Status i treninga

Synes vel kanskje at tiden er overmoden og vel så det for å ta en gjennomgang av eliteprogrammet og se hvor vi er. Før det litt om hvordan jeg tenker rundt elitedebuten…
I klasse 3 startet jeg nok litt før Misty og jeg var klare, og det ble litt slitsomt og lite morsomt. Veldig varierende resultater, og det beste jeg fikk ut av det var kanskje masse ringtrening. Når det gjelder elite, så har jeg bestemt meg for ikke å starte før jeg føler meg sikker på at øvelsene på trening sitter godt nok til at vi bør kunne klare en første premie. Ikke sånn å forstå at jeg forventer at den skal sitte i første forsøk altså. Vet at det er mye som skal klaffe. Nei, vi skal bare være trygge i øvelsene, og der er vi ikke enda. Selv om det ikke er så mye som mangler.(?)
Så la oss ta en kikk på status i de forskjellige øvelsene…..

1. Felles-Sitt 2 min med skjult fører:
Synes Misty er flink på denne, har jobbet med den både i skjul og foran, variert belønning lengde og varighet. Vil fortsette med det, men øke fraværet opp mot konkurranse.

2. Felles-Dekk 4 min med skjult fører og forstyrrelser.
Denne ser også ok ut. Har jobbet mye med å belønne raske ned-dekk og synes vi har fått igjen for det. Selve liggen ser bra ut, har jobbet som på sitt.
Her må vi jobbe med å ikke reagere på andres kommando, gjelder både ned og opp. Samt tempo på oppsitt.

3. Fri ved foten
Hadde noen spurt meg for et år eller to siden hadde jeg nok aldri kunnet gjette at jeg skulle synes det kunne bli gøy å gå fri ved fot.
Vi har jobbet mye! med denne, og endelig løsner det for oss. Så ja, nå synes jeg faktisk det er gøy å gå fvf! Løsningen har vært uendelig mengde med venstrevendinger, samt jobbing med kontakt og plassering. Og ikke minst at jeg går ordentlig og leder Misty skikkelig. Vi har også jobbet mye med motivasjon, i den forstand at jeg belønner på uventede steder, og med ordentlige belønninger enten det nå er mat eller lek.
Jeg har også redusert på bruk av ball som belønning til fordel for drakamp og lek med meg. På generell basis så tror jeg det har virket til at vi jobber mer sammen. Med ball blir det jo slik at dersom Misty jobber får hun løpe vekk og leke for seg selv. Bieffekt (positiv sådan) synes å væreat Misty er raskere på innkomster (apporter etc…)

4. Stå, Sitt og Dekk under marsj
Jobbet mye med elementene, og Misty er ganske flink til å skille mellom dem forutsatt at jeg kommanderer slik jeg skal. Hun mangler litt på bli delen, særlig i Sitt. De løse labbene er stadig løse. Må jobbe mer med dette. Må også stramme opp stå’en, vil ikke ha de to ekstra trippene. Eller så må jeg øve mer på hele øvelsen slik at jeg blir tryggere selv på selve gåingen. Og passe på å lede skikkelig.

5. Innkalling fra Dekk, med Stå og Dekk
Denne er faktisk ganske bra. Har ikke helt bestemt meg for om jeg skal bruke håndtegn eller stemme på stå-momentet. Vil helst bruke Stå forutsatt skikkelig respons. Det ser ikke så galt ut, så jeg må bare bestemme meg. Av og til må det dobbeltkommando til på første innkalling så her må jeg nok jobbe med strake innkallinger og rask/lang belønning.
Dekk ser bra ut.
Viktig for meg å øve på å treffe “kommandopunktet” slik at det ser mest mulig korrekt ut for dommer.

6. Fremadsending med dirigering, Stå, Dekk og på plass
Er faktisk ganske fornøyd med oss på denne. Har jo hatt litt utfordringer på framsending til kjegle (boks), skal si litt mer om det under apportering. Men det begynner å komme seg. Videre inn i ruta har hun hatt noen veldig flotte av i det siste. Av og til har hun lagt seg selv, så må jobbe videre med å la henne stå lenge og kjenne på det. Må også jobbe litt med innkomst til fot og avslutning. Hun har litt for stor belønningsforventning her sånn at hun havner litt ut fra meg og skjev i holdten.

7. Apportering med dirigering
Framsending til kon (boks) har vært utfordrende. La jo denne helt vekk etter klasse2 for å konsentrere oss om ruta (som jo også består av kjegler). Har jobbet med matte eller pipeball bak kjegla. Det vanskelige har ikke vært å få henne ut. Utfordringen begynte virkelig når vi la ut apporter. De er jo veldig sterke for henne, så hun vil helst frese forbi kjegla og ut til midterste apport. Har begynt å få kontroll på den delen, men må nok litt tilbake og terpe på høyre og venstre. Hun går litt for ofte til midten. Har egentlig ikke kommet ordentlig til overflaten før nå i det siste. Så vil diskutere dette litt med Odd-Geir og de andre og legge en plan.

8. Aportering av metallgjenstand over hinder
Har ikke jobbet mye med denne, men tar den fram innimellom, og må si jeg synes det veldig bra ut. Må jobbe litt med innsittsfasen (generelt for apport-øvelsene) samt passe på at hun ikke går utenom hinderet (husker tilbake i klasse 2 og 3…)

9. Neseprøve
Det er denne vi jobber med nå, Hun er rask ut og rask tilbake, men vi jobber med at hun skal bli flinkere til å slå på nesen skikkelig. Det hender jo at hun bare tar en og kommer inn med. Samtidig må vi passe på at hun ikke snuser og snuser der ute. Vi har en plan for trening framover, tror dette løser seg….

10. Kontroll over hunden på avstand
Denne begynner også å komme seg, men er litt framdrift igjen å luke vekk. Må også jobbe litt med oppsitten til slutt. Tror jeg vil snakke litt med Helene om denne.

På trening jobber vi nå ganske mye med helhet og litt mindre med detaljer. Tror dette er viktig, for har litt for lett for å trene for mye på enkeltdeler/momenter. Vi er kommet såpass langt nå at vi må sy ting sammen. Så det blir en del kjeder med flere øvelser uten belønning før til slutt.

Forrige post (for alt for lenge siden) omtalte en glad og opplagt Misty som synes det er gøy å trene. Jeg er glad for å melde at det gode humøret fortsetter både for Misty og meg. Jeg fortsetter med det som har gitt suksess på slutten av klasse 3, nemlig å slippe litt opp på kontroll mellom øvelsene. Ikke slik at jeg lar humla suse, men kjører ikke så streng regi som jeg gjorde i en periode. (Selv om jeg nok framdeles synes det ser penest ut…)..

