Vær: Overskyet, Litt regn mens vi gikk. Misty så ikke til å like det så veldig, ble litt mer daff. Men kan hende hun bare var trett?. Vindstille.
Sted: Fotballbanen på orre.
Forberedelser:
Konkurrerte lørdag. Noen timr etter hjemkomst reiste vi ned på plassen og lekte oss litt for å venne henne til.
Konkurransedag:
Opp 08:00, lufte Misty godt. Ekstra lufting før avreise. Ankomst litt over kl. ti. Skippa vanning, siden hun som regel aldri vil ha. Kort konkurransedag, hun fikk vann da vi kom hjem. Lot Misty ligge i bilen stort sett hele tiden.
Oppvarming: Merket at Misty ikke var helt med, og fikk henne ikke opp i gir. Hun tok leken, men det ble litt halvhjerta. Responderte godt på lever-våtfor rett før start, men ville heller at hun skulle hengt i leka ;-)
Det ble litt hulter til bulter forberedelser i dag, siden bare 2 hunder i klasse 1 og ingen av de to hundene i Klasse 2 møtte opp. Dermed ble det litt vanskelig å vite når starten skulle være. Startet igjen først av de tre ekvipasjene i klasse 3.

Film kommer….

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører 9 2 18 2
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 8,5 3 25,5 4,5
Fri ved foten 7 4 28 12
Sitt under marsj 8,5 2 17 3
Innkalling fra dekk, med dekk 7 3 21 9
Fremadsending med dekk og på plass 8,5 4 34 6
apportering over hinder 8 3 24 6
Apportering av metallgjenstand 8 3 24 6
Neseprøve 6 3 18 12
Kontroll over hunden på avstand 8,5 4 34 6
Helhetsinntrykk 9 1 9 1
Sum poeng: 252,5

Premie: 2.
Nr. i klassen: 2 (av 3)
Dommer: Bjørn Ivar Svendsen
Arrangør: Belgerklubben Rogaland
Sted: Orre.

Kommentar til de enkelte øvelsene som jeg husker dem, kommer film etter hvert. (DK=dobbelkommando), karakter i parantes ():

Fellessitt 1 minutter med synlig fører (9):
Litt min feil med det ene poenget. La ikke merke til at Misty hadde flyttet en labb før dommer startet øvelsen. Dermed ble hun sittende skjev da jeg gikk fra, dette rettet hun selv inn da jeg var på vai inntil. Helst skulle det vært rettet før vi startet øvelsen. Men som det ble burde jeg gjerne gått litt mer skrått inn mot henne. Men, men, det er sånt som skjer.

Fellesdekk 3 minutter med skjult fører (8,5):
Litt trinnvis neddekk, litt snusing. Flyttet en labb to ganger. Litt trinnvis oppsitt. Men bra respons på kommandoer både opp og ned.

Ekstra kommentar for fellesøvelser (og noen indiiduelle): Misty har en tendens til å ligge litt urolig, og snuse. Kan være lurt å finne på en plan for å ta tak i dette slik at det ikke får utvikle seg videre…

Fri ved foten: (7)
Følte at jeg måtte jobbe mye mer Misty i dag. Derfor ble det nok flere DK. Hun faller også litt mer ut, føler jeg selv.
Prøvde nok å gå litt raskere i dag for å få henne mer tent. Vet ikke om det var lurt eller dumt.
Klarte igjen å gjennomføre riktig i forhold til dommerens kommandering :-)
Men når jeg ser på filmen så ser store deler av fvf veldig bra ut. Men det føles ekkelt å gå når jeg “mister” henne og må snu meg å se om hun kommer.

Oppdatering etter å ha sett gjennom filmen en gang til: Med mindre det er forsinkelse på filmen så gir jeg PåPlass! kommando først etter at jeg faktisk har begynt å gå. Lurer på om jeg må være litt mer bevisst på det?
Ser også at jeg går litt mer ujevnt enn i går. Deler av sakte marsj er nesten vanlig marsj. Jeg går nok også med litt for lange skritt på vanlig marsj. Vil heller ha litt kortere skritt og høyerer frekvens.

Sitt under marsj: (8,5)
Rask respons på kommando, men litt nølende nedsitt.Jeg gikk igjen bevisst det ekstra skrittet som skulle til for å få kommando på rett fot.
Misty flyttet igjen en labb da jeg passerte henne. Akkurat det irriterer meg litt. Lurer på om ovendt lokking kan ha noe for seg for å få hemme til å sitte rolig?

