Pussigheter i neseprøvetreninga…

Selv om det er litt stille på bloggfronten for tida, så betyr ikke det at vi ikke gjør noe. Jeg prøver å pusse litt på enkelte øvelser. F.eks. har vi trent ganske mye inne på ganggulvet med stegforflytningene og vendinger på stedet. Der har Misty ofte latt være å sette seg i utgangsposisjon, og bare blitt stående. Så nå har vi jobbet en del med det, og jeg ser klare framskritt. Vil ikke påstå at hun ikke misser lenger, men det er i alle fall mye bedre. Vi har også jobbet en del med sitt under marsj der vi har fått litt vel mange nuller. Jeg har med vilje latt være å trene på Stå og Dekk under marsj, for å ikke forvirre henne med det. Har gjort det sånn fordi vi jo har hatt mange konkurranser denne høsten. Men har jo lurt litt på om det ikke hadde vært like lurt å begynne på de elementene også, de kommer jo i Eliteklassen, som jo framdeles er målet.. Vi får se, jeg endrer ikke på det akkurat nå, vi skal jo starte på Stord kommende søndag…

Ellers tenkte jeg å dele noen pussigheter fra neseprøve-treninga vi har jobbet mye med de siste ukene. F.eks. er det jo ganske fornøyelig når Misty løper ut til neseprøvene og bare snur seg mot meg uten å søke: “Hei, sleng kjøttbollen da!“. Det er fornøyelig fordi jeg hadde ventet på den, og var forberedt: “Nei, dette får du ikke noe for, jeg vet jo at du tester men det får da være grenser!” 🙂

En annen, og som jeg er litt usikker på om jeg handlet riktig:
Vi holdt på og trene ute, og da ble det litt mye å holde styr på for et stakkars surrehode. Jeg hadde fem pinner lagt ned, og skulle bare legge på vår pinne (den med lukt av meg). Men presterte å ta en helt ny ut av posen og legge ned, slik at det faktisk ikke lå noen pinner med lukt der ute. Sendte ut Misty, og begynte å tenke “hva nå?” da hun bare søkte og søkte og søkte. Plutselig kom jeg på hva jeg hadde gjort. I det samme returnerte Misty uten pinne og satte seg inn på plass. Jeg roste henne forsiktig med rolig stemme: “Bra, flink jente, nå var du flink!”, men belønnet ikke med godbit eller lek.
Egentlig var det vel en slags kvalitetsikring av at hun har forstått øvelsen, og sånn sett var det jo kjempebra! Men jeg var litt bekymret for å belønne retur uten pinne alt for godt, derfor gjorde jeg det slik. Men du kan si at jeg har vært nøye med å holde styr på pinnene etter det….
(Kjørte forøvrig ny repetisjon like etterpå som hun løste “perfekt”, så jeg tror ikke det var skjedd noen skade.)