Misty den glade…

Lenge siden sist, så tenkte jeg kunne gi en liten oppdatering. Vi trener videre mot elite-debuten. Når den kommer vet jeg ikke, vil gjerne være klar med alle øvelsene før jeg starter. Vil ikke akkurat si at vi trener knallhardt, det blir litt i minste laget. Viktig for meg å ikke falle tilbake til gamle synder og trene Misty lei, men tror nok at jeg kunne økt treningsdosen en del….
Bloggtittelen henspeiler på at Misty både på trening og utenom virker veldig opplagt og glad. Får mye skryt fra treningskameratene for attityden hennes. Når vi trener på onsdagsgruppa så er hun stort sett strålende opplagt, og kan ikke komme fort nok i gang. Ut av buret, logrende og glad, og all oppmerksomhet mot meg (ja om hun ikke må sjekke om Odd-Geir har noe å by på, da…).
Så hordan ligger vi an med de nye øvelsene, da?

I Sitt/Dekk/Stå under marsj er hun flink til å skille mellom momentene, jeg må bare passe på å være nøyaktig i kommanderinga. Hun er framdeles litt løs i sitten, så det jobber vi med.

Ruta ser veldig bra ut, ser ut som vi har fått tilbake kontrollen her. Framsending til kon begynner også å bli bra, men mangler litt på stabilt tempo og posisjon enda.

Innkalling med Stå og Dekk er jeg litt overrasket over. Jeg har jo alltid brukt håndtegn på stå, men i samråd med Odd-Geir bestemte jeg meg for å kutte ut det og kun bruke stemmekommando. Hadde visst ikke trengt å bekymre meg, for det fikset hun med det samme. Jeg er faktisk litt imponert over responsene henne, og hun tar virkelig i for å gjennomføre momentene. Tempo er også bra.

Apportering med dirigering ser også ganske bra ut, selv om vi nok må jobbe litt mer med å skille mellom den midterste og den riktige. Fikk også bevist ettertrykkelig at det ligger kjempestor verdi i apportene da vi første gang skulle sende til kon på full avstand med apportene utlagt. Hun durte forbi konen i fullt firsprang og rett til midterste apport! Har gått tilbake og jobbet med framsending til kon der jeg la ut apport i midten og godbitskål på hver side. Belønnet skikkelig ved kon, og varierte med sende til godbitskål. Tanken bak er å vise at det er ut til siden verdien ligger, ikke i midten. Vi får se, føler i alle fall at vi er på vei mot noe….

Metall over hinder ser bra ut, ikke noe spesielt å si om den. Eneste er litt løst grep i innsittsfasen som må jobbes litt med.

Fri ved foten har vi ikke jobbet så mye med, så den trenger litt puss igjen.

Neseprøve har vi ikke heller jobbet så mye med, her skal jeg ta fram Siv sin metode igjen for å legge verdi i raskt opptak og direkte retur.

Avstand: dette blir nok bøygen, sliter voldsomt med å få til de låste bakbeina. Igjen litt relatert til bloggtittelen, hun girer seg litt for mye opp, og da blir det vanskelig å være nøyaktig nok. Her må nok hovedfokus være på å hode henne i riktig modus i treningssituasjonen. Vanskelig!

Men vi jobber i vei, og nå som kveldene begynner å bli lysere merker jeg at motivasjonen for å trene er på oppadstigende.

Løft i treninga

Etter opprykket har jeg virkelig fått et løft i treninga. Det er ikke bare opprykket selvfølgelig, Misty er så på nett og treningsiveren er stor. Men opprykket hjalp veldig på, må innrømme at jeg var begynt å bli litt lei de sammme øvelsene…
Nok om det: I går hadde Audhild med seg kake på treninga, og jeg hadde med kaffe. Her skulle opprykket feires. Masse gratulasjoner og klapp på skulderen til oss begge.
Anne Turid og Sverre har fått seg ny valp, og de stakk innom for å vise fram en hyggelig krabat. Kjempehyggelig. De to har virkelig tilført lydighetssporten i Rogaland (og resten av Norge) mye. Både gjennom egen deltakelse i konkurranse, men også gjennom Sverres lange dommerkarriere. Det er et privilegium å få bli kjent med slike positive, hyggelige mennesker!

Men det var egentlig litt om trening jeg skulle skrive om. Jeg har begynt med to av de nye øvelsene, mannekengen/Z-en/lynet og dirigeringsapport.

Dirigeringsapporten prøver jeg å lære inn med tre skåler på rekke. Legger godbit i den høyre eløler venstre, stiller Misty opp med ryggen mot dem foran kjegla og kommanderer og gir tegn med armen. Så langt ser det bra ut, men har jo hatt godbit i hver gang. Etter hvert blir det å bytte ut matskålene med apportbukker og se hva som skjer da.. Må planlegge godt, lage meg en skikkelig plan for progresjon…
Har også begynt å trene framsending til kjegle, som vi jo ikke har trent på siden vi hadde det som øvelse i LP2.

Når det gjelder mannekengen så er jo momentene Stå/Sitt/Dekk under marsj. Sitten har vi jo jobbet mye med det siste året, så den er rask og fin. Stå og Dekk har jeg ikke jobbet med siden tidligere klasser.
Bestemte meg for å begynne med Stå, og har jobbet litt med det. Jeg synes det ser bra ut, god respons og nesten et lite hopp med frambeina. Gjelder å holde fast på kriteriene, ikke tillate tripping! Har også begynt å blande mellom Sitt og Stå, slik at hun skal få trening i å skille de to. Blir veldig viktig å være tydelig i kommaderinga for å hjelpe henne å skille.
I kveld la jeg også inn først noen dekker. Først mens jeg rygget, så mens jeg beveget meg sidelengs og til slutt med henne ved siden. Ingen problem. Etter tre dekker prøvde jeg en stå, flott respons og sto fast og fint. Foret henne med godbiter mens hun sto, og brøt til slutt og løp sammen med henne til godbitboksen. Avsluttet med det..

Første del av treninga i dag jobbet vi med framsending til kjegle. Får liksom ikke dreisen på det lenger, det var jo i klasse to en av hennes beste øvelser. Farten er dårlig og hun sliter med plasseringa. Her trenger jeg nok noen tips fra dem som har bra fart. Det er nok bare spørsmål om å finne nøkkelen….

Også må jeg passe på å ikke overdrive treninga selv om vi er oppe på bølga for øyeblikket..

Gjennomgang av øvelsene LP Elite

Da er Misty og jeg i gang med Elite-programmet. Mye er jo likt som i LP3, eller bygger i alle fall på det. Men det er jo viktig å kunne øvelsene, og da er det greit å få dem ned på “papiret”. Øvelsene kan som i klasse 3 totalt gi 320 poeng:

Øvelse 1: Felles sitt 2 minutter med skjult fører (K: 3 Poeng: 30)
Kommando: Ord for ”sitt” og ”bli”.

Øvelse 2: Fellesdekk 4 minutter med skjult fører (K: 2 Poeng: 20)
Kommando: Ord for ”dekk”, ”bli” og ”utgangsstilling”.

Øvelse 3: Fri ved foten (K: 3 Poeng: 30)
Kommando: Ord for ”på plass”. Tillatt fra holdt og ved forandring av gangart.

Øvelse 4: Stå, Sitt og Dekk under marsj (K: 3 Poeng: 30)
Kommando: Ord for ”på plass”, “stå”, ”sitt” og “dekk”.
Mannekengen/lynet/z-en. Fvf og momenter på dommers kommando. Markørene ca 0,5m til venstre for hunden.

