Huff og huff. I dag var det tungt å gå. Det begynte jo veldig bra. Fikk 10 på sitt’en, tror kanskje ikke dommeren så at Misty flyttet en labb eller to rett før jeg var inntil. På fellesdekk lå hun på skinka da jeg kom tilbake, og jeg måtte ha kraftig dobbeltkommando for å få henne opp på plass.
Denne gangen startet vi som nummer to i klassen (av 3), og dermed hadde vi litt bedre tid til å forberede oss. Jeg gjorde alt jeg hadde planlagt i forberedelsen/oppvarminga, eneste jeg glemte var at jeg hadde bestemt meg for å ikke gi mat/godbit rett før vi gikk inn i ringen. Jeg ville heller at det siste vi gjorde var å leke litt. Men det glemte jeg altså, og etter å ha stilt opp utenfor ringen så ga jeg to små godbiter før vi gikk inn. Marsjerte inn, la Misty ned og gikk for å velge apporter. Kan jeg ha lagt henne på en skummel plass mon tro? Var i alle fall lite kontakt å få derfra og til ferdig med innkallinga (i alle fall). Dermed ble det mas og kjas og ikke gøy. Vurderte å bryte, men tenkte at ruta og apporteringene er øvelser som Misty liker, så da blir det kanskje noe positivt ut av det. Og så er det jo noe med det å ikke gi opp. Det er jo også god trening for meg. Ting tok seg opp fra ruta og utover. Fikk 9 ! på ruta, den er jeg veldig fornøyd med. Det er jo klart at det kanksje ser litt sirup ut etter å ha sett de beste i landet dagen før i Eliteklassen. Men hun gjennomførte den bra, og lystret alle kommandoer. Apportene gikk også sånn noenlunde fint. Litt rot og tygging på neseprøven, men hun tok rett pinne. Bare å jobbe videre med denne, vi er på rett spor. På avstanden ble det litt mange dobbelt-kommandoer. Ble dirigert med skilt i dag, det har vi ikke prøvd før. Første element var Stå. og allerede der måtte vi ha DK. Merkelig, for som planlagt var det noe av det siste vi gjennomgikk i oppvarminga, og jeg visste jo at første var stå. Mulig jeg hadde kroppsspråk/stemme/kommandering som ikke lignet det vi skal?

Må innrømme at jeg var veldig skuffa etterpå, og det har ikke noe med at vi ikke klarte 1.premie/opprykk (jaja, kanskje litt da…). Nei, skuffelsen kom av at vi fikk så stor tilbakegang på Fvf og kontakt/fokus mellom øvelsene. Her må vi jobbe videre, trenger nok litt mer forstyrrelser under trening.

Dette var oppsummeringen før jeg ser på filmen. Fortsetter med vurdering av de enkelte øvelsene under her, og nå har jeg sett filmen…..

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører 10 2 20 -
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 8,5 3 25,5 4,5
Fri ved foten 6,5 4 26 14
Sitt under marsj 0 2 0 20
Innkalling fra dekk, med dekk 6 3 18 12
Fremadsending med dekk og på plass 9 4 36 4
apportering over hinder 9 3 27 3
Apportering av metallgjenstand 8 3 24 6
Neseprøve 6,5 3 19,5 10,5
Kontroll over hunden på avstand 7,5 4 30 10
Helhetsinntrykk 8 1 8 2
Sum poeng: 234

Premie: 2.
Nr. i klassen: 2 (av 3)
Dommer: Ann Christin Sjøtun
Arrangør: NKK
Sted: Orre.

Kommentar til de enkelte øvelsene som jeg husker dem, kommer film etter hvert. (DK=dobbelkommando), karakter i parantes ():

Fellessitt 1 minutter med synlig fører (10):
Fin øvelse, men flytter forlabbene mens jeg er på vei inntil.

Fellesdekk 3 minutter med skjult fører (8,5):
Fin neddekk. Ligger flott en stund, men snuser så pittelitt. Like etter ruller hun over på skinka. Sent i øvelsen snur/vrir hun seg enda mer og flytter forlabbene. DK på oppsitt.

Ekstra kommentar for fellesøvelser (og noen individuelle): Bekrefter det jeg skrev sist, bør nok ta tak i dette. Men får se på om det er der innsatsen skal prioriteres….

Fri ved foten: (6,5)
Slett ingen godfølelse som fører, men på filmen ser det bedre ut enn det føltes. Måtte jobbe for å få Misty med meg. Starter kanskje litt allerede under forberedelsene til øvelsen, der Misty er opptatt av ringsekretær og jeg må jobbe for å få henne til meg.
Selve fvf starter bra, med god kontakt. Men etter noen skritt ser hun vekk for så å gjenoppta kontakten. Deretter mister hun kontakt igjen rett før første høyre om. I helt om sakte marsj går hun uten kontakt og for langt bak. Steg-forflytningene er bra, men kunne godt hatt litt raskere nedsitt. Vendingene er bra, litt treg på helt om holdt. Mister en holdt på vanlig marsj, og der går hun også uten særlig fokus. På springmarsj starter det med at hun faller en god meter bak i vendingen inn i springmarsj. Og slik fortsetter det. Masse DK og lite sprut. En dårlig start på programmet som gjør meg usikker videre, så jeg begynner å mase….

