at jeg slengte meg med. Skal stille i morgen på Dalane Hundeklubb i Eigersund også.
Denne gangen gjorde jeg bevisst ingen av de vanlige forberedelsene. Misty har fått full formengde, tur og stort sett alt som en vanlig hverdag. Jeg varmet ikke opp i det hele tatt, lot henne ligge i bilen. Var meningen at hun skulle ligge der til rett før jeg gikk i ringen, men feilberegnet dommerpause, så hun ble liggende i buret utenfor ringen en stund. Varmet kun lett med noen neddekk, samt stødig posisjon i dekk og sitt. Brukte omvendtlokking samt trakk i båndet slik at hun måtte bruke litt muskler for å holde balansen.
Gjorde forresten en ting som kan ha virket inn litt:
Da jeg gikk fra bilen til ringen med henne etter å ha luftet henne så brukte jeg sikkert nesten 15-20 minutter bå de få metrene. Med en gang hun snek seg framover i båndet så stoppet jeg og lot henne ikke komme videre før hun var ved siden av meg. Mulig at det gjorde susen for fri ved foten, som er den beste jeg noen gang har gått!

Første karakter-oversikten:

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører 10 2 20 0
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 10 3 30 0
Fri ved foten 8,5 4 34 6
Sitt under marsj 8,5 2 17 3
Innkalling fra dekk, med dekk 9 3 27 3
Fremadsending med dekk og på plass 7 4 28 12
apportering over hinder 0 3 0 30
Apportering av metallgjenstand 8,5 3 25,5 4,5
Neseprøve 6 3 18 12
Kontroll over hunden på avstand 8,5 4 34 6
Helhetsinntrykk 10 1 10 0
Sum poeng: 243,5

Premie: 2.
Nr. i klassen: 2 (av 3)
Dommer: Bjørn Ivar Svendsen
Arrangør: SBK
Sted: SBK, Stavanger

Fellessitt: En liten labb da jeg gikk inntil, tror ikke dommer fikk den med seg?
Fellesdekk: Så den jo ikke selv, men neddekk var konge, og oppsitten nesten en dronning! Resten må ha vært bra det også! God start på dagen med to tiere!
Fri ved fot: Fikk tilbud om to minutter utenfor ringen, men valgte å gå rett på de individuelle fra felles. (fordi jeg denne gangen ikke hadde tenkt å varme opp likevel….).
What a feeling, du-du-du-du-du-du!!! Beste fvf noensinne. Dommer hadde lagt inn en holdt på første rettstrekk, og det passet fint, for Misty droppet litt ut etter noen meter, men tok seg inn etter holdten. Selvfølgelig litt smårusk her og der, men deilig å ha Misty med meg igjen. Vanlig, Sakte, Spring, vendinger, stegforflytninger: Bring it on! Fikk masse skryt av treningskameratene etterpå, synd at 8,5 ikke er like god belønning for Misty som for meg. Men jeg koste og roste henne mer enn vanlig etter øvelsene i dag.
Sitt under marsj: Fint sitt-moment, men litt urolige framlabber i det jeg fortsetter. Også litt rusk i holdten til slutt.
Innkalling: Starter raskt, flott tempo. Bra neddekk, kunne kanskje vært pittelitt bedre respons? Fint inn videre. Bra innsitt.
Ruta: Hun fokuserte litt på skrå når jeg begynte å hviske om ruta til henne. Ga henne en Nei! Så ut som hun da skjerpet seg og “zoome den inn”. Sendte henne , og med kenguru-hopp bar det i vei litt til høyre for høyre, fremre kon. Misty så litt forvirret ut, “hva gjør jeg egentlig her?” Kommanderte “Rute” på ny, denne gangen jogget hun inn, og jeg la henne direkte ned. Hun begynte straks å snuse, og fortsatte med det. Fikk de vanskelige høyrevendingene, og vinkelen ble ekstra vanskelig, så etter rask respons på innkalling kom hun inn på feil side. Fikk henne i posisjon på et vis.
(Vi har jobbet mye med påvisning med ball bak, og løpe gjennom ruta. Har egentlig ikke fått satt det sammen på nytt, så ikke direkte misfornøyd. Men litt skuffende tempo og retning….)
Apportering o/hinder: Raskt og fint over hinderet, slurver litt i opptaket. Løper utenom (til min høyre) hinderet på returen. Jeg var ikke nok på nett akkurat der, kunne kanskje klart å berge opprykket med et håndtegn? Jaja…
Metallapport: Rask ut, flott opptak, men litt for dårlig tempo på returen. Nølende innsitt. (Vil helst ha apporten selv?)
Neseprøve: Denne har jeg også måttet plukke fra hverandre igjen, og ikke få satt sammen igjen.
Vår pinne er nummer to fra venstre. Hun går inn over nummer 1 fra venstre og søker seg over alle pinnene. Søker seg så tilbake og plukker riktig pinne med det samme. Men så blir hun stående pg se på meg, så jeg må kommandere Kom!. Tempoet er ikke all verdens inn, og tror innsitten også er litt skjeiv. Men det er der vi er akkurat nå, så jeg er ikke så misfornøyd med denne. Det jeg er veldig fornøyd med er at hun plukker riktig pinne under vanskelige forhold med en del vindblaff fra siden og i mot.
Avstand: Flott neddekk! Første oppsitt fint på første kommando. Ståen flytter hun i alle fal en bakfoten fram litt. Litt framdrift også på resten, men ikke mye. Grei oppsitt, men skulle gjerne hatt framlabbene skikkelig innunder med en gang.
Helhet: Det var gøy i dag!

Siden jeg skulle gjøre alt annerledes hadde jeg ikke kamera med, så ingen film i dag.
I dag var det gøy i ringen, og jeg følte at vi fikk vist mye bra. Jeg er selvfølgelig klar over hvor poengene røk, men gleder meg over framgangen, særlig i fvf.

Fikk 10 i helhet, og skryt fra dommeren over framgangen! Fin tilbakemelding å få!

Nå spørs det om hun har brent alt kruttet eller om det er mer igjen til i morgen? Planen er å gjøre stort sett det samme som i dag……