Øvelse 5: Innkalling fra dekk, med stå og dekk (K: 4 Poeng: 40)
Kommando: Ord for ”dekk”, ”bli liggende” ”på plass”. Ord eller tegn for “stå” og “dekk” på avstand
Utg.stilling – neddekk – gå fra ca 20m – kalle inn – kommandere dekk før halveis – kalle inn til utg.stilling

Øvelse 6: Fremadsending med dekk og på plass (ruta) (K: 4 Poeng: 40)
Kommando: Ord for “fremad”, “stå”, “dekk” og “på plass”. Ord og/eller tegn for dirigering.
Utg.stilling – sende til kon ca 10m – sende i ruta ca 25m (evt. dirigere) – Dekk (i ruta) – førermarsj forbi ruta – innkalling (skrå bakfra) Fvf – Holdt

Øvelse 7: Apportering med dirigering (K: 3 Poeng: 30)
Kommando: Ord for ”fremad”, “stå” “apport” og ”avlever”. Ord og/eller tegn for dirigering.
Utg.stilling – Sende til kon ca 10m – dirigere til apport ca 20m – utg.stilling – holde – avlevere på kommando

Øvelse 8: Apportering av metallgjenstand over hinder (K: 3 Poeng: 30)
Kommando: Ord for ”bli”, “hopp” og/eller ”apport” og ”avlever”.
Utg.stilling ca 3m fra hinder – kaste metallapport over hinder10m – apport – utg.stilling – holde – avlevere på kommando

Øvelse 9: Neseprøve (luktdiskrimering) (K: 3 Poeng: 30)
Kommando: Ord for ”søk apport” og ”avlever”.
Utg.stilling mot pinnene – avlevere pinne – fører helt om – pinner legges ut ca 10m – fører helt om – søk apport – utg.stilling – holde – avlevere på kommando

Øvelse 10: Kontroll over hunden på avstand (K: 4 Poeng: 40)
Kommando: Ord for ”dekk”, ”bli” og ”utgangsstilling”. Ord og/eller tegn for ”stå”, ”sitt” og ”dekk” på avstand.
Utg.stilling – ligg og bli – gå fra ca 15m – sitt/ligg/stå 6 ganger, holde ca 3 sek – gå 2 skritt bak – inntil – utg.stilling

Elitehunden Misty, faktisk! LP3 SBK 4. november 2012.

Denne bloggposten har jeg ventet lenge på å kunne skrive, men i dag kvalifiserte Misty seg endelig for Elite-klassen med 1. premie i klasse 3. Vi gjorde det spennende for oss selv, ved å nulle på Sitt under marsj, og med en rute-sending som vi berget med nød og neppe. Phew….
Men opprykk er opprykk, så nå bretter vi opp ermene og begynner forberedelsene til Elite-debut frampå vårparten en gang.

Kjekt med Lotta og Audhild. De debuterte i LP3 i dag, og sikret opprykket med det samme. Men det er jo sånn Audhild pleier å gjøre det, hun er veldig flink!


LP3 SBK

Dommer Per Eigil Gylland sammen med 1. premie vinnerne: Vinner ble Kari og Iggy Pop, Audhild med Lotta, Jens og Misty på tredje….

Veldig fornøyd med både Misty og meg selv i dag (faktisk mest med Misty).. Det var agility-kurs på området ved siden av lp-ringen, men vi klarte i stor grad å koble det vekk. Måtte jobbe litt med Misty mellom noen øvelser for å holde henne oppe, og lyktes med det uten at det ble masete og stress (synes jeg i alle fall før jeg har sett filmen…)

Så til karakter-oversikten:

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører 10 2 20 0
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 9 3 27 3
Fri ved foten 8,5 4 34 6
Sitt under marsj 0 2 0 20
Innkalling fra dekk, med dekk 9 3 27 3
Fremadsending med dekk og på plass 7 4 28 12
apportering over hinder 9 3 27 3
Apportering av metallgjenstand 9 3 27 3
Neseprøve 8 3 24 6
Kontroll over hunden på avstand 9 4 36 4
Helhetsinntrykk 9 1 9 1
Sum poeng: 259

Premie: 1.
Nr. i klassen: 3 (av 4)
Dommer: Per Eigil Gylland
Arrangør: Sør-Rogaland Brukshundklubb
Sted: SBK, Åsen, Stavanger.

Alltid bra å få en god start i felles. 10 på Fellessitt, og med 9 på Fellesdekk tross dobbeltkommando på neddekk må hun ha ligget fint.

I det individuelle programmet jobbet vi fint sammen, men jeg tror jeg må ha vært mer nervøs enn jeg trodde. Måtte ved et par anledninger spørre hvilken øvelse vi skulle gjøre …

Varmet opp med en neseprøve gjemt i gresset for å minne henne om rask retur. Hadde også et par reps med apport, belønnet med ball. Og litt FvF belønnet med kjøttbolle. Merket at hun var i det rette giret, så jeg gjorde ikke så mye ut av det…

Fri ved foten var hun samlet og kontrollert. Vi misset en holdt, ellers var det vel litt småplukk, men fornøyd med denne.

Sitt under marsj ble hun stående. Jeg har jo vør berget 5-6’er på denne ved å kikke over skulderen og kommandere om igjen dersom hun ikke gjorde elementet. Men altså ikke i dag. Dommeren ga meg skylden for nullen, og det kan godt være han har rett. Jeg gikk litt for fort, for å tvinge henne til å følge med meg og ikke på agilityen, og Gylland mente at jeg faktisk økte farten etter kommando Sitt. Det ble for vanskelig for Misty.

Innkalling med dekk var bra. Kunne kanskje tatt i litt mer på dekken, og kanskje tempo var litt lavt på siste strekket?

Framsending til rute var jeg litt nervøs for etter nullen sist. Fikk peilet henne inn mot ruta og sendte ut. Høn løp i god far rett gjennom ruta uten å ense stå-kommandoen min. Hun var framme og sjekket ut en vann/matskål som sto rett bak gjerdet i 2-3 meter bak ruta. Ga henne en litt forsiktig “Kom”, og da kom hun etter litt nøling i full fres. Fikk kommandert Stå og Ligg, hun la seg med albuene rett bak båndet i framkant. Jeg var bestemt på at dommerne får ta seg av dømmingen (før har jeg bare avsluttet i lignende situasjon). Så jeg gikk fram mot ruta, to venstre, kalte inn. Perfekt sistedel. Var forberedt pånull, men fikk 7. Vi har diskutert dette litt på trening, og det er bord-prinsippet som skal brukes. Altså at dersom ruta tenkes som et et bord, og hunden ikke ville falt ned av det i liggen, så er hun inne. Og inne er inne. Vurderingen av dette får vi overlate til dommerne!

Apport over hinder var jeg framdeles “shaken, not stirred”, og dommeren måtte minne meg på at vi faktisk skulle apportere over hinderet, ikke vanlig apport… Bra gjennomført, men skulle ønsket litt bedre tempo på innkomsten, særlig siste del.

