“Innendørs”, i plasttelt på SBK’s område på Åsen, Stavanger

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellesdekk 2 minutter med skjult fører 9,5 2 19 1
Fri ved foten 6 3 18 12
Dekk under marsj 9 2 18 2
Innkalling fra sitt med stå 8,5 2 17 3
Stå under marsj 8 1 8 2
Fremadsending med stå 5 2 10 10
Apportering 6 2 12 8
Fritt hopp over hinder med sitt 9,5 2 19 1
Kontroll over hunden på avstand 8,5 2 17 3
Helhetsinntrykk 8 2 16 4
Sum poeng: 154

Premie: 2. (Blå sløyfe)
Nr. i klassen: 2 (av 4 frammøtte)
Dommer: Jan Odd-Geir Sørmarken
Arrangør: Sør-Rogaland Brukshund-Klubb
Sted: SBK, Stavanger

Kommentar til de enkelte øvelsene som jeg husker dem, film her i forrige post. Karakter i parantes ():

Fellesdekk 2 minutter med skjult fører (9,5):
Lå fjellstøtt med labbene, men snuste pittelitt. Veldig fornøyd!

Fri ved foten: (6)
Skuffet! Etter bra framgang på trening i det siste hadde jeg forhåpning om å få dette ut i konkurranse. Men falt tilbake til gamle synder, der jeg ikke klarte å få Misty til å jobbe sammen med meg. Vi gikk og surret, og det ble slappe greier. Tror muligens jeg tok litt for lett på dette, og ikke var forberedt på at Misty skulle melde seg ut sånn. Det var jo nye og vanskelige forhold inne i teltet med mye lyder, men det er ingen unnskyldning. Forrige gang ga jeg dobbeltkommandoer helt bevisst og i forkant, nå lå jeg hele veien på etterskudd og måtte likevel gi en del ekstra kommandoer.

Dekk under marsj: (9)
Bra gjennomført, tror det ble litt trekk for oppsitt og evt. kroppspråk.

Innkalling med stå og på plass: (8,5)
Ikke kontant nok stopp. Skjeiv innsitt.

Stå under marsj: (8)
Selve stoppmomentet er raskt, men Misty snur seg halveis bakover. Forventning om belønning, kanskje? Eller hørte hun en lyd? Vet ikke. Setter seg skjeivt i avslutning av øvelsen.

Fremadsending med stå og på plass: (5)
Ruta, ja…(sukk). Denne kan hun ikke, er ikke verre enn det. Jobbe videre med inntrening.

Apportering: (6)
Kanonbra fart ut, raskt opptak og begynnelsen på retur. Men så stopper hun opp (forventning om belønning?), og jeg må vel kalle henne inn på plass og fikk dermed trekk for dobbeltkommando. Ikke bekymret, men jeg burde nok ha kjørt gjennom denne en gang på forhånd siden vi har “pirket” litt på denne på trening..

Fritt hopp over hinder med sitt: (9,5)
Veldig bra gjennomført øvelse. Tror dommeren ville hatt enda litt mer sprut og fart, derfor det halve poenget trekk.

Kontroll over hunden på avstand: (8,5)
Litt skjev neddekk, dette må det jobbes med. Oppsittene er dårlige. Ikke raske nok, og hun setter seg ikke helt opp. Men dette var jeg jo klar over. Neddekkene kunne også vært litt mer direkte ned, hun legger seg raskt ned, men justerer seg litt.

Helhetsinntrykk: (8)
Det vanlige maset mellom øvelsene. Får nok særlig trekk for en episode der Misty går til dommerbordet for å sjekke ut diverse. Men skal jeg ikke snart lære å være i forkant på dette da? Jobbe videre med å få Misty mer fokusert på meg, og mindre opptatt av snusing og undersøkelser…

Min oppsummering:
Var ikke nervøs i det hele tatt, tror det er et dårlig tegn. Tror det tyder på at jeg har tatt altfor lett på oppgaven og forberedelsene. (Eller er det slik at når jeg er nervøs så er min “overlevelses-strategi” å jobbe ekstra grundig med forberedelsene?) Derfor er jeg misfornøyd med meg selv, og resultatet ble jo middelmådig. Ser selvfølgelig ikke vekk fra at Misty også har hatt en dårlig dag (diare, melkespreng etc…), men desto mer grunn til å være grundig i forberedelsene.
For å sitere Knut på treningsgruppa: “Vi deltar jo for å vinne…”. Men vinnere jobber alltid med forberedelsene, og siden jeg “skippet” det i dag så hadde jeg ingen mulighet for å kunne vinne.

Filmen er lagt ut i forrige post.

Gratulerer til Eline Gjersdal med Cindy fra treningsgruppa vår som vant LP2 i dag med 172 poeng. Flott innsats!

Dette var forøvrig den aller første prøven etter nye regler, og jeg kommer til å skrive en egen post om mine tanker rundt disse, og hvordan den nye poenggivningen slår ut i klasse 2.