Tidligere hunder

Jeg begynte plutselig å lure på om jeg ikke hadde noen gamle papirbilder av tidligere hunder, og gikk på sporsøk i fotoalbumene. Joda, jeg fant da noen, om ikke så veldig mange. Vi snakker jo om en del år tilbake i tid, da fotoutstyr ikke var like enkelt og billig å bruke som i dag. Fikk scannet dem inn, har ikke verdens beste scanner, så max oppløsning jeg fikk til var 600DPI, men vet ikke om sluttresultatet ville blitt så mye bedre med høyere oppløsning. Vel får man med flere detaljer, men det går jo begge veier, får med desto mer støy også. Har tidligere alltid brukt Paintshop Pro 9.02 for bilde-arbeider, men fikk ikke til scanningen der, og bestemte meg får å gjøre et forsøk med Photoshop Elements 6.0. Jeg vil prøve å venne meg til med Photoshop, siden det er litt mer utbredt, og dermed enklere å finne hjelp. Vi får se hvordan det går. Men nå sporte det litt av…
Min farfar og farmor i Esbjerg hadde en Cocker Spaniel hannhund ved navn Sif:
Tidligere hunderSif og meg, Connie til venstre var også snill…

Under sommerferiene ble denne snille tykke hunden virkelig utskjemt med turer og kos. Det var sannsynligvis samværet med Sif som ga opphavet til ønsket om egen hund. Vi snakker her om slutten av 60 og begynnelsen av 70 tallet. 1960/1970 selvfølgelig ;-) , så vi skal ganske langt tilbake i minnenes bok. En av de tingene jeg kan huske er at Sif likte veldig godt å bli klødd, overalt. Tror nok den hadde litt hud-problemer, noe som el ikke er helt ukjent for spaniels?

Her hjemme i Norge hadde vi stort sett alltid hunder da jeg var helt liten, alle sammen av ukjent opphav. Her er et bilde av far og meg sammen med en av disse tidligere hundene, på slutten av 60-tallet:
Tidligere hunderPause i steinlegginga, da kan vi kose oss litt…

Det er spesielt en jeg husker som en veldig snill hund, det eneste bildet jeg har funnet er dette:
Tidligere hunderErik og jeg leker hest på plenen, hunden er med…

Den var sannsynligvis buhund og litt diverse andre gener i den. Denne hunden ble skadet i framfoten (bandasjen kan såvidt skimtes på bildet), mener den ble påkjørt. Den fikk aldri helt førligheten igjen i foten, så den humpet rundt på tre. Framfoten slepte bare med, noe som førte til stadige sår på den store tredeputa. Disse sårene ble jo slikket på stadig vekk, så det fikk aldri gro i fred. Jeg kan tenke meg at jeg var ca 12 da, så skal ikke gå god for at jeg hukommelsen er helt intakt, men jeg husker at vi prøvde med bandasjer og illeluktende dråper for å unngå at han flekket bandasjen av. Kan ikke huske at det hjalp så veldig mye. Han ble tilslutt avlivet, uten at jeg husker så veldig mye av omstendighetene.

Så til de hunden jeg selv var ansvarlig for, altså “mine” hunder:

Engelsk Setter Risefjellet’s Ritt – Regnummer 05687/80 – født 18. februar 1980 – Skutt av en bonde ca 1983:
Tidligere hunder

Tidligere hunder

Irsk Setter Rygjaheia’s Ritt – Regnummer 16740/84 – født 26. januar 1984 – Avlivet pga. kreft:
Tidligere hunder
Tidligere hunderRygjaheias Ritt – første snøen? Tynn og skankete og aldri i ro… :-)

Collie Yanka – Ukjent – Ukjent. (Dette var Karen-Torunns hund):
Tidligere hunder

Tidligere hunder

Border Collie Tanja – Regnummer 00255/96 – født 1996 – Avlivet ca 2-3 år gammel:
Tidligere hunder

Tidligere hunder

Tidligere hunder

Tidligere hunder

Flatcoated Retriever Misty – regnummer NO31868/09 – født 6. januar 2009:
Nåværende hund, gjør lista komplett.

Her er litt flere bilder av de tidligere hundene: