I dag var vi hos Dagny Dyregod på Tu Dyreklinikk for full sjekk, vaksinering, røntgen og øyelysing.
Øyelysingen foregår i en to-gang. Først studeres øyet i normal tilstand, med sammentrukket pupill. Deretter dryppes øynene med 2 dråper av et middel som får pupillen til utvide seg slik at øyet kan studeres i helt åpen tilstand. Alt så fint ut til vi kom til høyre øye i åpen tilstand. Der fant Dagny en liten prikk. Hun fikk bekreftet funnet av en kollega. Siden det var så lite så vil Dagny at vi skal komme igjen om et års tid. Dersom det da ikke har vært utvikling vil hun bli erklært fri. Foreløpig har hun status “mistenkt kortikal katarakt“.

Under selve lysingen oppførte Misty seg veldig fint, men det tok ganske lang tid, for Misty hadde visst ganske kvikke bevegelser. Og var det ikke at Misty flyttet litt på øyet eller hodet, så gled det “tredje øyelokket” ned og blokkerte for innsyn. Så det tok litt tid, men Misty var veldig tålmodig og flink. Så hun fikk noen godbiter underveis.

Neste punkt var røntgen. Misty fikk sove-sprøyta, og det tok ikke mange minutter før hun rullet seg sammen og sovnet. Inn i maskinen for bilder av hofter og skuldre. Hoftene fotograferes med hunden på rygg og god strekk i bena. “Helt fint”, sa Dagny da hun hadde fått framkalt bildet. Skuldrene tas liggende på siden, en side om gangen. “Helt fint”, sa Dagny to ganger til. Så da er offisiell status: Fri for HD og AD.

Så da var det oppvåkningsprøyte, og da Misty omsider kom litt til seg selv fikk jeg beskjed om å ta henne med ut og gå litt, slik at hun skulle få i gang blodsirkulasjonen igjen. Passet godt, benyttet anledningen til å ta meg en blås…

Etter et par minutter gikk vi inn igjen, der hun fikk den vanlige vaksinen. Rabies-vaksine kan ikke gis samtidig med andre vaksiner, så det må vi komme tilbake for om ca 2-3 uker. Ørene ble sjekket, pittelitt voks i venstre øre, men ikke noe av betydning. Tennene var uvanlig fine, ingen antydning til tannstein. Det var fint å høre.
Brokket hun har er der enda, men har ikke utviklet seg.

Nå er vi kommet hjem, men det er jammen meg ikke mye futt i Misty. Hun ligger her ved siden av meg og sover og sover. Hun skal også få slippe for mye skarpt lys, siden det går en stund før pupillen normaliserer seg. Så i dag blir det ingen trening og ingen tur, bare gjøre som hun vil….