Sitt under marsj: (0)
0 igjen på denne, det var da ikke stå jeg sa, Misty…
Ser at jeg gjør noe med hånda i det jeg kommanderer, og kanskje er ikke kommando høy/tydelig nok midt i annonseringen på høyttalerne?

Innkalling fra dekk med dekk: (6)
Snuser igjen.
DK på første innkalling.Bra tempo på første strekk. Fin respons på Ligg!, mulig hun burde stoppet fortere? Litt lavere tempo på siste strekk enn det første. Fin innsitt.

På dette tidspunktet vurderte jeg å bryte, men bestemte meg heldigvis for å fortsette….

Fremadsending med dekk og på plass: (9)
Skal vi se….
Hvisket igjen de vanlige “hvor er ruta henne” før øvelsen. Misty var igjen rask til å fokusere på rett plass mens vi gikk bort til start. Da hun satt i utgangsstilling så det ut som hun fokuserte på skrå vekk fra ruta, så jeg brukte litt tid for å forvisse meg om at vi var enige om hva som skulle skje…
Vi fikk klarsignal og sendte ut. Bra tempo (og glad hale ;-) ) rett ut der hun skulle, men bremser igjen litt vel tidlig. Fin respons på Stå!, flott neddekk og ingen snusing. Kom igjen på første innkalling. Men kunne godt hatt litt mer tempo inn. Dommeren syntes det var en fin og ryddig øvelse. Og det er jeg enig i… ;-)

Apportering over hinder: (9)
Kastet som vanlig apporten ganske langt ut.
Flott tempo ut. Kunne godt hatt litt mer snert i opptaket, men hun var i alle fall nøyaktig. Hadde igjen peiling utenom hinderet, så jeg ga tegn med armen. Dommeren så nok ikke det… Ellers en fin øvelse.

MetallApport: (8)
Rask ut, treg i opptaket (+ litt kluss). Traver tilbake og snur seg litt og ser en annen vei. Treg innsitt, men holder og avleverer fint.

Neseprøve: (6,5)
Starter søket flott fra venstre, ser ut som hun markerer pittelitt på vår pinne men søker så videre. Bruker litt munn på ytterste høyre pinne. Går tilbake og tar rett pinne. Starter returen med å rusle mot dommeren, så jeg kaller på henne. Labert tempo inn. For mye tygging og ett par omgrep i innsitten.Fin avlevering.
Ekstra kommentar: Det går bedre og bedre, hun søker bedre og bedre. Skulle ønske hun snart forsto at det bare er en pinne med min lukt…. Vi jobber videre med denne. Kanskje på tide å jobbe litt med tempo inn?

Kontroll over hunden på avstand: (7,5)
Litt tripping i neddekk. Ingen snusing når jeg går fra.
Jeg burde kanskje brukt litt mer stemme? Men Misty så vekk på ett par av kommanderingene.
Jeg hadde husket på huskelappen min og øvd pittelitt på nært hold i oppvarmingen.
Skiftene:
Ligg til Stå: Glimrende, men DK!
Stå til Sitt: Framdrift igjen, flytter rumpa innunder.
Sitt til Ligg: Rask men “stusser på en labb”.
Ligg til Sitt: DK, men fin. Litt lite sprett, og setter seg ikke helt inn med framlabbene.
Sitt til Stå: DK (hun ser bort i det jeg gir første). Ellers flott moment!
Stå til Ligg: Glimrende. Men som sist flytter hun pittelitt på høyre baklabb (uten egentlig å ha framdrift)

Trinnvis oppsitt og kunne nok godt kommet litt bedre opp. Ser at jeg gjør et klapp på låret i oppkallingen.
En bra gjennomført øvelse, men trekkes for framdrift og det andre..

Helhetsinntrykk: (8)
BergogDalbane i fvf og annet smårusk trekker ned. Jeg gjør nok ikke helt jobben min i dag…

Totalsum i dag ble 234 poeng. Klarte ikke helt å finne så mye å glede meg over i dag. Det går igjen bedre etter å ha sett filmen. Men jeg synes ikke fvf i dag var noe å skryte av.
I dag stilte vi mot en ukjent hund samt Cindy og Eline fra treningsgruppa.
Eline fikk til et flott program og med 274 poeng så fikk hun et velfortjent opprykk. Med godkjent på alle øvelser fikk hun også gullmerke med hvitt.
Det var herlig å se på dem i dag. Cindy var så fokusert! Ingen snusing der i gården, nei…
Gratulerer så mye!