Etter lengre tids nedprioritering av hundetreninga satte jeg meg ned for å finne ut hvordan jeg skal komme i gang igjen. Det resulterte i følgende handlingsplan:

1. Starte i LP3 så fort som mulig
2. Melde på kurs for å få nye impulser

Bakgrunnen for den første er selvfølgelig at jeg mener at muligheten for et brukbart resultat er tilstede, ellers er det jo ingen vits. Det er jo liten vits i å holde på med det pirket som vi gjør uten å få målt resultatet. Og målingen foregår i konkurranse. For meg nytter det ikke å skulle ha alt helt perfekt inne før jeg starter i en ny klasse, da går jeg lei. Sjekket derfor terminlista, og den eneste konkurransen i nærheten som passer før sommerferien er førstkommende lørdag. Da arrangerer Schæferhundklubben Rogaland konkurranse på Sviland. Sendte melding og fikk beskjed om at det gikk greit selv om fristen egentlig var ute. Så nå blir det trening hver dag for å prøve å komme i konkurranseform.

For punkt to gjelder det sånn sett at jeg i lengre tid har vært litt nysgjerrig på Amokk Hundeskole sine Elitesatsnings-samlinger (tror neppe jeg får premie fra språkrådet for det ordet…). Sjekket litt tilfeldig kurskalenderen deres, og det viste seg at de hadde en ledig plass på lydighetsleir helga den 24-26 juni. Sjekket med dem om de mente dette var noe for oss (har vært i kontakt med dem før, og de har sett bloggen min). De mente at dette absolutt kunne passe for oss, så da meldte jeg på.

Dette blir gøy, nå gjelder det å komme seg ut og trene. Terpet litt nye ting på apport i går, og det så lovende ut. Ruta så også brukbar ut, selv om hun stopper opp litt for tidlig slik at jeg må “Rygg”e henne inn på plass. Vil snakke litt med Odd-Geir i morgen om dirigeringa her. Dersom hun stopper selv er hun jo ulydig, mulig at jeg må gi Stå-kommando utenfor ruta når jeg ser at hun er i ferd med å stoppe opp, for deretter å gi Rygg-kommando for å få henne helt inn. Eller overkompliserer jeg det nå?

Jobbet bare med godbiter og ros i går , rett før foringstid så hun var nok veldig sulten. Hun virket topp-motivert og jobbet veldig bra for Frolic (lenge siden jeg har brukt Frolic nå). Tok en Sitt under marsj på veien inn, og hun smalt baken så fort ned at jeg belønna umiddelbart med jackpot (4-5 godbiter) og løste henne ut. Veldig bra. Da jeg deretter ropte henne med og gikk inn så hun nesten skuffa ut. Men det kom seg da jeg ga henne kveldsmaten..

Hun har forøvrig framdeles melk i jura, om enn ikke så mye som på det verste….