Metall-apport gikk også bra, men vil igjen gjerne ha en raskere, mer bestemt retur.

Neseprøven plukker hun på første søk, slipper den , søker tilbake og tar den igjen. Men kommer så rett inn. Tror det var lurt med den varminga jeg gjorde… Litt løst grep, tror dommer var nervøs for at jeg skulle fumle det til i avleveringa, men det klarte vi å unngå. Dommer mente også det var en pitteliten antydning til et tygg…

I Avstand hadde hun raske, fine momenter, men flyttet seg nok en 15-20 centimeter fram. Her må det nok tenkes litt nå som vi skal ut på 15 meters avstand i Elite. Er nok fare for enda mer framdrift da. kankje vurdere en for for bak-sitt/bak-ligg ? men i alle fall jobbe enda mer med låste momenter helt nærme.

Helhetsinntrykk var igjen bra, fikk skryt for måten jeg fører henne på, særlig i FvF.

Gleder meg til å se filmen…

Lydighetskurs med Jessic Svanljung 29.-30. september 2012

Forrige helg deltok jeg på et herlig kurs med Jessica Svanljung. Det var Odd-Geir og Anne-Beth som hadde fått henne over til å holde kurs for oss i gjengen på Hognestad. Mulig det var andre involvert i initiativet også, i så fall: Takk!
Det ble tross ruske vær med vind og regn en fantastisk helg der samtlige av oss lærte masse, og fikk konkrete innspill til løsninger på hver enkelts problemer eller ønsker.
Jessica har en treningsfilosofi som går på at hunden må få tilbakemelding på ikke bare det som er riktig men også når den gjør feil eller noe annet enn vi ønsker den skal gjøre. Dette gjøres i en kontinuerlig dialog med hunden.
Når vi forteller hunden at den gjorde feil så gjør vi ikke det i form av fysisk straff, men primært med verbale tilbakemeldinger raskt etterfulgt av ros og belønning når hunden gjør rett.
Hun tenker kun i svart og hvitt, ingen gråsoner. Dette krever stor grad av konsekvens, og vel gjennomtenkte kriterier i hver enkelt treningsøkt. Alltid!
I eget treningsarbeide legger hun mye tid ned i grunnferdigheter som f.eks. Kontakt, Lyst til å være med fører, Stå/Sitt/Ligg, Holde apporten etc.
Hun er også opptatt av å tenke helhet, ikke bare enkelt-momenter. Så hun har minst en treningsdag i uken der hun trener hele øvelser eller kjeder. Da må vovven jobbe seg uten belønning gjennom hele øvelsen/kjeden, før belønningen kommer til slutt.
En annen ting som er litt annerledes ved det hun gjør er at hun sjelden/aldri bryter øvelsen om hunden gjør feil, men lar den jobbe seg gjennom det til det blir rett. Dette gjør hun med kontinuerlig tilbakemelding til hunden. Kriteriene her må selvfølgelig settes i henhold til hundens ferdigheter, men hun er ikke så redd for å la hunden tidlig få prøve seg på “vanskelige” ting.
Hun er også veldig opptatt av at det skal være gøy, for hund og trener. Derfor jobber hun en del med sirkus-øvelser. For mer informasjon om dette anbefaler jeg en visitt på hjemmesidene hennes.
I korte trekk går det på at man setter opp en slags bane med forskjellige øvelser hunden skal gjøre i en forhåndsbestemt sekvens. Poenget er å ha det gøy og løse opp litt fra den vanlige moment-treningen. Men ikke minst at hunden skal lære seg å lytte på fører. Eksempel kan være:
Sett opp kon og rute ihht. normal øvelse i Elite. I tillegg setter du opp hinderet ditt ett eller annet sted. Send så hunden til kon, men i stedet for videre til rute sender du den over hinderet….
Jessica var et utrolig trivelig bekjentskap. Hadde den finlandsksvenske stemmen hennes syngende i hodet ett par dager etterpå 🙂

Her er klassebildet fra kurset:

kurs med Jessica

Klassebilde….

Og et par flere bilder. Har desverre ingen av Misty, men mulig det kommer litt film etterhvert…..


kurs med Jessica

Jessica, Ole&Hallvar og Odd-Geir legger en plan….


kurs med Jessica

… Hugo&Urd ser til at planen blir gjennomført. Nevnte jeg at det regnet litt?


kurs med Jessica

Urd og Jessica blir enige om detaljene, Hugo suger til seg og vet godt hvordan dette skal gjøres. (Odd-Geir mente at det var bare å gi Hugo Lp-reglementet, så fikset han det selv….)


kurs med Jessica

Audhild&Lotta har fått noen nye verktøy, Helene (t.v.) suger til seg for å se om dette kan brukes på Omega….


kurs med Jessica

Nydelig kontakt i utgangsstilling, Gunnvor&Mira!


kurs med Jessica

Odd-Geir og Ajax lurer seg til å trene litt, de og…


kurs med Jessica

Hedda&Anna jobber med ruta, og får gode tips fra Jessica.

LP3 Klepp BHK 26. august 2012. Dobbeltstevne dag 2.

Begynner med å gratulere Urd og Hugo med flott 1. premie i Eliten. Nå mangler de kun en for å oppnå lydighetschampionatet. Fikk filmet henne, det var gøy!

Så til karakter-oversikten:

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører 10 2 20 0
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 9 3 27 3
Fri ved foten 8 4 32 8
Sitt under marsj 9 2 18 2
Innkalling fra dekk, med dekk 10! 3 30
Fremadsending med dekk og på plass 0 4 0 40
apportering over hinder 8,5 3 25,5 4,5
Apportering av metallgjenstand 9,5 3 28,5 1,5
Neseprøve 9 3 27 3
Kontroll over hunden på avstand 8,5 4 34 6
Helhetsinntrykk 9,5 1 9,5 0,5
Sum poeng: 251,5

Premie: 2.
Nr. i klassen: 1 (av 6)
Dommer: Svein Stangeland
Arrangør: Klepp Brukshundklubb
Sted: Trones skole, Sandnes.

