Først av alt:
Gratulerer med opprykk til elite til Irene med sin unge jaktlabradror Kila (Andjøh`s Sacha Kones-Kila). Bare 15 måneder og eliteklasse står det respekt av! Har gått på kurs i Arendal med dem, så det er kjekt å se når de får det til!
Må heller ikke glemme å gratulere Knut og Collie Brutus med opprykk til LP3 i dag. De har jobbet og slitt, men endelig lyktes det! Flott Knut!

Selv klarte vi heller ikke denne gangen målet om opprykk, men som i går finner jeg mye å glede meg over. Endte på 248 poeng sammenlagt. Er jo på en måte ltt resignert i forhold til opprykket, så det får komme når det kommer. Gjorde mye av det samme som i går, lite forberedelser og oppvarming. Tror det var enda lurere enn i går, for Misty var ganske daff i dag. Både sliten etter i går, tror jeg, og litt solsteik så hun var nok varm. Er jo i ferd med å felle vinterpelsen, men langt fra ferdig med det.

Stevnet i går og i dag var dobbeltstevne. Misty stakk av med seieren sammenlagt, så vi vant et fint teppe!

Først karakter-oversikten:

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører 10 2 20 0
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 9,5 3 28,5 1,5
Fri ved foten 8,5 4 34 6
Sitt under marsj 8,5 2 17 3
Innkalling fra dekk, med dekk 7 3 21 9
Fremadsending med dekk og på plass 6 4 24 16
apportering over hinder 5 3 15 15
Apportering av metallgjenstand 7,5 3 22,5 7,5
Neseprøve 8,5 3 25,5 4,5
Kontroll over hunden på avstand 8 4 32 8
Helhetsinntrykk 8,5 1 8,5 1,5
Sum poeng: 248

Premie: 2.
Nr. i klassen: 2 (av 5)
Dommer: Per Eigil Gylland
Arrangør: Dalane HK
Sted: Eigersund

Fellessitt: Ingen ting å trekke!
Fellesdekk: Fin neddekk, så gjennom vinduet at hun snuste litt. DK på oppsitt. Snill karakter…
Fri ved fot: Kjempefornøyd! Varmet litt med kjøttbollebelønning før start. Misty var litt daff, men med gjennom hele øvelsen (nesten). Lurer på om jeg ble trukket litt for kroppspråk og noen skjeive holdter?
Ikke fullt så bra som i går, men kjempe å føle at vi er sammen om denne. Som vanlig var det mye vendinger og sånn for Gylland, men tror det var bra for oss i dag. Da måtte jo Misty skjerpe seg og følge med, og hun synes jo det er morsommere enn de lange strekkene.
Sitt under marsj: Fint sitt-moment, satt fastere enn i går. Hun tjuvstarta i opptaket, dårlig siste fvf og holdt.
Innkalling: Litt dafft tempo. Tålig bra neddekk, men skrubbet ikke akkurat. Samme tempo inn. Bra innsitt.
Ruta: Her skulle vi nok hatt null, hun la seg ned med halve bakparten utenfor ruta. Litt snusing, men ikke så mye som i går. Fikk den vanskelig innkallinga i dag også, og siden jeg var sikker på at vi hadde nullet likevel så jobbet jeg med både hånd og stemme for å få henne inn riktig. At vi likevel fikk seks poeng kom som en overraskelse, så lurer på hvor mye vi ble trukket for håndbruken på slutten? Husker ikke helt selve sendingen, men bedre enn i går i alle fall.
Apportering o/hinder: Raskt og fint over hinderet, slurver pittelitt i opptaket. Som i går er hun på vei utenom (til min høyre) hinderet på returen. I dag var jeg klar og fikk gitt henne tegn med hånda og berget en femmer. Her er det et mønster, så dette må vi ta tak i!
Metallapport: Husker ikke, på det jevne men dafft!
Neseprøve: Fint søk selv om hun søker fram og tilbake. Direkte retur i dag. Skjeiv innsitt, litt “slapp i munnen”. Framgang her, bare å jobbe videre.
Avstand: Misty var litt fraværende, og det virket som om Dekk-kommandoen kom som en overaskelse på henne. Måtte kommandere igjen. Momentene gikk tålig bra utenom DK fra sitt til stå. Litt framdrift, men det er jo der vi er akkurat nå. Tror oppsitten var sånn noen lunde.
Helhet: Misty og jeg jobber sammen i dag også, “potensiale for en kjempebra hund” i flg. Gylland. Men det vet vi jo ;-)

Ingen film i dag heller.
Litt mer jobbe-dag i ringen i dag! Jeg gleder meg igjen over framgangen, særlig i fvf.