Etter opprykket har jeg virkelig fått et løft i treninga. Det er ikke bare opprykket selvfølgelig, Misty er så på nett og treningsiveren er stor. Men opprykket hjalp veldig på, må innrømme at jeg var begynt å bli litt lei de sammme øvelsene…
Nok om det: I går hadde Audhild med seg kake på treninga, og jeg hadde med kaffe. Her skulle opprykket feires. Masse gratulasjoner og klapp på skulderen til oss begge.
Anne Turid og Sverre har fått seg ny valp, og de stakk innom for å vise fram en hyggelig krabat. Kjempehyggelig. De to har virkelig tilført lydighetssporten i Rogaland (og resten av Norge) mye. Både gjennom egen deltakelse i konkurranse, men også gjennom Sverres lange dommerkarriere. Det er et privilegium å få bli kjent med slike positive, hyggelige mennesker!

Men det var egentlig litt om trening jeg skulle skrive om. Jeg har begynt med to av de nye øvelsene, mannekengen/Z-en/lynet og dirigeringsapport.

Dirigeringsapporten prøver jeg å lære inn med tre skåler på rekke. Legger godbit i den høyre eløler venstre, stiller Misty opp med ryggen mot dem foran kjegla og kommanderer og gir tegn med armen. Så langt ser det bra ut, men har jo hatt godbit i hver gang. Etter hvert blir det å bytte ut matskålene med apportbukker og se hva som skjer da.. Må planlegge godt, lage meg en skikkelig plan for progresjon…
Har også begynt å trene framsending til kjegle, som vi jo ikke har trent på siden vi hadde det som øvelse i LP2.

Når det gjelder mannekengen så er jo momentene Stå/Sitt/Dekk under marsj. Sitten har vi jo jobbet mye med det siste året, så den er rask og fin. Stå og Dekk har jeg ikke jobbet med siden tidligere klasser.
Bestemte meg for å begynne med Stå, og har jobbet litt med det. Jeg synes det ser bra ut, god respons og nesten et lite hopp med frambeina. Gjelder å holde fast på kriteriene, ikke tillate tripping! Har også begynt å blande mellom Sitt og Stå, slik at hun skal få trening i å skille de to. Blir veldig viktig å være tydelig i kommaderinga for å hjelpe henne å skille.
I kveld la jeg også inn først noen dekker. Først mens jeg rygget, så mens jeg beveget meg sidelengs og til slutt med henne ved siden. Ingen problem. Etter tre dekker prøvde jeg en stå, flott respons og sto fast og fint. Foret henne med godbiter mens hun sto, og brøt til slutt og løp sammen med henne til godbitboksen. Avsluttet med det..

Første del av treninga i dag jobbet vi med framsending til kjegle. Får liksom ikke dreisen på det lenger, det var jo i klasse to en av hennes beste øvelser. Farten er dårlig og hun sliter med plasseringa. Her trenger jeg nok noen tips fra dem som har bra fart. Det er nok bare spørsmål om å finne nøkkelen….

Også må jeg passe på å ikke overdrive treninga selv om vi er oppe på bølga for øyeblikket..