En helt annen følelse i ringen i dag! Og det gjenspeiles i karakterene også. (I ettertid ser jeg at noen karaktere nok var litt snille i går…)
Var i tenkeboksen for å prøve å finne en måte for å få Misty mer med meg i ringen. Planen var oppvarming med MYE bedre belønning. I går brukte jeg bare noen tørre godbit-sticks, i dag hadde jeg funnet fram en liten boks med leverpostei. Hadde med ballen også. I går varmet jeg lite opp, i dag ganske mye mer:
Samtlige innkomster på apportene i går var med labert tempo inn og sirup i ræva på innsitten. Bestemte meg derfor for å jobbe litt med dette i oppvarminga (Dette gjorde jeg mens hund nr. 2-3 i vår klasse var i ringen, vi var nummer 4):
Rep 1: Stilte henne opp med apporten i munnen, gikk 5-6 meter fra og kommanderte Apport! Smelte ballen bak meg straks hun var i tempo.
Rep 2: La apporten 7-8 meter fra meg stilte Misty mellom meg og apporten (hun ca 2 meter fra apporten). Kommaderte apport, smelte ballen bak meg straks hun hadde snudd seg og begynt på returen.
Rep 3: Som over, men planen var å forlange komplett retur og innsitt. Men jippi! Hun feilet, og kom rett inn uten å gå for apporten. Så mye fikk hun for den!
Rep 4: Samme opplegg, kriteriet var komplett opplukk, rask retur og innsitt. Hun jobbet kjempefint, så jeg smelte ballen og lot henne leke med den en stund.
Ga meg med det og tok pause, satte henne i bilen. Lot henne få et lite slikk på leverposteien mens hun satt i buret.
Hentet henne igjen etter ett par minutter, brukte kombinasjon av ball og leverpostei på noen små fvf-starter og ett par sitt under marsj (kun sitt-momentet). Viste henne tydelig at leverpostei og ball havnet i korga, og ville vente på henne der. Gikk så i ringen. Brukte ikke så stram regi i innmarsjen som jeg har pleid, lot henne være mer fri, mens jeg hele tida snakket og oppmuntret henne. Hadde henne med meg helt bort til bordet der vi valgte apporter etc.
Maste ikke på henne før hver øvelse, men tillot likevel ikke slurvete utgangsstilling før hver øvelse.
Eneste gangen jeg maste og måtte ta henne ut og sette henne på ny var før avstandskommandering, for der er det viktig at ikke første neddekk blir skjeiv.
Et tegn på at oppvarming/belønning kan dere se på filmen: Når vi løper til startpunkt for innkallinga kan dere se at Misty liksom stikker fra meg. Hun var på vei til korga for å finne ball og leverpostei. Et blidt nei var nok til å minne henne på at det nok var litt mer jobb først…
Legg også merke til min reaksjon når hun har avlevert neseprøven. Jubel i taket. Det er to grunner til det. Det blåste stikker og strå mens hun søkte, så det var en bra prestasjon å finne den rette. Nummer to er at hun har fint tempo på retur og innsitt og fast fint grep på pinnnen.
Men hva skjedde med ruta? Den var nok av den litt vanskelig sorten, men jeg tar nullen på min kappe:
Da jeg hadde henne i utgangsstilling og begynte å hviske “rudå henne?” så hun over mot sekretærbordet. Jeg sa “Nei!” , “Rudå henne?”. Hun snudda da hodet rett mot ruta og frøys til, men jeg stolte ikke på henne og maste videre et par ganger, uten at hun ble sikrere av det akkurat. Når jeg så sendte og hun gikk til siden for ruta burde jeg ha stoppet henne, og så kommandert på ny. I stedet ble det bare rot. Men min feil, selv om Misty ikke akkurat har vært skråsikker på ruta. Må trene videre. Legg ellers merke til at jeg får jobbet/bygget oss opp igjen før neste øvelse. Det er jeg fornøyd med!

Fellesøvelser: Skråsikker Sitt igjen! DK på neddekk, ellers kjempeflott øvelse.

Et annet høydepunkt for meg var at hun ikke snudde/flyttet på seg da jeg gikk bak henne på Sitt under marsj. Vet ikke helt hva som trekker ned det ene poenget, får studere filmen litt nøyere.

På Avstandskommanderinga er jeg fornøyd med at jeg hadde is nok i magen til å vente til hun hadde kontakt før jeg kommanderte. Hun så nemlig vekk på to av elementa, men vi berget oss gjennom uten DK.

Når vi først hadde en så bra dag er det selvføgelig litt surt med den nullen som kostet oss opprykket. Men jeg har ingen problemer med å primært glede meg over alt det vi fikk til.
Siden vi vant klassen i dag også ble vi like godt vinnere av hele dobbeltstevnet i vår klasse. Morsomt!

Filmen kommer når jeg bare får redigert litt…

LP3 Dalane HK 25. august 2012. Dobbeltstevne dag 1.

Ikke de helt store prestasjonene å se på banen i dag. Kun en 1. premie i LP1 og en i Elite. Vinnie til Geir Ove i Elite gjorde selskap med en ettårig flat (også av Sukkertoppen) i LP1. Flotte prestasjoner av begge to!
Selv klarte vi heller ikke denne gangen målet om opprykk, og sitter ikke igjen med noen god følelse. Selvfølgelig mye å glede seg over, ,men Misty jobber liksom ikke sammen med meg. Hun er daff og dau, og jeg må mase og jobbe med henne, og det blir vanligvis en nedadgående spiral. Får glede oss over at vi selv på en slik dag klarer 244 poeng, og gå i tenkeboksen for hvordan vi skal gjøre det bedre i morgen. Ny dommer i dag som vi ikke har gått for før. Hun kunne med fordel vært noe tydeligere i ringen, men opplevdes som rettferdig med karakterene.
Skal ikke skrive så mye om de enkelte øvelsene.
Stevnet i dag og i morgen er dobbeltstevne, og som klassevinner i dag la vi et greit grunnlag i den konkurransen.

Først karakter-oversikten:

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører 10 2 20 0
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 9 3 27 3
Fri ved foten 7,5 4 30 10
Sitt under marsj 7 2 14 6
Innkalling fra dekk, med dekk 8 3 24 6
Fremadsending med dekk og på plass 7 4 28 12
apportering over hinder 7,5 3 22,5 7,5
Apportering av metallgjenstand 7,5 3 22,5 7,5
Neseprøve 5 3 15 15
Kontroll over hunden på avstand 8 4 32 8
Helhetsinntrykk 9 1 9 1
Sum poeng: 244

Premie: 2.
Nr. i klassen: 1 (av 6)
Dommer: Elin Dahl
Arrangør: Dalane HK
Sted: Eigersund

Fellessitt: Ingen ting å trekke!
Fellesdekk: Litt treg neddekk på første kommando.Så på gjennom vinduet, ingen snusing, sniffet bare litt vind. lurer på om jeg måtte bruke DK på oppsitt? (Oppsitt ble kommandert felles, ikke enkeltvis som de skal).
Fri ved fot: Daffe saker, fra dårlig til ganske fint.
Sitt under marsj: DK på sitt-moment, snudde seg vel litt når jeg gikk bak?
Innkalling: Litt dafft tempo. Tålig bra neddekk, men skrubbet ikke akkurat. Samme tempo inn. Middels innsitt Jeg brukte feil kommando på siste strekk, men tror ikke det betyr så mye.
Ruta: Inn fra siden, og daffet rett gjennom for å snuse på noe. Reagerte ikke på Stå kommando. Fikk dirigert inn i ruta og lagt henne rett ned. Høyre-innkalling, gikk ganske ok.
Apportering o/hinder: Har jobbet med skjeive tilbakehopp, så selv om apporten landet litt skjeivt behøvde jeg ikke å hjelpe henne over hinderet på tilbaketuren. Fornøyd med det!
Metallapport: Husker ikke, på det jevne men dafft, som på den andre apporten!
Neseprøve: Søkte til hun oppdaget noe mer ineressant en annen plass. Fikk stoppet henne og satt henne i søk igjen. Får være fornøyd med at hun i alle fall tok riktig pinne…. Sigar, daff retur, mistet pinnen før avlevering.
Avstand: Misset et element fordi hun slapp kontakten. Pittelitt drift.
Helhet: Kanskje litt snill karakter?

