Det var mange flere hunder på kurs denne gangen, blant annet 3 flatter som ikke var der første kvelden. Gjorde mye av det samme som sist, med oppstilling i ring, og en hund om gangen løpende sikk-sakk mellom hundene i ringen. Fungerte fint for Mistys vedkommende, hun holder god kontakt med Ragnhild, selv om det er andre hunder like ved siden.
Ellers så fikk hver hund 2 individuelle gjennomganger med løping i trekant og/eller sirkel, samt i linje inn/ut fra dommeren, i tillegg til oppstilling foran dommeren.
På slutten så viste Jane klipp av Golden og Flatcoat (de klippes likt). Imponerende å se henne traktere saksa, dette har hun gjort før, det er helt tydelig. Vi hadde spurt om hjelp med klipp av Misty, og fikk beskjed om å bade henne kvelden før neste kursdag. Det gjorde Ragnhild i går, så Misty er klar til en omgang med saksa senere i kveld. Hunder klippes rene og nybadet, men tørre.
Utstyr som trengs er:
Børste + karde
Kam kan være greit å ha for hånden
Lang “vanlig” saks
Enkel effileringssaks (“tynnesaks” – tagger på kun det ene bladet)
Dobbel effileringssaks (“tynnesaks” – tagger på begge bladene)
Potesaks – liten, buet saks for klipping av pels mellom potene
Klosaks

Jane var veldig flink, så jeg tror absolutt hun vil klare å lære Ragnhild grunnprinsippene, slik at hun klarer dette selv senere…

Ellers så ble det litt tid til å la Misty hilse på flere vofser, og det gikk fint, med ett unntak, nemlig den minste flatten på 4,5 måneder. Samme reaksjon som på Mira, grovt knurr/bjeff, ståpels i nakken og dominerende/aggressiv tilnærming. Jeg tok henne fort vekk uten at det fikk utvikle seg.
Med de andre, større hundene (fra 6-7 måneder og oppover) gikk det helt fint, med høyt logrende hale og lavt bortvendt hode. Veldig bra trening.

Ellers så har freden senka seg, Roamy og Cougar har flyttet hjem igjen, så nå er Misty alene igjen..