Uffda, av og til er det veldig nervepirrende å trene hund….
I morgen stiller vi i LP2 for andre gang, målet er å gjøre gode nok øvelser til å klare opprykket til klasse 3. Ved gjennomgang av Fritt hopp over hinder med sitt så fikk jeg meg et aldri så lite sjokk: Framsendinga gikk fint, men sitte? Nei, det kan da ikke være nødvendig, jeg skal jo snart hoppe tilbake igjen. Måtte(?) til med noen ekstra strenge Sitt-kommandoer for å få henne ned. Ikke bra, så at hun ble litt preget av det.
Så er spørsmålet: Kan hun det ikke, eller tester hun? Egentlig ikke så viktig, for med så kort tid igjen til konkurranse er det jo ikke tid til å gruble så mye, og enten årsaken er den ene eller andre så er kuren den samme:
Ta noen steg tilbake og jobbe med elementene og så sette det hele sammen igjen på ny. Så da var det vekk med hindere og jobbe med noen frivillige sitt. De var vanskelige å få fram, vi har jo jobbet en del med frivillige ligg, så hun la seg seg og la seg og la seg… Men til slutt så satte hun seg. Så fikk vi noen repetisjoner frivllig sitt før vi tok pause. Etter pausen så jobbet vi videre, nå med kommando og kun belønning på de raske. Det gikk bedre og bedre. Ny pause, og fram med hinderet igjen. Satte henne bak hinderet og gikk fra, stilte meg opp og kalte inn. Klikk og belønning i hoppet ønsket ikke å terpe innsitten. Ett par repetisjoner, så la jeg på innsitten igjen i ett par repetisjoner før vi tok ny pause.
En repetisjon til fra bak hinderet med innsitt, så var det å prøve hele øvelsen.
Litt nølende første gang, bedre etter det. Ny pause og tenking.
Fant ut jeg har en tendens til å gi Sitt-kommando mens hun enda er i ferd med å snu seg. Det fungerer ikke så godt. Når jeg lar henne snu seg først, og så gir kommando så setter hun seg bedre. Så da blir det dét jeg må prøve å huske til konkurransen. En annen årsak kan være at jeg av og til kjører litt for lange økter. Misty er jo bare snaut 2 år, så det er mulig at jeg overvurderer yte-evnen hennes….
Prøvde igjen i dag, og det funket bedre. Problemet er at hastigheten er gått noe ned, så det er ikke den samme spruten som før. Mulig det har vært for mye terping. Tror jeg må ta noen hopp med belønning med ball rett fram over hinderet. Dét vil muligens kunne hjelpe på tempoet og arbeidsgleden. Men vet ikke om jeg tør begynne å eksperimentere med så kort tid igjen til konkurransen. Vet bare en ting: Jeg kommer til å ha en stor klump i magen før denne øvelsen i morgen….

Ettertanke:
Nå når jeg har fått skrevet dette ned, og lest det et par ganger så tror jeg faktisk ikke risikoen er så stor, så jeg tror jeg skal gjøre et par hopp fram med klikk og ball fram over hinderet. Skal oppdatere innlegget med hvordan det gikk…

Oppdatering:
Etter en god hvil så gikk jeg ut og satte opp hinderet. Tok en ball og klikkeren i lommen og gikk og gjorde unna litt forberedelser til reisen i morgen. Så gikk jeg og hentet Misty. Med det samme hun så hinderet gikk halen, så så veldig traumatisk tor jeg ikke hun har hatt det. Fikk henne inn ppå plass, og gjorde klar klikker og ball uten at hun så det. Kommanderte så Fram-Hopp. Ikke så voldsomt tempo, men det var jeg forberedt på, og klikket og kastet ballen likevel i det hun var over hinderet. Johoo, sa Misty! Etter litt lek med ballen kjørte vi to repetisjoner til der hun fikk ballen over hodet. Farten og gleden økte for hver gang! Så en der hun fikk sitt kommando, hun satte seg ned, om ikke i rakett fart. En Gang til og sitten var bedre. Så kjørte vi hele øvelsen. YES! der satt den! Ball og lek og godbiter og ….. Mission accomplished….