Ingen film i dag heller….

En aldri så liten oppdatering…..

Øyle la inn en kommentar og uttrykte sin misnøye med at jeg ikke holdt ham med lesestoff. Må jo innrømme at det har vært like tørt på bloggen som sommeren har vært våt og kald.
Misty og jeg er i god gang med onsdags-treninga igjen etter ferien, og Misty virker å trives godt med å være i gang igjen. Tent og fin.
Har jobbet videre med fri-ved-foten, særlig venstre-vendinger og plassering. Hat-øvelsen begynner faktisk og bli litt gøy, sannsynligvis fordi vi nå begynner å få noen resultater. Problemet med venstrevendingene har egentlig vært at Misty har ligget for langt framme, slik at hun stenger for meg, og at det blir vanskelig for å henne å få med seg at vi skal vende. Har jobbet med å få Misty til å holde posisjon litt lenger bak, og nå er hun nesten der hun skal være, men havner av og til for langt fram.
Har jobbet med å stoppe, og ikke begynne vendingen før hun er tilbake i rett posisjon. Har belønnet bak og litt ut til venstre for å legge verdien der. Har gjort store framskritt, hadde aldri trodd jeg skulle synes fvf var gøy, men det gjør jeg nå (stort sett). Dette har jo vært et prosjekt jeg har jobbet lenge med, og det har vært kjempegøy å få uttelling for det i konkurranser gjennom våren!

Vi satser friskt videre, og har meldt på to konkurranser nå i helga, Dalane HK lørdag og Klepp BHK søndag. Føler meg vel ikke helt klar, burde nok ha jobbet litt mer med både neseprøve og avstand, men det får briste eller bære.

LP3 NSchK, Sviland 9.juni 2012

Klarte heller ikke denne gangen opprykket, men vi vaker i vannskorpa med 245 poeng.

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører 9,5 2 19 1
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 9 3 27 3
Fri ved foten 8,5 4 34 6
Sitt under marsj 8,5 2 17 3
Innkalling fra dekk, med dekk 8 3 24 6
Fremadsending med dekk og på plass 8 4 32 8
apportering over hinder 5 3 15 15
Apportering av metallgjenstand 8 3 24 6
Neseprøve 5 3 15 15
Kontroll over hunden på avstand 7,5 4 30 10
Helhetsinntrykk 8 1 8 2
Sum poeng: 245

Premie: 2.
Nr. i klassen: 1 (av 1)
Dommer: Jan Odd Geir Sørmarken
Arrangør: NSchK Rogaland
Sted: Sviland

Fellessitt: Flyttet en labb i det jeg gikk inntil.
Fellesdekk: Kunne nok hatt litt raskere tempo opp, ellers vet jeg ikke.
Fri ved fot: Kjempefornøyd igjen! Varmet med drakamp (mye rett i lek ved kontakt, ingen terping) før start. Misty var igjen med gjennom hele øvelsen (utenom en liten dropp helt i begynnelsen). Tror jeg ble trukket litt for kroppspråk og en skjeiv holdt?
Jeg er veldig! fornøyd med at vi har klart å løfte fvf opp til et konsistent høyere nivå. skal selvfølgelig fortsette jobbingen.
Sitt under marsj: Snur seg etter meg når jeg går bak og opp igjen.
Innkalling: Husker ikke….
Ruta: En grei rutesending. I forberedelsen virket Misty låst på et punkt til siden for ruta. Er fornøyd med at jeg fortsatte å jobbe med henne til hun “zooma” inn ruta. Bøyde meg ned og viste henne ruta, det pleier jeg ikke å gjøre.
Apportering o/hinder: Knallrask og fin over hinderet ut, tålig greit opptak. Begynte på returen i grei fart, men før hinderet finner hun noe hun MÅ lukte på, så hun slipper apporten, og snuser i vei. Fikk etterhvert kommandert henne til å ta opp apporten. Hun kommer greit tilbake over hinderet, men treigt. Og øvelsen er jo allerede ødelagt. Tror jeg tar apporten før dommeren kommanderer. Snill karakter.
Oppdatering: Vi fikk provosert fram slipp/snus på onsdagstreninga ved å sende henne over hinderet mot vinden. Vi hadde gnidd kjøttboller i graset rett over hinderet. Gikk inn og korrigerte Straks! jeg så starten på tullet. Deretter hadde vi 3-4 apportering der hun var rask og fin og jeg fikk belønna godt (ball/drakamp).
Metallapport: Husker ikke, på det jevne men dafft! Kanskje litt prega av forrige øvelse?
Neseprøve: Jeg var dum og “måtte” mase på henne (var litt streng) før denne øvelsen. Ut og markerte på riktig pinne på første treff, men søkte videre (snuste og snuste og snuste). Da hun syntes det var nok gikk hun rett og henta riktig pinne. Må ta opp treninga på denne igjen, gjøre en innsats.
Avstand: Litt framdrift, lurer på om det var en DK også.
Helhet: Misty og jeg jobber sammen i dag også, i alle fall til tullet på apporten. Jeg kom litt ut av det etter det..

Ingen film i dag heller.

LP3 Dalane HK 29. april 2012

Først av alt:
Gratulerer med opprykk til elite til Irene med sin unge jaktlabradror Kila (Andjøh`s Sacha Kones-Kila). Bare 15 måneder og eliteklasse står det respekt av! Har gått på kurs i Arendal med dem, så det er kjekt å se når de får det til!
Må heller ikke glemme å gratulere Knut og Collie Brutus med opprykk til LP3 i dag. De har jobbet og slitt, men endelig lyktes det! Flott Knut!

Selv klarte vi heller ikke denne gangen målet om opprykk, men som i går finner jeg mye å glede meg over. Endte på 248 poeng sammenlagt. Er jo på en måte ltt resignert i forhold til opprykket, så det får komme når det kommer. Gjorde mye av det samme som i går, lite forberedelser og oppvarming. Tror det var enda lurere enn i går, for Misty var ganske daff i dag. Både sliten etter i går, tror jeg, og litt solsteik så hun var nok varm. Er jo i ferd med å felle vinterpelsen, men langt fra ferdig med det.

Stevnet i går og i dag var dobbeltstevne. Misty stakk av med seieren sammenlagt, så vi vant et fint teppe!

