Denne bloggposten har jeg ventet lenge på å kunne skrive, men i dag kvalifiserte Misty seg endelig for Elite-klassen med 1. premie i klasse 3. Vi gjorde det spennende for oss selv, ved å nulle på Sitt under marsj, og med en rute-sending som vi berget med nød og neppe. Phew….
Men opprykk er opprykk, så nå bretter vi opp ermene og begynner forberedelsene til Elite-debut frampå vårparten en gang.

Kjekt med Lotta og Audhild. De debuterte i LP3 i dag, og sikret opprykket med det samme. Men det er jo sånn Audhild pleier å gjøre det, hun er veldig flink!


LP3 SBK

Dommer Per Eigil Gylland sammen med 1. premie vinnerne: Vinner ble Kari og Iggy Pop, Audhild med Lotta, Jens og Misty på tredje….

Veldig fornøyd med både Misty og meg selv i dag (faktisk mest med Misty).. Det var agility-kurs på området ved siden av lp-ringen, men vi klarte i stor grad å koble det vekk. Måtte jobbe litt med Misty mellom noen øvelser for å holde henne oppe, og lyktes med det uten at det ble masete og stress (synes jeg i alle fall før jeg har sett filmen…)

Så til karakter-oversikten:

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører 10 2 20 0
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 9 3 27 3
Fri ved foten 8,5 4 34 6
Sitt under marsj 0 2 0 20
Innkalling fra dekk, med dekk 9 3 27 3
Fremadsending med dekk og på plass 7 4 28 12
apportering over hinder 9 3 27 3
Apportering av metallgjenstand 9 3 27 3
Neseprøve 8 3 24 6
Kontroll over hunden på avstand 9 4 36 4
Helhetsinntrykk 9 1 9 1
Sum poeng: 259

Premie: 1.
Nr. i klassen: 3 (av 4)
Dommer: Per Eigil Gylland
Arrangør: Sør-Rogaland Brukshundklubb
Sted: SBK, Åsen, Stavanger.

Alltid bra å få en god start i felles. 10 på Fellessitt, og med 9 på Fellesdekk tross dobbeltkommando på neddekk må hun ha ligget fint.

I det individuelle programmet jobbet vi fint sammen, men jeg tror jeg må ha vært mer nervøs enn jeg trodde. Måtte ved et par anledninger spørre hvilken øvelse vi skulle gjøre …

Varmet opp med en neseprøve gjemt i gresset for å minne henne om rask retur. Hadde også et par reps med apport, belønnet med ball. Og litt FvF belønnet med kjøttbolle. Merket at hun var i det rette giret, så jeg gjorde ikke så mye ut av det…

Fri ved foten var hun samlet og kontrollert. Vi misset en holdt, ellers var det vel litt småplukk, men fornøyd med denne.

Sitt under marsj ble hun stående. Jeg har jo vør berget 5-6′er på denne ved å kikke over skulderen og kommandere om igjen dersom hun ikke gjorde elementet. Men altså ikke i dag. Dommeren ga meg skylden for nullen, og det kan godt være han har rett. Jeg gikk litt for fort, for å tvinge henne til å følge med meg og ikke på agilityen, og Gylland mente at jeg faktisk økte farten etter kommando Sitt. Det ble for vanskelig for Misty.

Innkalling med dekk var bra. Kunne kanskje tatt i litt mer på dekken, og kanskje tempo var litt lavt på siste strekket?

Framsending til rute var jeg litt nervøs for etter nullen sist. Fikk peilet henne inn mot ruta og sendte ut. Høn løp i god far rett gjennom ruta uten å ense stå-kommandoen min. Hun var framme og sjekket ut en vann/matskål som sto rett bak gjerdet i 2-3 meter bak ruta. Ga henne en litt forsiktig “Kom”, og da kom hun etter litt nøling i full fres. Fikk kommandert Stå og Ligg, hun la seg med albuene rett bak båndet i framkant. Jeg var bestemt på at dommerne får ta seg av dømmingen (før har jeg bare avsluttet i lignende situasjon). Så jeg gikk fram mot ruta, to venstre, kalte inn. Perfekt sistedel. Var forberedt pånull, men fikk 7. Vi har diskutert dette litt på trening, og det er bord-prinsippet som skal brukes. Altså at dersom ruta tenkes som et et bord, og hunden ikke ville falt ned av det i liggen, så er hun inne. Og inne er inne. Vurderingen av dette får vi overlate til dommerne!

Apport over hinder var jeg framdeles “shaken, not stirred”, og dommeren måtte minne meg på at vi faktisk skulle apportere over hinderet, ikke vanlig apport… Bra gjennomført, men skulle ønsket litt bedre tempo på innkomsten, særlig siste del.

Metall-apport gikk også bra, men vil igjen gjerne ha en raskere, mer bestemt retur.

Neseprøven plukker hun på første søk, slipper den , søker tilbake og tar den igjen. Men kommer så rett inn. Tror det var lurt med den varminga jeg gjorde… Litt løst grep, tror dommer var nervøs for at jeg skulle fumle det til i avleveringa, men det klarte vi å unngå. Dommer mente også det var en pitteliten antydning til et tygg…

I Avstand hadde hun raske, fine momenter, men flyttet seg nok en 15-20 centimeter fram. Her må det nok tenkes litt nå som vi skal ut på 15 meters avstand i Elite. Er nok fare for enda mer framdrift da. kankje vurdere en for for bak-sitt/bak-ligg ? men i alle fall jobbe enda mer med låste momenter helt nærme.

Helhetsinntrykk var igjen bra, fikk skryt for måten jeg fører henne på, særlig i FvF.

Gleder meg til å se filmen…