LP1 opprykk

Vær: ca 10-15 grader , regnbyger, opphold mens vi gjorde øvelsene, lite vind.

Forberedelser:
Dagen før: Treningsfri, bare kos. Full matrasjon (bør reduseres, var litt daff).
Konkurransedag:
Opp tidlig, lufte Misty godt. Godt å ha god tid, nyte kaffen. Avreise slik at vi er der 10:30, 1 time før oppstart i ringen. Ikke gitt Misty vann etter ankomst (for å unngå tissing), hun fikk vann så snart vi var ferdig, men var heller ikke nå særlig tørst.
Ikke hilse/leke med andre hunder før etter at vi er ferdig. Tok bilburet ut av biln og lot henne ligge i det en del. Ikke vellykket. Vil heller ha buret i bilen og legge henne der, slik at hun får slappet mer av. Nå ble det inntrykk for henne hele tiden. Kan forklare hvorfor hun var daff i dag(?). Heller legge henne i stoffburet innimellom.
Trent litt smått: Vendinger, stå, ligg, sitt opp. Godbiter som belønning. Masse kos og “være sammen”. Hun var daff, burde nok hatt og brukt pipeballen i oppvarmingen før de individuelle øvelsene for å prøve å gire henne opp litt mer. Belønnet utenfor ringen etter fellesdekk samt etter endt program.

Øvelse Karakter Koeff Poeng Poengtrekk
Visning av tenner 8 1 8 2
Fellesdekk 2 minutter 10 3 30 0
Lineføring 8 2 16 4
Fri ved foten 7 4 28 12
Dekk fra holdt 8 2 16 4
Innkalling 8,5 2 17 3
Stå under marsj 8,5 3 25,5 4,5
Fritt hopp over hinder 9,5 2 19 1
Helhetsinntrykk 9 1 9 1
Sum poeng: 168,5

Premie: 1. (Rød sløyfe, opprykk til klasse 2)
Nr. i klassen: 1 (av 5 frammøtte)
Dommer: Sverre Theodorsen
Arrangør: Norsk Belgisk Fårehund Klubb
Sted: SBK, Åsen, Stavanger

Kommentar til de enkelte øvelsene (DK=dobbelkommando), karakter i parantes ():

Tannvisning (8):Vi var sist på linja, så jeg ga Misty et par ekstra sitt og bli kommandoer underveis. Hun satt fint helt til dommeren hadde hilst på meg, da han bøyde seg mot henne så reiste hun seg og hilste igjen overstrømmende ;-) Dommer kommenterte at det er synd å trekke hunden for å være glad, men øvelsen skal demonstrere både tilgjengelighet og lydighet. Synes 8′eren er grei, jeg.

Fellesdekk (10):
Treg nedlegg. Flere hunder reiste seg, minst en forlot ringen. Mener det kun var Misty og en til som lå igjen tilslutt. Lurer på om den andre faktisk satte seg opp mot slutten, men litt usikker. Misty lå i all fall støtt som en sfinks. I de siste 10 sekundene tror jeg hun velta på skinka, men fikk ikke trekk. God kontakt hele tiden med unntak av ett par ganger der hun snudde på hodet, men det er greit. Bra oppsitt. Veldig fornøyd! Her har treninga siste uke virkelig hjulpet!

Lineføring: (8)
Misty går igjen fint når hun går med kontakt, men i dag var hun daff, og jeg følte at hun hang i store deler av øvelsen. Med et unntak unngikk jeg å korrigere med båndet, så her har jeg lært. Startet med slakkere bånd også, det var mye bedre. Har vel ett par kommandoer for mye, men bedre enn sist. Følte egentlig at Misty gikk bedre sist prøve, må prøve å få giret henne litt mer opp…

Fri ved foten: (7)
Misty er daff, og henger i store deler av øvelsen. Dette er uvant. Jeg lurte faktisk ett par ganger på om jeg hadde henne meg meg helt rundt. Uffda! Må prøve å varme opp med ball før individuelle øvelser neste gang, og se om hun fyrer mer da..

Dekk fra holdt: (8)
Litt bedre kontakt under marsj, fin holdt, rask neddekk! Snuser, og drikker litt vann foran seg. Snur seg. Litt snill karakter, men dommer vektla neddekk!

Innkalling: (8,5)
Nøler på første kommando, men kommer uten at jeg trenger kommandere på ny. Litt daff igjen, Fin innsitt, men hele greia er for tregt!

Stå under marsj: (8,5)
Fin kontakt under fvf, tripper igjen ett par små skritt etter at kommando er gitt. Står fint og logrende mens jeg går fra, under holdt og gå inntil. Bra!

Fritt hopp o/hinder: (9,5)
Henger litt ved fvf, på slutten går hun litt fram mot hinder, men uten skikkelig kontakt. Fint hopp element, glimrende fvf på slutten. Fin og rett holdt. Her synes jeg også at treningen har hjulpet, hun synes stadig det er gøy å hoppe, men er ikke så heit lenger.

Helhetsinntrykk: (9)
Får nok trekk for at Misty er så daff idag.

Jeg filmet konkurransen i dag også. Får se om jeg legger den opp i en egen post.