Innkalling fra dekk med dekk: (7)
Snuser igjen litt mens jeg går fra (ser jeg på filmen…)
Bra respons, men litt lavt tempo på første strekk. Greit respons på ligg!, men hun går rett i liggende snusing. På neste kommando inn reagerer hun med å reise seg opp og gå snusende innover. Gir DK, men får henne bare i trav. Treg men rett innsitt.

Fremadsending med dekk og på plass: (8,5)
Skal vi se….
Hvisket igjen de vanlige “hvor er ruta henne” før øvelsen. Misty var igjen rask til å fokusere på rett plass. Vi fikk klarsignal og sendte ut. Bra tempo (og glad hale ;-) ), men bremser litt ned inn i ruta. .Fortsatte godt inn i ruta. Ville gjerne hatt litt bedre respons på Stå!, men hun sto i alle fall stille da hun først stoppet. Tok litt ekstra i på Ligg!-kommandoen og denne gangen la hun seg fint rett ned. (men snuste).Tok litt ekstra i på innkallinga også, og i dag kom hun på første kommando. Men kunne godt hatt det siste giret og litt mer tempo inn? En fint gjennomført øvelse, må bare jobbe litt mer med tempoet…

Apportering over hinder: (8)
Kastet som vanlig apporten ganske langt ut.
Knallbra tempo ut. Pittelitt kluss i opptaket(?), litt tregere men likevel fint tempo tilbake. Denne gangen gikk hun rett tilbake over hinderet. Fint grep på apporten.Misser i innsitten så må DK, setter seg skjevt. Grei avlevering.

MetallApport: (8)
Fint ut, bommer desverre i opptaket (2 ganger). Fint grep og glad retur, men kun i rask trav. Fin avlevering ;-)
Lurer litt på om jeg valgte feil apport, tok en i aluminium som så fin ut, men av en type hun ikke har vært borti før. Men grepet var i alle fall bedre enn på de tynne av stål…

Neseprøve: (6)
Starter søket flott fra venstre, markerer straks med munnen på vår pinne men søker så videre. Etter å ha vært innom alle pinnene begynner hun å snuse litt utover. Så jeg gir ny Søk!-kommando. Hun går da rett til vår pinne, tar den opp men legger den fra seg for å sjekke venstre pinne. Henter seg inn og tar vår pinne opp igjen. Starter returen i gallopp, men slår ned i trav på siste biten. Kanskje ett par omgrep? Fin, men litt treg innsitt. Fin avlevering.
Ekstra kommentarer: Må huske å glede meg over at hun holdt pinne og ikke spyttet den ut.!

Kontroll over hunden på avstand: (8,5)
Litt tripping i neddekk, og antydning til snusing når jeg går fra.
Jeg brukte litt kraftigere og tydeligere kommandoer i dag enn i går for å prøve å unngå DK. Hadde også husket på huskelappen min fra i går, og øvde pittelitt på nært hold i oppvarmingen.
Skiftene gikk flott uten DK:
Ligg til Sitt: Litt lite sprett, og setter seg ikke helt inn med framlabbene.
Sitt til Stå: Flott!
Stå til Ligg: Flott, men flytter pittelitt på høyre baklabb (uten egentlig å ha framdrift)
Ligg til Stå: Glimrende!
Stå til Sitt: Her flytter hun rumpa innunder seg istedet for å sette seg bak. Jobbe videre med denne!
Sitt til Ligg: Rask men “stusser på en labb”.

Litt lite sprett i oppsitten og kommer ikke helt opp.
En bra gjennomført øvelse, men trekkes for framdrift og det andre..

Helhetsinntrykk: (9)
Får igjen skryt av dommeren for å føre hunden på en fin og “proff” måte. Veldig glad for den tilbakemeldingen. Har ingen problemer med å se at vio gjorde det enda litt bedre i går.

Misty fikk betjene seg selv med resten av lever-våtforet fra i går, rett utenfor ringen etterpå.

Totalsum i dag ble 252,5 poeng, Nå manglet det bare 3,5 poeng, og vi hadde godkjent karakter i alle øvelser.
Dermed så oppnådde vi gullmerke med hvit emalje i dag. Igjen så gleder jeg meg over framgangen, og bruker ikke en kalori på å ergre meg over hvor nær vi var. Klarer vi å holde formkurven for oppadgående så er vi enda nærmere neste helg? Lykkebringer Silje var med i dag også, og vil prøve å få det til så hun er med neste helg også…

I dag stilte vi mot 2 ukjente hunder. Den flotte Mallen som vant klassen gjorde en strålende konkurransen og klarte 1. premie selv med en null.
Den andre var en Golden som ikke helt hadde dagen, men som hadde veldig mye bra!