Da var debuten overstått, og hva skal jeg si? Selv om karakterene i stor grad uteble, så er jeg faktisk ganske fornøyd med gjennomføringen. Været satte selvfølgelig preg på hele arrangementet, faktisk ingen 1. premie i noen av klassene. Øs pøs regn! Og siden vi var på grusbane så ble det en del dammer av det. Banen holdt likevel veldig bra, men hundene blir jo litt preget av alt vannet. Flat’ene er jo ikke de som har størst problemer i så måte, men det merkes likevel..

Så var det gjennomføringen da: Vi nullet på tre øvelser: Innkalling med dekk, Ruta og Neseprøve. Depper ikke for det, tenker bare at der er det 100 poengs potensiale for forbedring. Fellesøvelsene gikk greit, Misty flyttet en labb på FellesSitt’en og var litt urolig på Fellesdekk.

Litt ukonsentrert på FvF, og som vanlig måtte jeg jobbe litt mye med henne så det ble en del DK. Tror jeg vendte feil vei en gang (høyre i stedet for venstre). Men på det beste var hun veldig bra, og det var hun faktisk i lange perioder, så her synes jeg det er framgang. Stegforflytningene gikk veldig fint, med unntak av at hun lot være å sette seg etter 2 skritt til venstre. Vi får jobbe videre.. Flere kommentarer under.

Vær: Øs pøs, litt vind
Sted: Schäferhundklubbens område på Sviland.
Forberedelser:
Dagen før: Pittelitt trening med ball som belønning. Trent litt inne på nesprøve med klikker og godbit. 2/3 matrasjon kveld, fungerte bra.

Konkurransedag:
Opp 07:45, lufte Misty godt. Ekstra lufting før avreise.Ankomst ca 09:30. Tilbudt vann, drakk ikke. Lot Misty ligge i bilen stort sett hele tiden pga været. Varmet med litt Fvf. Fyrte med litt godbiter før start. Gned lommen der neseprøven skulle ligge med pølse ;-) .

Øvelse Karakter K Poeng Trekk
Fellessitt 1 minutt med synlig fører fører 9,5 2 19 1
Fellesdekk 3 minutter med skjult fører 8,5 3 25,5 4,5
Fri ved foten 6,5 4 26 14
Sitt under marsj 8 2 16 4
Innkalling fra dekk, med dekk 0 3 0 30
Fremadsending med dekk og på plass 0 4 0 40
apportering over hinder 7,5 3 22,5 7,5
Apportering av metallgjenstand 7 3 21 9
Neseprøve 0 3 0 30
Kontroll over hunden på avstand 8,5 4 34 6
Helhetsinntrykk 8 1 8 2
Sum poeng: 172

Premie:
Nr. i klassen: 2 (av 2 frammøtte, (Helene/Omega vant)
Dommer: Jan Odd-Geir Sørmarken
Arrangør: Norsk SchäferhundKlubb Rogaland
Sted: Sviland, Sandnes.

Kommentar til de enkelte øvelsene som jeg husker dem, kommer film etter hvert. (DK=dobbelkommando), karakter i parantes ():

Fellessitt 1 minutter med synlig fører (9,5):
Flyttet en labb mens jeg gikk fra.

Fellesdekk 3 minutter med skjult fører (8,5):
Snuste visst litt + litt urolig…

Fri ved foten: (6,5)
Ga en del DK, noen bevisst og noen ubevisst (må slutte å klappe meg på låret!). Se over for mer om denne øvelsen.

Sitt under marsj: (8)
Vet ikke helt, tror hun flyttet seg litt. Og dommer vil ha enda litt mer sprut på nedsitten.

Innkalling med dekk og på plass: (0)
Veldig bra tempo på første strekk. Slår på bremsene litt sent, men stopper rimelig fort. Men setter seg i stedet for å legge seg, derav null poeng. Bra fart (+) på neste strekk. Kanskje litt skjev/treg innsitt?

Fremadsending med dekk og på plass: (0)
Det lå en gul kon/hatt på skrå ut til høyre. Mens vi gikk i posisjon snakket jeg om ruta med Misty, men tenkte ikke over at hun var fokusert på konen. Da vi snudde oss mot ruta var hun stadig fokusert mot konen. Prøvde å vise henne retingen, og trodde hun hadde funnet ruta. Kommanderte, og pang! rett til konen! Kalte inn og prøvde igjen, men ble det samme tullet. Avbrøt øvelsen. Trente på dette etter at konk var ferdig, der jeg brukte tid på å forvisse meg om at fokuset var på ruta selv om konen lå der. Må øve på trening. En annen ting Odd-Geir etter konkurransen sa at jeg burde trene på er å legge Misty på utsiden av ruta for deretter å gå på plass og sende til ruta. Veldig mange hunder vil da gå til stedet der de lå, ikke til ruta.

Apportering over hinder: (7,5)
Kastet med vilje apporten langt ut, for å få enklest mulig vinkel tilbake til hinderet. Det førte også til kjempetempo! Flott opptak. Kanonfornøyd! På returen så det ut som hun hadde tenkt å gå utenom hinderet, så jeg ga kommando + lite tegn med hånda for å hindre at det skulle skje. Vi lyktes godt i øvelsen, derfor er ikke trekket så tungt å svelge.

MetallApport: (7)
Fint tempo ut. Litt “knølete” opptak. Hun stopper på veien inn (har nok belønnet litt for ofte midtveis), så jeg må kommandere på plass. Litt trekk for innsitt og avlevering også, tror jeg.

Neseprøve: (0)
Observante lesere vi ha sett at jeg ikke hadde allverdens forventning til denne. Pinnene ble lagt i sirkel med vår pinne på klokka 12. Misty gikk rolig ut, snuste seg over noen pinner. Markerte straks på vår pinne, men fortsatte videre fram, det var jo så gøy å snuse. Kan ikke huske om jeg ga kommando igjen, men hun gikk nå tilbake og plukket med seg riktig pinne og kom luskende tilbake med den. Litt tygg.

Kontroll over hunden på avstand: (8,5)
Jada! Herlig å få lønn for vinterens strev og jobbing med denne. Totalt var det kanskje 10-20cm fram/bak-drift, det meste på neddekk fra stå. Fine momenter. Oppsittene var ganske spretne, mye bedre enn fryktet. Men det gjenstår litt enda. Stå opp og sitt fra stå var veldig bra. Fikk skryt av dommeren! Det som er så bra er et jeg har øvd på denne på 10-15 meters avstand de siste dagene, med godt resultat. Det gir trygghet og ro i øvelsen.

Helhetsinntrykk: (8)
Endelig begynner det mellom øvelsene å komme seg. Var ikke nervøs når jeg først var kommet i gang.Koste meg i ringen. Gjorde nok noen feil, men holdt roen.

Jeg filmet konkurransen (takk Knut!). Får se om den ikke kommer etterhvert.

Alt i alt en fin dag, tross regnet (og poengsummen).