Først karakter-oversikten:

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører 10 2 20 0
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 9,5 3 28,5 1,5
Fri ved foten 8,5 4 34 6
Sitt under marsj 8,5 2 17 3
Innkalling fra dekk, med dekk 7 3 21 9
Fremadsending med dekk og på plass 6 4 24 16
apportering over hinder 5 3 15 15
Apportering av metallgjenstand 7,5 3 22,5 7,5
Neseprøve 8,5 3 25,5 4,5
Kontroll over hunden på avstand 8 4 32 8
Helhetsinntrykk 8,5 1 8,5 1,5
Sum poeng: 248

Premie: 2.
Nr. i klassen: 2 (av 5)
Dommer: Per Eigil Gylland
Arrangør: Dalane HK
Sted: Eigersund

Fellessitt: Ingen ting å trekke!
Fellesdekk: Fin neddekk, så gjennom vinduet at hun snuste litt. DK på oppsitt. Snill karakter…
Fri ved fot: Kjempefornøyd! Varmet litt med kjøttbollebelønning før start. Misty var litt daff, men med gjennom hele øvelsen (nesten). Lurer på om jeg ble trukket litt for kroppspråk og noen skjeive holdter?
Ikke fullt så bra som i går, men kjempe å føle at vi er sammen om denne. Som vanlig var det mye vendinger og sånn for Gylland, men tror det var bra for oss i dag. Da måtte jo Misty skjerpe seg og følge med, og hun synes jo det er morsommere enn de lange strekkene.
Sitt under marsj: Fint sitt-moment, satt fastere enn i går. Hun tjuvstarta i opptaket, dårlig siste fvf og holdt.
Innkalling: Litt dafft tempo. Tålig bra neddekk, men skrubbet ikke akkurat. Samme tempo inn. Bra innsitt.
Ruta: Her skulle vi nok hatt null, hun la seg ned med halve bakparten utenfor ruta. Litt snusing, men ikke så mye som i går. Fikk den vanskelig innkallinga i dag også, og siden jeg var sikker på at vi hadde nullet likevel så jobbet jeg med både hånd og stemme for å få henne inn riktig. At vi likevel fikk seks poeng kom som en overraskelse, så lurer på hvor mye vi ble trukket for håndbruken på slutten? Husker ikke helt selve sendingen, men bedre enn i går i alle fall.
Apportering o/hinder: Raskt og fint over hinderet, slurver pittelitt i opptaket. Som i går er hun på vei utenom (til min høyre) hinderet på returen. I dag var jeg klar og fikk gitt henne tegn med hånda og berget en femmer. Her er det et mønster, så dette må vi ta tak i!
Metallapport: Husker ikke, på det jevne men dafft!
Neseprøve: Fint søk selv om hun søker fram og tilbake. Direkte retur i dag. Skjeiv innsitt, litt “slapp i munnen”. Framgang her, bare å jobbe videre.
Avstand: Misty var litt fraværende, og det virket som om Dekk-kommandoen kom som en overaskelse på henne. Måtte kommandere igjen. Momentene gikk tålig bra utenom DK fra sitt til stå. Litt framdrift, men det er jo der vi er akkurat nå. Tror oppsitten var sånn noen lunde.
Helhet: Misty og jeg jobber sammen i dag også, “potensiale for en kjempebra hund” i flg. Gylland. Men det vet vi jo 😉

Ingen film i dag heller.
Litt mer jobbe-dag i ringen i dag! Jeg gleder meg igjen over framgangen, særlig i fvf.

LP3 SBK 28. april 2012

Tørrere blogg enn denne skal du lete etter, og kan desverre ikke love at det skal bli så mye bedre heller. Prioriterer andre ting enn blogging for tida.

Hadde egentlig ikke tenkt å stille i konkurranse på en stund enda, men synes det har sett så lovende ut på trening i de siste at jeg slengte meg med. Skal stille i morgen på Dalane Hundeklubb i Eigersund også.
Denne gangen gjorde jeg bevisst ingen av de vanlige forberedelsene. Misty har fått full formengde, tur og stort sett alt som en vanlig hverdag. Jeg varmet ikke opp i det hele tatt, lot henne ligge i bilen. Var meningen at hun skulle ligge der til rett før jeg gikk i ringen, men feilberegnet dommerpause, så hun ble liggende i buret utenfor ringen en stund. Varmet kun lett med noen neddekk, samt stødig posisjon i dekk og sitt. Brukte omvendtlokking samt trakk i båndet slik at hun måtte bruke litt muskler for å holde balansen.
Gjorde forresten en ting som kan ha virket inn litt:
Da jeg gikk fra bilen til ringen med henne etter å ha luftet henne så brukte jeg sikkert nesten 15-20 minutter bå de få metrene. Med en gang hun snek seg framover i båndet så stoppet jeg og lot henne ikke komme videre før hun var ved siden av meg. Mulig at det gjorde susen for fri ved foten, som er den beste jeg noen gang har gått!

Første karakter-oversikten:

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører 10 2 20 0
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 10 3 30 0
Fri ved foten 8,5 4 34 6
Sitt under marsj 8,5 2 17 3
Innkalling fra dekk, med dekk 9 3 27 3
Fremadsending med dekk og på plass 7 4 28 12
apportering over hinder 0 3 0 30
Apportering av metallgjenstand 8,5 3 25,5 4,5
Neseprøve 6 3 18 12
Kontroll over hunden på avstand 8,5 4 34 6
Helhetsinntrykk 10 1 10 0
Sum poeng: 243,5

Premie: 2.
Nr. i klassen: 2 (av 3)
Dommer: Bjørn Ivar Svendsen
Arrangør: SBK
Sted: SBK, Stavanger

Fellessitt: En liten labb da jeg gikk inntil, tror ikke dommer fikk den med seg?
Fellesdekk: Så den jo ikke selv, men neddekk var konge, og oppsitten nesten en dronning! Resten må ha vært bra det også! God start på dagen med to tiere!
Fri ved fot: Fikk tilbud om to minutter utenfor ringen, men valgte å gå rett på de individuelle fra felles. (fordi jeg denne gangen ikke hadde tenkt å varme opp likevel….).
What a feeling, du-du-du-du-du-du!!! Beste fvf noensinne. Dommer hadde lagt inn en holdt på første rettstrekk, og det passet fint, for Misty droppet litt ut etter noen meter, men tok seg inn etter holdten. Selvfølgelig litt smårusk her og der, men deilig å ha Misty med meg igjen. Vanlig, Sakte, Spring, vendinger, stegforflytninger: Bring it on! Fikk masse skryt av treningskameratene etterpå, synd at 8,5 ikke er like god belønning for Misty som for meg. Men jeg koste og roste henne mer enn vanlig etter øvelsene i dag.
Sitt under marsj: Fint sitt-moment, men litt urolige framlabber i det jeg fortsetter. Også litt rusk i holdten til slutt.
Innkalling: Starter raskt, flott tempo. Bra neddekk, kunne kanskje vært pittelitt bedre respons? Fint inn videre. Bra innsitt.
Ruta: Hun fokuserte litt på skrå når jeg begynte å hviske om ruta til henne. Ga henne en Nei! Så ut som hun da skjerpet seg og “zoome den inn”. Sendte henne , og med kenguru-hopp bar det i vei litt til høyre for høyre, fremre kon. Misty så litt forvirret ut, “hva gjør jeg egentlig her?” Kommanderte “Rute” på ny, denne gangen jogget hun inn, og jeg la henne direkte ned. Hun begynte straks å snuse, og fortsatte med det. Fikk de vanskelige høyrevendingene, og vinkelen ble ekstra vanskelig, så etter rask respons på innkalling kom hun inn på feil side. Fikk henne i posisjon på et vis.
(Vi har jobbet mye med påvisning med ball bak, og løpe gjennom ruta. Har egentlig ikke fått satt det sammen på nytt, så ikke direkte misfornøyd. Men litt skuffende tempo og retning….)
Apportering o/hinder: Raskt og fint over hinderet, slurver litt i opptaket. Løper utenom (til min høyre) hinderet på returen. Jeg var ikke nok på nett akkurat der, kunne kanskje klart å berge opprykket med et håndtegn? Jaja…
Metallapport: Rask ut, flott opptak, men litt for dårlig tempo på returen. Nølende innsitt. (Vil helst ha apporten selv?)
Neseprøve: Denne har jeg også måttet plukke fra hverandre igjen, og ikke få satt sammen igjen.
Vår pinne er nummer to fra venstre. Hun går inn over nummer 1 fra venstre og søker seg over alle pinnene. Søker seg så tilbake og plukker riktig pinne med det samme. Men så blir hun stående pg se på meg, så jeg må kommandere Kom!. Tempoet er ikke all verdens inn, og tror innsitten også er litt skjeiv. Men det er der vi er akkurat nå, så jeg er ikke så misfornøyd med denne. Det jeg er veldig fornøyd med er at hun plukker riktig pinne under vanskelige forhold med en del vindblaff fra siden og i mot.
Avstand: Flott neddekk! Første oppsitt fint på første kommando. Ståen flytter hun i alle fal en bakfoten fram litt. Litt framdrift også på resten, men ikke mye. Grei oppsitt, men skulle gjerne hatt framlabbene skikkelig innunder med en gang.
Helhet: Det var gøy i dag!

Siden jeg skulle gjøre alt annerledes hadde jeg ikke kamera med, så ingen film i dag.
I dag var det gøy i ringen, og jeg følte at vi fikk vist mye bra. Jeg er selvfølgelig klar over hvor poengene røk, men gleder meg over framgangen, særlig i fvf.

Fikk 10 i helhet, og skryt fra dommeren over framgangen! Fin tilbakemelding å få!

Nå spørs det om hun har brent alt kruttet eller om det er mer igjen til i morgen? Planen er å gjøre stort sett det samme som i dag……

Operasjon perfekte innsitter.. (og litt til)

Misty og jeg har som kjent slitt en del med fri ved foten 😉
På Lydighetsleir i sommer og gjennom elitesatsingskurset (begge hos Amokk Hundeskole) har vi jobbet MYE! med frivillige innsitter. Hovedfokus har vært at de skal være rette, og jeg har nok ikke vært oppmerksom nok på plassering i lengderetningen. Dette har ført til at hun setter seg inn for langt fram, og dette “tar vi med oss” når vi begynner å gå. Har bestemt meg for å ta fatt i dette, og siden Audhild med Lotta også har litt å jobbe med når det gjelder innsitt så utfordret vi hverandre til at på neste trening skal vi ha perfekte innsitt begge to. En High Five beseglet eden. Så nå blir det jobbing og terping på dette. Misty må nok ha litt hjelp nå i begynnelsen siden hun har blitt belønnet så mye for “feil” posisjon. (setter feil i hermetegn fordi det egentlig er pirk…) Men jeg kommer til å forsette med å prøve å få dette som en frivillig adferd. Og bare bryte henne dersom hun setter seg feil. Men så må jeg passe på å gi henne den hjelpen hun trenger slik at jeg får noe å belønne oftere enn jeg feiler henne.

Har vært lang pause i blogginga, det tror jeg de fleste som blogger opplever fra tid til annen. Blogging kommer nok forsatt til å ligge ganske lavt på prioritetslista.

Ellers så var jeg med som medhjelper i den ene ringen under uttaksstevnet som gikk i Jærhallen på Bryne nå i helga. Alt gikk på skinner takket være god innsats fra alle som var med og arrangerte. Tror vi var de første (i verden?) til å avvikle avstandskommandering med iPad til å markere elementene. Fikk mye positive tilbakemeldinger på den.
Hadde laget en selvkjørende presentasjon i appen “Keynote” (tilsvarerende Powerpoint på Microsoft plattformen). En av de største fordelene er at det blir absolutt likt for alle, med 3 sekunder mellom hvert skifte. Den andre store fordelen er jo at risiko for å kommandere feil skifte er eliminert. Jeg var superskjerpa på å gjøre oppstarten korrekt og lik for alle, og mener selv jeg klarte å gjøre alt uten feil.
Audhild hadde lagt ned en stor jobb i resultatservice, og presenterte resultatene fortløpende på PC skjerm. Pølser, vafler, kaffe, brus gikk også unna takket være god innsats fra frivillige fra de forskjellige treningsgruppene til Odd-Geir. Kjempe-innsats av alle involverte, dere kan være stolte!

LP3 Stord: Tilleggskommentarer og film….

Ok,
har nå sett filmen av fellesøvelsene, og ser at Misty får veldig lite lønn for å ha ligget alene i 4 minutter. Jeg roser henne, men ikke særlig løssluppent. Og jeg setter båndet på henne nesten med det samme. Husk at på det tidspunktet vet jeg ikke hvordan hun har ligget, og burde være strålende fornøyd etter å ha fått 9 av dommeren.
Så jeg må prøve å gjøre det bedre neste gang, ikke ha så travelt med å komme ut av ringen…

Videre til individuelt program:
Har sett gjennom alle øvelsene, og noe positivt er det da:
* Alle neddekkene er knallbra, må ikke glemme at for bare to måneder siden var de sirup…
* Jeg ser rolig og kontrollert ut, synes ikke at jeg maser unødig på Misty.
* Fin innkalling og godt dekkmoment på litt vanskelig underlag. Synd med DK i begynnelsen.
* FVF: Vendinger på stedet er fine, og hun misser vel kun en holdt (men må ikke lure meg selv: Masse DK og klapp på låret her…)
* Apport over hinder er første øvelse med litt sprut og gutsing, synd at hun feilberegner underlaget..
* Neseprøve, tar rett pinne, er fokusert i søket (snuser ikke i teppet og rundt selv med alle luktene).
* Bra, målbevisst retur på neseprøven.
* Avstand: Reagerer fint på første kommando i neddekk, oppsitt og ALLE skiftene. Bakligg er ganske bra. Hun prøver baksitt, men kan det ikke godt nok. Jobbe videre med den..

Ingen vits i å ramse opp masse negative ting her. Her er det bare å jobbe videre, vi skal nok klare det til slutt. Men enda viktigere: Jeg tror nok vi skal få det mer gøy i ringen sammen en det vi hadde i går. Så får poenga komme når de vil. (Høres jo kjekt og riktig ut, men: Fornuften sier at det stemmer, men følelsen er ikke helt på topp…)

Klikk her for å se filmen fra det individuelle programmet…

Gå til forrige post for å se karakterer.